Мирис на изгорели газове в купето
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мирис на изгорели газове в купето
Здравейте, колеги.Проблема е такъв:при отворени стъкла в купето мирише на изгорели газове. При затворени-с парно или без,това не се случва. Ходих при 3 майстори,удължихме тръбата да излиза зад бронята,няма дупки по гърнетата и тръбите,катализатора е махнат.Въпреки това, в колата мирише на изгорели газове.Ако някой се е сблъскал с проблема- моля да помогне.Става дума за Polo 6N 1.0 mi 1995
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Мирис на изгорели газове в купето
Някъде около меката връзка сигурно изпуска
Огледайте пак хубаво 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе уж трима различни майстора го гледаха.Само да добавя, че и при висока скорост със силен страничен вятър пак си мирише.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз понеже съм по "страшните диагнози" : маслени сегменти /страничния вятър сигурно е бил отдясно/ 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Страничния вятър беше от ляво.Сага понеже бях под колата и като запуша ауспухът гледам, че точно под бронята на изхода на крайното гърне е останало не заварено 2-3 см.Утре отивам да си довърши работата "майстора", че залуднах от такива самозванци.Това със сегментите звучи сериозно, пък тя колата си е перфектна от всякъде.ДВГ-то мърка и няма никакви проблеми нито с масло, нито с каквото и да било.Навярно ще да е нещо досадно породено от намесата на супер спецовете наричащи се майстори
.Но темата остава отворена, ако някой е имал подобен проблем да пише аз, като лепна тръбата ще кажа как е.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, май проблема се оказа не заварената дупка за, която писах по горе.Не смея да го кажа на 100% защото съм минал малко км.и не съм излизал извън града, където се усеща по осезаемо, но за сега е добре.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Виж си уплътнението на задната врата дали ляга добре навсякъде - оттам също влизат
-
- Автомобил:
- Двигател:
В интерес на истината последния майстор го огледа и каза, че е добре. Иначе имали някакъв начин за тест или само оглед? Щото, като го гледам, няма скъсано, нито наранено. Освен, ако пак се усети мирис, да го облепя с тиксо и да видя, но за сега е добре.
колега нов съм в форума,и много много не съм в час. обаче преди три дни удължавах маркуча за парите които излизат от картера на едно поло, понеже беше със спортен филтър и маркуча висеше в нищото... преди намесата ми вътре миришеше доста силно на изгорели газове, а след това не се долавяше миризма. просто удължих маркуча да стига до ниво, под купето но без да стърчи отдолу че е грозно. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Понеже не знам къде се намира въпросният маркуч за парите, но знам къде е картера и предполагам, че при отворен капак/преден/ би трябвало да мирише от двигателя. Ако греша да ме поправи някой. А при мен от там ама въобще не мирише.А и в този случай, би трябвало да се усеща и при затворени стъкла, и пуснато парно, според мен де.Ако греша казвайте.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и при мен от маркуча за изгорели газове миришише .... просто го поставих на мястото му (въздушния филтър) и ... проблемите ми се решиха ....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ей, колеги миризмата продължава. Днес имах повечко каране из града и се усеща отново така, че давайте предложения.Определено първо се усеща отзад и е по-слабо от преди, но пак дразни и е неприятно.Благодаря предварително.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
kalata_1 написа:катализатора е махнат.
Ако е махнат скоро , от него е!
През първите около 500 км след махането на катализатора вонята беше неописуема ,но после се оправиха нещата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата е при нас/тя е на жена ми де/ от декември м.г. и от тогава са минати 4000 км.Отвсякъде е желязна, просто нямам забележки, и сега ебати загадката с този мирис.Требва на врачка, не на майстор да я карам 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”