Кво стана с форума?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Харесва ли ви така ОФФ Топик раздела?

Да!
44
24%
Не!
107
59%
Все ми е тази!
29
16%

Общо гласове: 180
vera_87
Автомобил:
Двигател:

Re: Кво стана с форума?

Мнениеот vera_87 » Вто 05 май 2009 13:49

Колеги аз като нова тук съм май-най объркана :banghead: Не мога да си намера това което търса ама на 100% та

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 05 май 2009 13:58

вариантите са 2 или го няма или не знаеш как да търсиш mhihi
какво тъсиш ?

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Вто 05 май 2009 14:10

Много ясно е ,че шепа модератори или админи няма как да угодят на 30 000 + протеребителя .Всеки ще си мрънка,ще те тюфка тва не ми харесва онива не ми харесва.След като сте толкова хванете се вие на хорото,как ще е ако вие сте админи или поддържате този сайт по някакъв начин и само юзърите са ви опяват и да мрънкат???Нека уважим усилията които полагат за да направят форума толкова добър,а не само да се оплакваме.Нищо лично към никой :D

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Вто 05 май 2009 14:19

Тая тема много се изроди! Знаещи има много и пишат много. Потребители - много => зариват написаното от знаещите. Знаещи задници - "богове" в познанията си - още повече.
Все се било пищяло, мрънкало... Къде бяха "заядливите" теми за разделението на тунинга и продава?! При смяната на версията имаше известно объркване сред хората, но доволните бяха много повече от недоволните. Защо ли...? Защото усещаха, че е за добро - разбираха го! Сега офф-а е удобен за тези, които почти никога не са му обръщали внимание. Кажи-речи всички за които форума не е само каталог с търсачка, а място за общуване, са недоволни. Държа отново да отбележа, че това се забелязва САМО за офф-топик и е очевадно, че не е просто някакво заядливо мрънкане. В другите променени раздели се получи много добре - има полза от разделението и ползата е за мнозинството потребители. Както не веднъж беше казано - недоволни винаги ще има и разбира се, че ще е така. Защо недоволните трябва да са повече от доволните?
Забелязвам масово мнение, че това е форум на едно юредическо лице и ние сме гости!? Къде в правилата за ползване го пише това?! Там пише как да стана ПЪЛНОПРАВЕН потребител!

Малко извън темата, ама да си кажа.
Не разбирам защо се натрапва толкова това, че всичко се прави на доброволни начала. Това означава ли, че не трябва да сме критични към резултатите? Когато аз се наема да правя нещо - имам за цел да го направя, а това дали ми се плаща е съвсем отделен въпрос. Може аз нещо да съм сбъркан, не знам.
Другото, което искам да кажа много обидно ми е , да ме наричат с разни определения, защото прекарвам деня си във форума. Програмист съм и живея пред компютъра си. Редовия потребител да бъде наричан небладогарник, защото е недоволен от свършеното от "група доброволци"... Дали е възможно на власт имащите да погледнат на "простолюдието", като на група с възможност за изказване на компетентно мнение - някога, изобщо. Що се отнася до форума, управлението и развитието му, тези които го изграждат са тези без дума! Възможността да са прави бива тотално изключена и забравена. Поне така изглежда отстрани.

И какъв е проблема да се листне базата на офф-а в общ раздел, да се каже на търсачката да не рови в него и за "мрънкащите сиирджии", "разбирачи", "спамери"... да си има стария хубав офф. Ако щете го следете и колко е посещаван, спрямо разделения вариант. Питам, защото не разбирам къде е пречката, а не от желание да се заям :wink:

Поздрави!

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Вто 05 май 2009 14:30

Естествено,че можеш да бъдеш недоволен от свършената работа и от подреждането на каквото и да е във форума.Щом не харесваш тази му визия за какво влизаш въобще,не се заяждам с теб просто обсъждаме написаното от теб :wink: .

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Вто 05 май 2009 15:21

Влизам, защото форума е много повече от раздел офф-топик. Това, че нещо което ме интересува е станало по-трудно достъпно, не значи че ще престана да го търся и чета. Просто не ми е ясно защо трябва да ми е по-трудно. За себе си съм намерил и още хиляди причини да съм тук и да чета, смятам за всеки е индивидуално, макар повечето причини да се припокриват при хората :) .

Оставям доста погрешно впечатление, ама така е, като се изказвам тъпо. Промените надали ще ме накарат да не влизам тук или нещо подобно. С постовете си не целя и промяна - категорично беше казано, че такава няма да има. Няма причина да търся такава. Пиша ги онея неща по-горе и другите по другите места, защото имам някаква гледна точка, която съвпада с гледната точка на други хора и е в разрез с тази на трети. Когато намирам нещо за неудобно, но ми обясняват, че на мен така ми е доста по-гот... нещо не е нормално. Пиша ги тея работи в търсене на близка до правилната гледна точка. Търся доказателствата, които ще убедят мен, че позицията на третите е по-правилна от моята. Смятам, че е нормално. Не драпам да променям нещо, търся позицията и мненията на хората. Нали казват, че в спора се ражда истината. Ако се убедя, че другата страна е "по-права" от мен, ще спра, дори и да е в разрез с разбиранията ми.

Като цяло не го разбирам това "ако ти харесва - стой, аконе - бягай". Нали идеята е това да е приятно място за повечко хора и да не е ограничено за определен тип личности. Намирам едностранното управление за ограничено. Всяко място, от тези които съм видял, на което мнението на безвластните е от значение за промените, се развива по удобен за последните начин. Не претендирам, че съм видял всичко и че в конкретния случай това е реално приложимо. Просто споделям възгледи :)

Поздрави!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 05 май 2009 15:26

Добре де
значи плюете пъпчивите тийнове, които спамят "офф топик"
после ревете що подреждат "офф топик"

айде изберете си една позиция и я защитавайте

Хулигана е прав.
Когато си подписвах молбата за членство в клуба се питах защо аджеба след като ръчкам по форума напълно безплатно, искам и да им давам пари за това?
Защото ми пука за него. Пука ми когато се взимат решения аз да давам глас за тях. Освен да давам глас аз мога да обясня моята гледна точка и да накарам и другите да гласуват така.
Ако не ви харесва този му вид пуснете темата в правилния раздел, когато станете членове на клуба.
Чичи, без да се обиждаш, ама ти сам подаде молба да напуснеш клуба.

П.П. Аз не съм преместил нито една тема, нито съм направил нито един подраздел. Забранено ми е, въпреки че имам права.
П.П.П. Никой не е ревал за новата версия на форума.. Ама всички реваха за подраздели и за търсачката, че не работеше. Как не си ги спомняте тия работи ей...

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 05 май 2009 15:40

не ,че сега работи много правилно търсачката....

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 05 май 2009 15:41

Абе хора, каква власт, какви борби, какви драми?
Някои се взеха много сериозно :?

Малко хора, от тук пишещите, знаят и помнят развитието на този форум:
Колко пъти вече умира?!
Колко пъти се появява друг, истински VW форум с либерално управление?!
Еми да!
Останахме си една шепа тук и това е ;) mhihi

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Вто 05 май 2009 16:03

ISRalien, как да не пищят хота, като нещо не работи. Естествено, че ще мрънкат.

За пореден път се изнася тази позиция - поне го напишете в правилата. Излиза, че за да има шанс някой да ми чуе мнението - трябва да си плащам. Никъде не съм прочел подобно нещо! Не съм и чел нещо което да ме навежда на тази мисъл!
Явно като нямането на пари значи, че не ми пука за форума! Аз в момента нямам възможност да ги давам тея пари. Не си карам колата от 6 месеца, защото нямам пари. Това какво значи? Че съм малоумен или че мнението ми няма никаква стойност и тежест, или ме прави един пореден номер в списъка с регистрирани?! Само мисълта за това звучи извратено. Вярвам, че много народ смята,ч е това което написах сега въобще не е вярно, но от прочетеното в тази тема излиза точно това. Или си плащаш или си траеш. Мнението на хилядите - на правилното място - "някъде другаде из мрежата". Знам, че не е така - стига с това натъртване!

При първа възможност ще подам молба за членство в клуба!!!

group®, няма драми, има отношение! Нормалния път на един форум е развите, замиране, развитие, замиране... и това е всеизвестно. Остава въпроса колко се развива и колко замира и до колко благоприятно е за тези, които остават. Тях винаги ги има и винаги са много, много повече от заминаващите.

Можехте поне да пуснете една анкета, може и сега да се пусне, та да се види какво се харесва на хората. Основна позиция тук, винаги е била, че това е важно. Не съм я пуснал до сега, защото при предни, аналогични ситуации, съм видял, че такава тема оцелява само ако е пусната от мод или админ.

Пак казвам, не търся промени, не драпам за тях. Драпам за отговор на въпроса "Защо така?", който да удовлетворява масата.

п.п. Когато става дума за труда на едната страна - става драма, когато става дума за думата на другата страна - става некоректно отношение, заяждане, "драма", мрънкане!

Последна промяна от stan4o_mc на Вто 05 май 2009 16:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 05 май 2009 16:04

group® написа:Абе хора, каква власт, какви борби, какви драми?
Някои се взеха много сериозно :?

Малко хора, от тук пишещите, знаят и помнят развитието на този форум:
Колко пъти вече умира?!
Колко пъти се появява друг, истински VW форум с либерално управление?!
Еми да!
Останахме си една шепа тук и това е ;) mhihi

Братле,ти беше същия като мене...прост потребител...откакто стана модератор нещо се промени,може да е от пагона което е най-вероятната причина!
Факт е,че винаги ще има доволни и недоволни,но на недоволните е хубаво да се обясни ПО НОРМАЛНИЯ РАЗБИРАЕМ НАЧИН какъв и къде е проблема,а не "интернет пространството е голямо"!
Всички сме грешни,няма идеални,но малко по-възпитано ако обичате :wink:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 05 май 2009 16:10

И аз съм на мнение, че групата се промени от както стана мод.
Предишния Галин беше свестен пич редом с нас простосмъртните "спамери"...

Сега е винаги сърдит, сприхав, с температура и зъбобол, киселяк и темерут... mhihi

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 05 май 2009 16:29

stan4o_mc написа: Драпам за отговор на въпроса "Защо така?", който да удовлетворява масата.

Даскала™ написа:...Факт е,че винаги ще има доволни и недоволни,но на недоволните е хубаво да се обясни ПО НОРМАЛНИЯ РАЗБИРАЕМ НАЧИН какъв и къде е проблема...

И по колко пъти да се пише едно и също нещо, за да се прочете и разбере?
Ето и тази тема седи, а има още две официални, в които е писано!
И какво ще рече - да удовлетворява масата?
Коя маса?
Тук пишат 10 човека и на 5 от тях има харесва ОФФ-а!
Взехте се за говорители на масата ли?
Профсъюз ли има?

Даскала™ написа:Братле,ти беше същия като мене...прост потребител...откакто стана модератор нещо се промени,може да е от пагона което е най-вероятната причина!

Аз и още съм същия прост потребител, но понеже ми пука, реших да съм полезен на това място, с каквото мога.
Иначе какъв пагон 'братле'?! Сериозен ли си?!

Да считам ли, че след като се занимавате с моята особа, темата е приключена и няма какво да се каже по нея?

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 05 май 2009 16:30

Заключи я,братле....докажи кой си...аз немога,нямам пагони mhihi

Последна промяна от batmilko на Сря 06 май 2009 22:27, променено общо 1 път.
Причина: ти пак ли се разспами ненужно.... и пак ли с лични нападки.... АМАН бе

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Вто 05 май 2009 16:50

Тук останахме да пишем 10. Другите "не знам защо им писна"!
Ще се пише, докато има отговор или до катинар. Аз никъде не видях да пише "Направихме така. След запитване се видя, че на х% им допада, на у% не, за това остава така/правим нещо по въпроса". Щото докато не се провери, няма да се знае. Нито сме говорители, нито има синдикати и профсъюзи. Виждам група хора които правят нещо, група които мрънкат, група която си трае и група, която е доволна. Никой не знае кои са повече, ама се вижда, че мрънкащите са повече от доволните. Никой не знае какво става с тея дето си траят. В радиото, зад всеки обадил се има по 8, които няма да се обадят. В телевизията са по 12 на обадил се. Тук не знам как е, но принципа е ясен. На теория, посочените за "маса", са такива. На практика за сега не се знае, предполагам както обикновено - няма и да се разбере. Щото хората ще свикнат и на никой не му дреме, дали така е добре. Поне на никой от изказалите мнение не се вижда да му дреме.

Поздрави!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”