Проблем с ел. стъкло на 6N2

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ел. стъкло на 6N2

Мнениеот rollin » Съб 28 мар 2009 23:50

Дясното стъкло ми прави мизерии и ако не му помагам с ръката неще да се качи до горе.... първоначално тръгва и като стигне на 10см преди горната рамка на вратата спира или автоматично се сваля само отново до долу...
Имат ли някакво слабо място за да знам каде по точно да гледам или...?

diavolovam
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ел. стъкло на 6N2

Мнениеот diavolovam » Нед 29 мар 2009 1:10

Същото е и при мен обаче имам 6N.. все се каня да го заведа в сервиз да го видят.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 29 мар 2009 8:00

имат слабо място, ама първо :търсачкаа

Потребителски аватар
tomo8889
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tomo8889 » Чет 02 апр 2009 19:54

И аз имах същия проблем ,и го реших,като замених целият механизъм с друг,взех го от колега от форума,който продаваше полото на части и сега няма никакъв проблем.Като свалих стария механизъм видях че са бяха чупили,водачите и от там бяха засегнати втулките които регулират жилото при навиването му на ролката.

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Чет 02 апр 2009 20:16

tomo8889 написа:И аз имах същия проблем ,и го реших,като замених целият механизъм с друг,взех го от колега от форума,който продаваше полото на части и сега няма никакъв проблем.Като свалих стария механизъм видях че са бяха чупили,водачите и от там бяха засегнати втулките които регулират жилото при навиването му на ролката.

а дали на 6N2 са като на 6N..?

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Вто 05 май 2009 19:09

Другия вариянт,който беше и при мен-зацапани контакти на копчето за ел.стъклото.Изваждате копчето и почиствате контактите.(при мен толкова бързо взе да върви,че ми скъса жилата)
Някой пробвал ли е да сложи жило от механизъм с ръчка???Дали са еднаква дължина с тоя с ел.моторчето.Отговори на лс,мерси предварително колеги и се извинявам,че си пиша проблемите в тази тема!
Надявам се да съм помогнал!

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Сря 06 май 2009 3:47

При мене проблема е че до една степен го качва и изведнъж само слиза до долу....

noretreat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот noretreat » Сря 06 май 2009 11:47

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Сря 06 май 2009 14:57

noretreat написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=139671
:)

това какво общо има с темата колега?

Потребителски аватар
staff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staff » Пон 11 май 2009 16:54

rollin имах същия проблем с моето поло 6N2 и на двата прозореца. първо се прецака пасажерския после и моя. оправих си ги и двата. въпросната слаба част са повдигачите. чупят се изключително лесно. с един приятел сме отваряли поне 5-6 пъти двете врати да им правим повдигачите. първо се счупи единия, после другия, после третия ... забавно беше. ама сега всичко е супер. оправихме ги 1лв не съм дал. според мен това ти е проблема. някой от двата повдигача се е откъснал и понеже не може да води стъклото нормално, като стигне в една позиция го връща, защото машинката вижда зор. при мен правеше същото нещо, връщаше го 10см преди да стигне до горе. отвори си кората на вратата и бутни с ръка прозореца в долната му част където са повдигачите. натисни първо единия, после другия. ще разбереш ако е счупен. естесвено може причината да е и друга като кривина на вратата или пък ако си сменял прозореца е възможно да е крив. на мен ми счупиха единия прозорец, закупих си чисто нов (уж европейски, не беше оригинален от VW) и прозореца се дигаше на умиране. рових машинки, повдигачи, всичко беше наред. накрая махнах прозореца и взех пробно от друго поло оригинален и работата заспа. оказа се крив джам :) надявам се да съм помогнал с нещо. успех

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Вто 12 май 2009 21:28

staff написа:rollin имах същия проблем с моето поло 6N2 и на двата прозореца. първо се прецака пасажерския после и моя. оправих си ги и двата. въпросната слаба част са повдигачите. чупят се изключително лесно. с един приятел сме отваряли поне 5-6 пъти двете врати да им правим повдигачите. първо се счупи единия, после другия, после третия ... забавно беше. ама сега всичко е супер. оправихме ги 1лв не съм дал. според мен това ти е проблема. някой от двата повдигача се е откъснал и понеже не може да води стъклото нормално, като стигне в една позиция го връща, защото машинката вижда зор. при мен правеше същото нещо, връщаше го 10см преди да стигне до горе. отвори си кората на вратата и бутни с ръка прозореца в долната му част където са повдигачите. натисни първо единия, после другия. ще разбереш ако е счупен. естесвено може причината да е и друга като кривина на вратата или пък ако си сменял прозореца е възможно да е крив. на мен ми счупиха единия прозорец, закупих си чисто нов (уж европейски, не беше оригинален от VW) и прозореца се дигаше на умиране. рових машинки, повдигачи, всичко беше наред. накрая махнах прозореца и взех пробно от друго поло оригинален и работата заспа. оказа се крив джам :) надявам се да съм помогнал с нещо. успех

Вероятно доста помогна, понеже днеска забелязъх, че прозореца като се качва задната част поизистава и затова машинката се зори... като опънах с ръката задната част и прозореца се качи без пороблеми до горе...
Ти как точно ги оправи твоите?

Потребителски аватар
staff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staff » Вто 12 май 2009 22:36

ами как ги опраих. вадя кората на вратата и другите глупости под нея. после развихме болтчетата с които моторчето е хванато за вратата и болтчетата на релсите по които се движат повдигачите. целта е да извадиш целия механизъм за да можеш да го оправиш, иначе вътре е толкова тясно във вратата, че нищо неможеш да бутнеш. като го извадиш ще видиш как е счупен (ако е счупен, но според мен със сигурност някой от повдигачите ти е заминал). повдигача представлява ена метална пластина която е хваната към една тъпа пластмаса. точно пластмасата се чупи. ние я оправихме като пробихме 2 допъплнителни дупки в пластината и я хванахме към пластмасата с видии. има и трета видия, но нея я навиваме на оригиналното счупено място. предполагам, че няма да разбереш какво точно ти казвам, но ако ги свалиш може да направиш някоя снимка на счупения и ще ти отбележа къде сме пробивали. понеже трябва да се внимава да не се счупи пластмасата която се движи по металната релса или пък да не вкараш видията много навътре защото пак ще опира в релсата. абее тъпо го обясних ама не се сещам за друг начин. само ще ти кажа, че по тоя начин направих всичките ми повдигачи и не са мръднали от тогава. другата алтернатива беше да закупя повдигача от моргата, ама никои не иска да ти продаде само повдигач, искат да ти дадат целия механизъм на цена от 60 до 100 лв. а за мен беше безсмислено да ги давам при условие че машинката ми е перфектна. а въпросния цял механизъм за който говоря по моргите намерих само за поло 6N, а не като нащо 6N2. те са еднакви машинките и другите неща обаче буксите са различни. отделен е въпроса, че и ново да си купиш пак ще се счупи, защото отново това което държи пластината за останалата част е пластмасово. ако има нещо друго питай.

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Сря 13 май 2009 12:20

staff написа:ами как ги опраих. вадя кората на вратата и другите глупости под нея. после развихме болтчетата с които моторчето е хванато за вратата и болтчетата на релсите по които се движат повдигачите. целта е да извадиш целия механизъм за да можеш да го оправиш, иначе вътре е толкова тясно във вратата, че нищо неможеш да бутнеш. като го извадиш ще видиш как е счупен (ако е счупен, но според мен със сигурност някой от повдигачите ти е заминал). повдигача представлява ена метална пластина която е хваната към една тъпа пластмаса. точно пластмасата се чупи. ние я оправихме като пробихме 2 допъплнителни дупки в пластината и я хванахме към пластмасата с видии. има и трета видия, но нея я навиваме на оригиналното счупено място. предполагам, че няма да разбереш какво точно ти казвам, но ако ги свалиш може да направиш някоя снимка на счупения и ще ти отбележа къде сме пробивали. понеже трябва да се внимава да не се счупи пластмасата която се движи по металната релса или пък да не вкараш видията много навътре защото пак ще опира в релсата. абее тъпо го обясних ама не се сещам за друг начин. само ще ти кажа, че по тоя начин направих всичките ми повдигачи и не са мръднали от тогава. другата алтернатива беше да закупя повдигача от моргата, ама никои не иска да ти продаде само повдигач, искат да ти дадат целия механизъм на цена от 60 до 100 лв. а за мен беше безсмислено да ги давам при условие че машинката ми е перфектна. а въпросния цял механизъм за който говоря по моргите намерих само за поло 6N, а не като нащо 6N2. те са еднакви машинките и другите неща обаче буксите са различни. отделен е въпроса, че и ново да си купиш пак ще се счупи, защото отново това което държи пластината за останалата част е пластмасово. ако има нещо друго питай.

Не си много прав, или по точно си наполовина, че и на една трета прав!
Твоя механизъм е тоя който "пластината" металната която се хваща за плъзгача , се хваща с една смешна щипчица, която се чупи.Ок , при тебе е вярно, така е , НО, има още два вида закрепване на металната пластина към плъзгача, и по точно пластината е по тясна и влиза в самия плъзгач, и счупи ли се просто го изхвърляш, неможе да се оправя.!

На колегата noretreat имаше такъв проблем, и аз си мислих че на всички 6н са еднакви , ама изпаднах в шах с неговите прозорци, и след цял ден обиколки по софия с много мъки и зор намерихме 2 машинки механични (с дръжчици) , и му ги монтирах, надупкахме кората и всичко заспа, но колегата вече си няма ел стъкла...
гадно, но по дълготрайно...

ако на някой му трябват машинки за части за двувраТО поло имам 2 комплекта с моторчетата!

Потребителски аватар
staff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staff » Сря 13 май 2009 12:53

може и така да е. аз съм виждал само като тези с пластмасовата щипка. на 6н2 са такива. от 6н също съм виждал само с щипка за другите два вида не знам. някъде из форума бях попаднал преди на снимки на повдигача ама сега немога да ги намеря. между другото би ми било интересно да видя другите два вида колега, ако имаш някъде снимки.

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Сря 13 май 2009 14:03

имам от единия вид водач с пластината свален, щото мисля да го правя от текстолит, ще го снимам и ще го пусна, но няма да е тия дни, иначе от третия вид нямам снимки

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”