Мнение за VW BORA V6 2.8 4motion
Мнение за VW BORA V6 2.8 4motion
предвид падането на акциза доста се замислих за този автомобил , моля някой ако има поглед над него да сподели мнение ... и ме интересува най-вече дали е с директно впръскване на горивото двигателя
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Мнение за VW BORA V6 2.8 4motion
Колега падането на акциза е доста силно казано
Предполагам се досещаш, че те тези пари ще продължат да ги взимат по един или друг начин
Изчакай още малко и тогава се хвърляй на такива зверове
да не се окаже после, че дължиш една торба пари на държавата.
да не се окаже после, че дължиш една торба пари на държавата.- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
oicho написа:предвид падането на акциза доста се замислих за този автомобил , моля някой ако има поглед над него да сподели мнение ... и ме интересува най-вече дали е с директно впръскване на горивото двигателя
Колега,тази кола върви доста и и харчи още повече.
Имам познат с такъв пасат седан,но само предно-градско за София между 15.5 и 20 на 100 км.
И колата е с многоточково впръскване на горивото,но няма нищо общо с FSI двигателите на VW.
Ако това питаш...
- brabus
- R-циклопедист на VW

- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Страхотна кола е това съчетания - VR6 + 4х4.
2.8 или както по тунинг списанията го наричат малкото братче на R32. Тези, които са карали и двата мотора, твърдят, че няма фрапираща разлика във вървенето. Но този мотор ако го взимаш последното нещо, което трябва да питаш е колко харчи. Ако зададеш този въпрос явно не си готов за такова VW.
Само преди няма и месец бях склонен да си купя такъв Голф.
Но явно съм вече на възраст и предпочетох да взема за разликата в акциза 3 години по-нова кола, а и малко по-друг клас.
2.8 или както по тунинг списанията го наричат малкото братче на R32. Тези, които са карали и двата мотора, твърдят, че няма фрапираща разлика във вървенето. Но този мотор ако го взимаш последното нещо, което трябва да питаш е колко харчи. Ако зададеш този въпрос явно не си готов за такова VW.
Само преди няма и месец бях склонен да си купя такъв Голф.
Но явно съм вече на възраст и предпочетох да взема за разликата в акциза 3 години по-нова кола, а и малко по-друг клас.
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Газов инжекцион може ли да се слага на този двигател?
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Vlad777 написа:Газов инжекцион може ли да се слага на този двигател?
И какъв е смисъла някой да си купува ВР6, после да слага газ, да си купи 1.4 карбуратор? Това за мен е малко циганско.
А и само да кажа, понеже много е дискутирано, че като сложиш газов джинджипляктор и не се променял вървежа -
Не е вярно! Карах 1.8Т с газов -//- и колата не е същата...- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Ясно, че няма да е същата, но на този голям двигател с 204 к.с. все ще остане душа да върви повече от 1.8Т, а като цена ще е по-евтино, а и износването по-малко.
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Vlad777 написа:Ясно, че няма да е същата, но на този голям двигател с 204 к.с. все ще остане душа да върви повече от 1.8Т, а като цена ще е по-евтино, а и износването по-малко.
само дето на днешно време не можеш да намериш 1.8Т сток
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
MK4 написа:Vlad777 написа:Ясно, че няма да е същата, но на този голям двигател с 204 к.с. все ще остане душа да върви повече от 1.8Т, а като цена ще е по-евтино, а и износването по-малко.
само дето на днешно време не можеш да намериш 1.8Т сток
Направо са си буржоазна отживелица тея стокове 1.8Т...

- brabus
- R-циклопедист на VW

- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Влади, даже в немските сайтове излизат доста обяви за този мотор с вече монтирана газова. Може да се сложи. Не е никакъв проблем. Лошото, е че е и малко по-скъпа - има все пак още 2 цилиндъра.
Моята логика е друга.
Мощен двигател се купува, поне според мен, само при две условия:
І вариант - имаш много пари и те боли дали нещо ще се счупи или че харчела много. В нашият форум такива хора май се броят на пръстите на едната ръка.
ІІ вариант - караш много малко на година или това не ти е основна кола. Мощната кола е кола за кеф, а не да си зареждаш примерно магазина с нея. Ако имаш пробег на година над 15 000 км и разчиташ на заплата, дори била тя и добра, по-добре нещо по-скромно от към поддръжка. По поддръжка нямам предвид само бензин.
Аз примерно съм олицетворение на вариант ІІ. На моя Голф от март 2003 г. съм навъртял 35 000 км. Смешен пробег на година
Но аз съм имал случаи да сменя масло, което е било на по-малко от 4000 км, защото е минала година от слагането му. Това за мен е добра поддръжка. Никога не съм засичал колко ми гори. Колкото, толкова. Важен е бил кефа, че мога да си я ръчкам колкото искам, без изобщо да се притеснявам, че в този момент харчела 14~15 л. Винаги съм й сипвал само Н100, дори като беше стигнал до 2.60 лв за литър.
Ами това е.
Пак казвам - този модел на Бора/Голф е супер кола, но е кола, която иска да си имаш "гребенче".
Моята логика е друга.
Мощен двигател се купува, поне според мен, само при две условия:
І вариант - имаш много пари и те боли дали нещо ще се счупи или че харчела много. В нашият форум такива хора май се броят на пръстите на едната ръка.
ІІ вариант - караш много малко на година или това не ти е основна кола. Мощната кола е кола за кеф, а не да си зареждаш примерно магазина с нея. Ако имаш пробег на година над 15 000 км и разчиташ на заплата, дори била тя и добра, по-добре нещо по-скромно от към поддръжка. По поддръжка нямам предвид само бензин.
Аз примерно съм олицетворение на вариант ІІ. На моя Голф от март 2003 г. съм навъртял 35 000 км. Смешен пробег на година
Но аз съм имал случаи да сменя масло, което е било на по-малко от 4000 км, защото е минала година от слагането му. Това за мен е добра поддръжка. Никога не съм засичал колко ми гори. Колкото, толкова. Важен е бил кефа, че мога да си я ръчкам колкото искам, без изобщо да се притеснявам, че в този момент харчела 14~15 л. Винаги съм й сипвал само Н100, дори като беше стигнал до 2.60 лв за литър.Ами това е.
Пак казвам - този модел на Бора/Голф е супер кола, но е кола, която иска да си имаш "гребенче".
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи гледах доста клипчета на Голфове с 2.8 24клапана 204коня и има много къси скорости на 2ра скорост подминава малко над 80км/ч, на трета скорост прави към 130км/ч.
Отделно колата с този мотор + 4моушъна си е тежка, така, че откъм вървеж не трябва да се очакват чудеса.
Дори на клипчета ми изглежда, че ускорява мудничко.
А ако искаш вървеж 1.8Т с хубав чип откъсва главата на стандартна 2.8 цата
така, че само те предупреждавам да не мислиш, че колата е самолет.
Иначе аз също съм се замислил за нещо подобно, ако новата еко такса, която се канят да сложат на местото на акциза не е много голяма мога да се метна на един такъв Голф и да се разделя с 1.8Т-то.
ВР6 + турбо = ебаси вървежа вече съм проучил различни сетъпи и кач пара излиза.
Отделно колата с този мотор + 4моушъна си е тежка, така, че откъм вървеж не трябва да се очакват чудеса.
Дори на клипчета ми изглежда, че ускорява мудничко.
А ако искаш вървеж 1.8Т с хубав чип откъсва главата на стандартна 2.8 цата
Иначе аз също съм се замислил за нещо подобно, ако новата еко такса, която се канят да сложат на местото на акциза не е много голяма мога да се метна на един такъв Голф и да се разделя с 1.8Т-то.
ВР6 + турбо = ебаси вървежа вече съм проучил различни сетъпи и кач пара излиза.

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
brabus написа:...Ако имаш пробег на година над 15 000 км и разчиташ на заплата, дори била тя и добра, по-добре нещо по-скромно от към поддръжка. По поддръжка нямам предвид само бензин....
Въпреки че не пасвам в рамката на километрите и карам по-"слабия" двигател мога да помогна с цифри, за да си преценят хората, дето са си подготвили гребенчета, дали ще се преборят с брадата
П.С. Цифрите са в евро.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Чудомир написа:brabus написа:...Ако имаш пробег на година над 15 000 км и разчиташ на заплата, дори била тя и добра, по-добре нещо по-скромно от към поддръжка. По поддръжка нямам предвид само бензин....
Въпреки че не пасвам в рамката на километрите и карам по-"слабия" двигател мога да помогна с цифри, за да си преценят хората, дето са си подготвили гребенчета, дали ще се преборят с брадата
П.С. Цифрите са в евро.
Аз да попитам малко извън темата-що пише смяна на ангренажен ремък-не е ли верига и на ВР6?
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Знам,защото моята вече трака за смяна
А пък 650 евро за смяна на верига в Германия ми звучи доста добре предвид цялата хамалогия около свалянето на мотора,но гледам ремък пише...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”