Здравейте колеги,
някой който има ЕТКА може ли да ми каже номера на датчика за температурата на горивото G81 че ми е заминал. Датчика е с две крачета и се намира след горивня филтър, седи отпред отляво на мотора.
Мотора е с букви BNM и е 1.4 ТДИ, полото е 9N3.
Благодаря предварително.
Датчик за температурата на горивото, Поло 9N3 с BNM двигател
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Re: Датчик за температурата на горивото, Поло 9N3 с BNM двигател
038906081B
Ако е това дето е на снимката с номер 16
http://vw.auto-spares.ru/images/etka/020125253.gif

за тези двигатели е един и същ
ASY,ASZ,ATD,AXR,BNM,BNV,BLT,BWB,BMS,BMT
Обикновен терморезистор е! Захранва се с +5V.Колкото по-ниска е температурата на горивото,толкова по-голямо е съпротивлението на датчика. Не знам какво съпротивление дава при различните температури ,но при температура на горивото +20 градуса,от единият му край си се подават захранващите го +5 волта ,които като преминат през него трябва да са +3.5 волта. Мериш с волтметър между кабелчетата му и минуса на акумулатора. Както всеки датчик който работи със съпротивление,всеки не добър контакт във веригата му води до грешка в компа ,че датчика не работи.
Това е инфото което намерих за него...нямам етка
Ако е това дето е на снимката с номер 16
http://vw.auto-spares.ru/images/etka/020125253.gif

за тези двигатели е един и същ
ASY,ASZ,ATD,AXR,BNM,BNV,BLT,BWB,BMS,BMT
Обикновен терморезистор е! Захранва се с +5V.Колкото по-ниска е температурата на горивото,толкова по-голямо е съпротивлението на датчика. Не знам какво съпротивление дава при различните температури ,но при температура на горивото +20 градуса,от единият му край си се подават захранващите го +5 волта ,които като преминат през него трябва да са +3.5 волта. Мериш с волтметър между кабелчетата му и минуса на акумулатора. Както всеки датчик който работи със съпротивление,всеки не добър контакт във веригата му води до грешка в компа ,че датчика не работи.
Това е инфото което намерих за него...нямам етка

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Датчик за температурата на горивото, Поло 9N3 с BNM двигател
благодаря много за помощта. точно този датчик е, премерих го с омметър и се оказа че е прекъснал.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”