проблем с плането при топло време с двигател 2Е
проблем с плането при топло време с двигател 2Е
здравейте колеги,колата е Golf 3 2E,проблема ми е такъв,когато е студено времето колата заплава и след 5-7 секунди като че не и стига горивото угасва,на втория път,запалва без проблеми,ако я изворсирам първия път си работи не угасва,когато не съм я палил примерно 24 часа и ако я е напекло слънцето,заплава и веднага угасва и само на газ мога да я запаля,тоест като е студено времето богата смес,като е топло времето бедна смес,поне така си мисля.ходих по сумати майстори и то аз като я запаля и отида при тях и нищо не могат да разберат,зашото после си пaлiбез проблем на бензин,това става само като не съм я карал 24 часа и само на на бензин го прави ,на газ няма проблем.давайте съвети.
- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
Re: проблем с плането при топло време с двигател 2Е
dminkov написа:здравейте колеги,колата е Golf 3 2E,проблема ми е такъв,когато е студено времето колата заплава и след 5-7 секунди като че не и стига горивото угасва,на втория път,запалва без проблеми,ако я изворсирам първия път си работи не угасва,когато не съм я палил примерно 24 часа и ако я е напекло слънцето,заплава и веднага угасва и само на газ мога да я запаля,тоест като е студено времето богата смес,като е топло времето бедна смес,поне така си мисля.ходих по сумати майстори и то аз като я запаля и отида при тях и нищо не могат да разберат,зашото после си пaлiбез проблем на бензин,това става само като не съм я карал 24 часа и само на на бензин го прави ,на газ няма проблем.давайте съвети.
Температурен датчик, там търси проблема.
който е на тройника отпред пред двигателя ли?а какво съпротивление трябва да има?
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
На тройника 4 пина!
заплава и веднага угасва и само на газ мога да я запаля,тоест като е студено времето богата смес,като е топло времето бедна смес,поне така си мисля.ходих по сумати майстори и то аз като я запаля и отида при тях и нищо не могат да разберат,зашото после си пaлiбез проблем на бензин,това става само като не съм я карал 24 часа и само на на бензин го прави ,на газ няма проблем.давайте съвети.
ами остави я в читав сервиз и на сутрента и пуснете един мотор -тестер и кодочетец , белким покаже нещо! така само се умува ирезултат нула!
ами остави я в читав сервиз и на сутрента и пуснете един мотор -тестер и кодочетец , белким покаже нещо! така само се умува ирезултат нула!
Докъде стигнах,ами в севиза нищо не показва,казаха че дюзите ми били за почистване,не мисля така скоро ги чистих,а и въобще не ми прекъсва на бензин,но продължих да си правя експерименти и докъде стигнах.При на 1 и 3 кра4е ми дава при температура на оклната среда 15 градуса,съпротивление 2,5кОм,като загрее,съпротивлението е от порядъка на на 250 Ом,та разкачих датчика за температурата запалва от раз,като и слога съпротивление 4 КОм,пак пали от раз значи включва петата дюза,като и сложа съпротивление 2,7кОм не пали на бензин,запалва и угасва и с по ниско пробвах резултата е същият,давайте съвет?Дебитомера ли е проблема вече това ме навежда.лошото е чев когато е на слънце само тогава ми прави този номер и ме подлудява.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
[quote="dminkov"...разкачих датчика за температурата запалва от раз,като и слога съпротивление 4 КОм,пак пали от раз значи включва петата дюза,като и сложа съпротивление 2,7кОм не пали на бензин,запалва и угасва и с по ниско пробвах резултата е същият,давайте съвет?[/quote]
Човече, будалкаш ли ни?!?
Казваш, че си играеш с температурния датчик (емулираш го чрез съпротивления имам предвид), а питаш за дебитомера!
Още като си писахме на ЛС ти казах, че стойностите на датчика за температура в таблицата са твърде широки. Също така- че термодатчика- мериш го- ОК, сменяш го и се оправя колата
Значи в твоя случай той е проблемния.
Сменяй с такъв от официален вносител и си свиркай
Човече, будалкаш ли ни?!?
Казваш, че си играеш с температурния датчик (емулираш го чрез съпротивления имам предвид), а питаш за дебитомера!
Още като си писахме на ЛС ти казах, че стойностите на датчика за температура в таблицата са твърде широки. Също така- че термодатчика- мериш го- ОК, сменяш го и се оправя колата
Значи в твоя случай той е проблемния.
Сменяй с такъв от официален вносител и си свиркай
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”