Проблем с температурата!
-
dinko_bourgas
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с температурата!
Колеги знам че много е изписано точно по тази тема и много хора ще ми кажат да проверя с търсачката, но аз вече го направих и все още не мога да разбера откъде идва проблема на голфа.Имам Golf 3 1.8 88к.с.Колата ми загравя до 110 градуса и днес видях че перката на радиатора се включва чак към 100 градуса.Маркучите на радиатора бяха топли и двата и сравнително твърди.Освен това преди 10 дена бях налял антифриз над максимума а днес беше под минимума.Губи се някъде но под колата няма течове.Иначе парното си работи екстра и затова си мисля(по-скоро се надявам)гарнитурата на главата да не е издухана.От аспуха обаче излизат капки вода като я форсирам.Ако можете да помогнете със съвет ще съм ви много благодарен!
Re: Проблем с температурата!
вентилатора ти е с 2 степени.проблема ти е в 1-вата/бавна/.виж дали като включи вентилатора се върти бързо или по-бавничко.ако тръгва директно на бързи проблема в датчика ,който е на радиатора долу вдясно на радиатора,или в кабелите и буксите от него до вентилатора ,или в самия вентилатор.а за водата от аспуха-конденз.ако хвърляше толкова вода,че да капе от гърнето,то със сигурност отзад нямаше да се вижда нищо от мъглата
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
смени си термостата,неможе да ти отвори цялостно и затова......имах същия проблем и трябваше да сменя датчици и куб др. процедури докато усетя че е от шибания термостат,иначе и на двата кръга маркучите ми бяха топли и си вярвах допоследно,че термостата си е вред....апък при теб щом губу и антифриз може и гарнитурката да си е отишла!
-
dinko_bourgas
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвах това със 1ва и 2ра степен на перката но и двете работят.Само дето първата степен ми се включи на 100-102 градуса а ми се струва че трябваше това да стане на 92.Температурния датчик е сменян от момчето дето беше негова колата.Даже ми е оствил стария в жабката и се чудя дали пак да го сменям(може да е някакво менте сегашния).Иначе вчера пробвах нещо и сега се чудя как стана.Махнах капачката на антифриза и карах така около 10км.Температурата закова на 90.Засега ще мина да си купя нова капачка ама ме съмнява да е от нея.Утре ще ви кажа какво е станало.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”