Колеги, на таблото на Пасата свети само часовника, който имам.
Някой знае ли как да стоят нещата, изгорели крушки ли са /диоди/ ?
Бушон няма да е.. скоро ги сменях всичките
Майстор от Варна, който разбира от токовете по Пасат.
Благодаря!

Осветление на таблото Пасата 91 г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- gogomoto_rs
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Осветление на таблото Пасата 91 г.

или ако не таблото ти има 2 или 3 видиики смакваш вадиш таблото и огледаи лампи4ките с цокал4етата 1 лампа с цокул струва 0.70ст

!!! а ина4е над пепелника има една лампи4ка свети ли ?
пепелника ти отзаде свете ли ?
ще следя темата дано успея да помогна

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Ако свети поне едната не е бушон. Три лампички са на една верига. Продават се заедно с фасунгата комплект, крушката не може да се извади от нея. Не са по 70 ст, но примерно по 2 лева. (нещо такова: http://drive.bg/index.php?ModelId=9741&cPath=5_153)
Таблото обаче трябва да се свали за да се сменят, има много теми.
А след като ще сваляш таблото (всичко ще ти отнеме максимум час) почисти внимателно всички клеми, стистни ги ако трябва с клещи и т.н. Така и така си го разглобил. Таблото можеш да го махнеш и без да сваляш волана, но пък с волане е доста по неудобно. Приготви си хубава дълга кръстата отверка с магнит. Ако имаш желание и нерви можеш да си преправиш таблото да светят някакви диоди и т.н.
Таблото обаче трябва да се свали за да се сменят, има много теми.
А след като ще сваляш таблото (всичко ще ти отнеме максимум час) почисти внимателно всички клеми, стистни ги ако трябва с клещи и т.н. Така и така си го разглобил. Таблото можеш да го махнеш и без да сваляш волана, но пък с волане е доста по неудобно. Приготви си хубава дълга кръстата отверка с магнит. Ако имаш желание и нерви можеш да си преправиш таблото да светят някакви диоди и т.н.
- me4oka7
- Автомобил: VW PASSAT
- Двигател: AVF 2004
Ами тези крушки точно са много трудни за намиране.Аз търсих и накрая взех че извадих старата крушка от пластмасовото цокълче и си запойх нова макла крушка от 1,2W и светна.След това махнах всички крушки и си сложих диодни модулчета и всичко заспа.Препоръчвам ти и на теб да си сложиш диоди защото ако не друго поне няма скоро да сменяш крушки защото живота на диода е много по-дълъг.
Успех!!!

Успех!!!

Колега ако си от софия се разходи по христо ботев. в отсечката между сливница и симеон има много магазини аз специално си намерих по 1левче някъде крушката или 1,50лв. не помня.Ако ходиш от сливница към симеон се падаше отляво този магазин.
Влез първо във всички магазини за авточасти и питай за цени и след като провериш всичките тогава купи там дето е най-евтино , защото на тази отсечка пак ми искаха 6лева за 1 крушка

Влез първо във всички магазини за авточасти и питай за цени и след като провериш всичките тогава купи там дето е най-евтино , защото на тази отсечка пак ми искаха 6лева за 1 крушка

- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
george_jelyazkov написа:...Бушон няма да е.. скоро ги сменях всичките
Майстор от Варна, който разбира от токовете по Пасат...
Не зная причината да ги смениш всичките, но да не се окаже че крушките са най- малкият ти проблем.
Дано майсторът си е разбирал от работата.
Ето една тема за да ти е ясно за какво иде реч. Има и препратка на znainainai...
- me4oka7
- Автомобил: VW PASSAT
- Двигател: AVF 2004
Огледаи много добре за прекъсване на някоя писта по платката.
Сажалявам за лошото качество на снимките.
Надявам се да съм помогнал.
Успех!!!
Сажалявам за лошото качество на снимките.
Надявам се да съм помогнал.
Успех!!!