Здравейте колеги,
Имам следния проблем който най-вероятно имат доста собственици на голфове...
Голфа ми е с купе на ГТ и двигател на ГТИ за другите компоненти незнам от каде са взел съм я от Германия ....
колата е ниска и предполагам че са скъсени малко стоковите пружини когато я карам сам колата е много стабилна навсякаде и никаде неопира , но като се качат 2 тумбака отзад и колата кляка много и гумата от едната страна започва да опира на ръба на калника .... жадните са ми 15" а гумите са 50/195 и са си малко широкички и точно този ръб опира на калника ... какво бихте ми препоръчали да направя .... за сега ми се въртят няколко варианта
1. Да си купя спортни газови амортисиори + Спортни пружини за отзад ( ако някои си е взимал може да препоръча някакви , ако може и цена)
2. Да сложа само спортни пружини - който биха вдигнали малко колата и небиха допускали гумата да се допира до калника
Благодаря предварително на колегите който биха ми дали полезна информация....
Проблем със задното окачване на Г3 2.0 2Е
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със задното окачване на Г3 2.0 2Е
Ако е както казваш обикновенни амортисьори и рязаня пружина и сложиш спортна едно, че амортисьора ще си иде бързо, второ задницата ще стане още по ниска и евентуално ще стърже още повече. С спортен амортисьор + пружина ще е стабилна, ще вози по твърдо и няма да търка. Височината ще се определа от цвета на пружината. Ако си сложиш стокова пружина нова също ще ти е стабилно и няма да ти търка. На мен преди ми бяха заминали задните амортисьори и с двама отзад на дупки или бабуни търкаше и от двете страни. Със стокови и пружината и амортисьора (за ГТИ). Смених само амортисьора пак с такъв за ГТИ (бил по твърд и малко по късот нормалния) и сега и с 500 кила не търка.
- krass1
- Автомобил: Toyota Avensis Combi 2.2 D4D 148h
- Двигател: 2AD-FTV 2006g
Готов съм да сменя и амортисиора и пружините .....
Но с нещо което е добро и ще си струва смяната ......
Но с нещо което е добро и ще си струва смяната ......
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега, и аз карах със същият размер гуми 195/50/15 и не съм имал проблеми - при теб може да са различни джантите и затова.
Варианти имаш доста.
1.да смениш задните гуми с друг размер, който евентуално няма да ти създава проблеми.
2.Ако сложиш спортни пружини на обикновенни амортесьори, последните ще свършат по-бързо.
3. Раздуване на задните калници, но тази процедура е скъпа, а и ако не е послезвана от още тунинг интервенции няма смисъл от нея.
4. Ако ще слагаш спортно окачване, то нека да не е само отзад, а и отпред. По принцип спортното окачване би ти ограничило движението на колелото по вертикалната ос, и би трябвало да ти се оправи проблема.
Поздрави.
Варианти имаш доста.
1.да смениш задните гуми с друг размер, който евентуално няма да ти създава проблеми.
2.Ако сложиш спортни пружини на обикновенни амортесьори, последните ще свършат по-бързо.
3. Раздуване на задните калници, но тази процедура е скъпа, а и ако не е послезвана от още тунинг интервенции няма смисъл от нея.
4. Ако ще слагаш спортно окачване, то нека да не е само отзад, а и отпред. По принцип спортното окачване би ти ограничило движението на колелото по вертикалната ос, и би трябвало да ти се оправи проблема.
Поздрави.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Колега, на мен ми се струва като те гледам с тия 5 болта на главината че май си си GTI с табелки GT?!
- krass1
Е нали точно това съм писал по горе, че всичко ми е смесено от 2 коли е направена 1 
предното окачване няма никакви проблеми .... неми се иска да го сменям понеже имам и други ремонти да прая по колата .....
предното окачване няма никакви проблеми .... неми се иска да го сменям понеже имам и други ремонти да прая по колата .....
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Красс, падането на задницата може да не е от рязане на пружини, а просто защото са омекнали.
Аз си сложих на Пассата стандартни, подсилени.
Освен, че не е и помислил да опира- в момента е много по-стабилен и в същото време конфорта от возенето почти не се е влошил.
Аз си сложих на Пассата стандартни, подсилени.
Освен, че не е и помислил да опира- в момента е много по-стабилен и в същото време конфорта от возенето почти не се е влошил.
-
brendyto_m
- Автомобил:
- Двигател:
Единствения ти проблем гарантирам ти е в буферните тампони.И аз имах тази неприятност но след като ги смених вече нямам проблеми,спокоино возя по 3-ма отзад,апреди с двама обръщах веждата
направо откачах.Като гледам твоите със сигорност не стават,а буферните тампони са проблем за задното окачване на голфа.
направо откачах.Като гледам твоите със сигорност не стават,а буферните тампони са проблем за задното окачване на голфа.- krass1
brendyto_m написа:Единствения ти проблем гарантирам ти е в буферните тампони.И аз имах тази неприятност но след като ги смених вече нямам проблеми,спокоино возя по 3-ма отзад,апреди с двама обръщах веждатанаправо откачах.Като гледам твоите със сигорност не стават,а буферните тампони са проблем за задното окачване на голфа.
Мерси за съвета...
За сега ще си направя ремонта на двигателя ... и ще сменя(направо сложа понеже маи вобще вече липсват) тези буферни тампони ( можеш ли да кежеш колко горе долу биха стрували) ,а ако несвърши работа това ще сабирам пари за спортно окачване .....
И наи странното е ,че опира само от едната страна (тази която съм снимал)....
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Буферните тампони са по 10-12лв бройката,но ти препоръчвам и хубави газови двойно действащи амортисьори.Пружините ти отзад не са рязани,задните ако се отрежат дори и една намотка стават прекалено къси.
- krass1
Здравейте колеги,
Смених си задните пружини и тампоните.
старите ми пружини бяха рязани с малко повече от намотка. сега задницата ми се вдигна значително .... на места взе да се поклаща като кораб
изгуби се тази стабилност която имах с по късите пружини но сега вози по комфортно и се надявам като се качат 2-ма отзад да не ми опира. Повече впечетления ще опиша след като покарам малко с тия пружини....
Смених си задните пружини и тампоните.
старите ми пружини бяха рязани с малко повече от намотка. сега задницата ми се вдигна значително .... на места взе да се поклаща като кораб
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”