високи обороти в движение
-
- Автомобил:
- Двигател:
високи обороти в движение
колеги имам следния проблем, който не е постоянен но го имам почти винаги. колата е пасат б4 1.6 101к.с. паля,тръгвам,изключвам от скорост и колата работи на 1200-1300об./мин.спирам на място и веднага се нормализират. ако може някой да ми каже от каво може да е това
Re: високи обороти в движение
не е от движението на колата!отиди на диагностика!като гасне натиснал ли си спирачката?
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Същото го наблюдавам при мен - АЕК двигател, 1.6, 101кс. И така е от както имам колата. Диагностика е правена няколко пъти и до сега проблем не е имало.
Според мен е нормално. При мен е абсолютно същото - колата е в движение, натискам съединителя и пускам гаста - оборотите седят над 1000. В момента в който колата спре да се движи - падат на 850. Предполагам комютъра поддържа по-високи обороти на двигателя докато колата е в движение. Защо го прави - не знам, но предполагам немеца има някакво логично обяснение.
Според мен е нормално. При мен е абсолютно същото - колата е в движение, натискам съединителя и пускам гаста - оборотите седят над 1000. В момента в който колата спре да се движи - падат на 850. Предполагам комютъра поддържа по-високи обороти на двигателя докато колата е в движение. Защо го прави - не знам, но предполагам немеца има някакво логично обяснение.
акоси с климатроник ,ЕБУ подържа по високи обороти /ускорен празен ход/за да компенсира загуба на мощност при вкл на климата. 

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
rudoni написа:акоси с климатроник ,ЕБУ подържа по високи обороти /ускорен празен ход/за да компенсира загуба на мощност при вкл на климата.
Не мисля че е от това, защото аз съм с климатик и при мен го прави и на пуснат, и на спрян климатик. А електрониката държи оборотите стабилни - около 850 без значени пуснат ли е или е спрян климатика. Климатика си е фабричен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря ви много. отговора на brum ме удоелетвотвориава най много, така че ще си я карам така без да му мисля повече. благодаря ви още веднъж.