Бензинова помпа за Г3 АДИ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
designer1
Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
Двигател: CJZC 2015

Бензинова помпа за Г3 АДИ

Мнениеот designer1 » Сря 06 май 2009 12:12

Здравейте колеги , явно и моята бензинова помпа си загина, искам да попитам само колко трябва да е напрежението на изхода от двата най-крайни извода на клемата която захранва помпата. Да уточня че клемата се намира под кръглия капак в багажника с 4 извода, предполагам 2-та средни са за нивомера а двата крайни захранват помпата, понеже нямаше втори човек с мен, как го премерих: давам на контакт и отивам отзад с мултицета и мера напрежение между двата най-крайни извода беше около 4 до 5 волта, толкова ли е? После разкачих изходящия маркуч на бензина пак от багажника и подадох напрежение с токозахранващ блок на 12 волта, обаче нищо не се случи, ни звук ни стон ни капка бензин :(
Ако може споделете от каде и колко пари да си приготвя за нова помпа. Колата е Г3 АДИ-мотор.

Потребителски аватар
designer1
Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
Двигател: CJZC 2015

Re: Бензинова помпа за Г3 АДИ

Мнениеот designer1 » Чет 07 май 2009 15:20

А междо другото с бая ръчкане в нета и въртене на телефони си намерих бензинова помпа, нова на http://www.kosser.net/Products/SpareParts/gorivna_pompa.php Meat and Doria, обявиха ми цена от 110лв. Та чудя се някой от колегите да е слагал такава помпа и съответно дали работи все още (проблеми някакви, така да се каже).
Иначе в Ауто+ ми искат 170лв. за "MAPCO", и от двата магазина не ми дават никаква гаранция!!!

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Re: Бензинова помпа за Г3 АДИ

Мнениеот jijibs » Чет 07 май 2009 20:06

И на мен ми предстои да вземам помпа и се чудя каква да избера, защото оферти много. То не са немски, италиански, английски, американски, испански..... :screwy

Моля тези колеги, които са сменяли и имат опит с някаква марка да пишат!

С цел безопастност ако не работи двигателя, не работи и помпата, освен през първите 2-3 секунди след даване на контакт.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”