Смяна компресо климатик

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
nmarinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Смяна компресо климатик

Мнениеот nmarinov » Сря 06 май 2009 8:48

Привет колеги,

нова болежка се отвори и ви диря за съвет ;)

налага се подмяна на компресора на климатика Bora TDI PD, разхлабила гайка и шайбата е изяла сите шлици по оста. Та намерих си компресор същият модел SD7V16 но от GOLF 3, за сега видимата разклика е буксата само. Освен това ми казаха че в електрониката на моя присъствал и някакъв диод и трябвало да се разменят платките на двата компресора.

Ако някой е правил подобна трампа да сподели къде може да има деликатни моменти за да съм подготвен.

При свалянето и монтажа някакви уловки и насоки, мисля да го правя на своя глава

.....
след кратко ровене ще се окаже че оригиналния компресор е 6 бутален, а замесника му от голф 3 4 бутален :roll:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Смяна компресо климатик

Мнениеот morfei1 » Сря 06 май 2009 11:10

Незнам дали ще успееш, но понеже аз наскоро се интересувах за такова нещо, понеже имах съмнения, че компресора ми си отива - попаднах на този сайт

http://www.autofrostcomfort.com/

Направих запитване, компресора за моята кола нов струваше 700лв., а второ употреба обслужен 350лв.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Смяна компресо климатик

Мнениеот zfa159 » Сря 06 май 2009 11:16

Колега..имаш ЛС - ще помагам с каквото мога. :beer
Иначе ако може да се вземе нов дори за 2 пъти повече пари по-добре новия - поне няма да го мислиш дълго време после...а стария може и да е обслужен ама повечето хора дори не им затапват отворите за тръбите....и влагата им разказва играта :screwy

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”