1з припушва при сутрешно палене
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
1з припушва при сутрешно палене
При сутрешно стартиране на двигателя или когато е престояла повече от 6-7 часа припушва сиво-синкаво придружено с прекъсване за около 3-4 сек макс .С спирането на прекъсването спира и пушека.Когато е топла си пали от раз без пушаци и всякакви подобно смущеия. Дава ми грешка в датчика който отчита температурата на нафтата при загрят двигател ми дава стойност " - 14 градуса". Всички консумативи са сменени освен горивния филтър.Колата върви перфектно,разхода е добър, но само този проблем ме дразни.Някой ако се сблъквал с такъв проблем ще съм му благодарен да сподели мнението.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1з припушва при сутришно палене
Мисля че ако смениш въпросния датчик нещата ще се оправят.Но може и да бъркам.
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
даняма някой powerbox, имаше едни точно лъжеха за темп. на нафтата 

-
- Автомобил: VW MK4
- Двигател: ATD PD TDI
Може да влиза въздух в горивната система отнякъде и да прекъсва, а и пуши щото сместа не е добра. Трудно ще откриеш проблема, пробвай първо със смяна на горивния филтър.
- krasio00o
Днес сутринта беше сравнително хладничко и доста ми припуши като я запалих когато си тръгвах от работа колата беше цял ден на слънце и като я запалих си заработи нормално с много леко пропушване за около 15 секунди което мисля,че е нормално не е като сутришния облак
.Мисля ,че няма powerbox ще пробвам смяната на датчика ,то и без това друго не ми остава това е единствения проблем с електрониката на мотора.Имам странното чувство,че колкото по-топло е навън толкова по-незабележим е проблема.Сега е без това идват топли дни и ще наблюдавам проблема и след смяната на датчиака ще коментирам.Други мнения са добре дошли
.Благодарско на отзовалите се колеги!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Датчика го смени, но мисля че няма да усетиш ефект. Трябва да се видят центровките на валовете и ако са добре настройката на помпата трябва да се бутне. Ти откога я имаш тази кола, преди 2-3 месеца си беше наистина студено сутрин даже под нула градуса. Тогава как палеше и пушеше ли много сиво-бяло?
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
една хубава добавка за дюзи ще ти рещи проблема
успех
успех
- krasio00o
Значи колата я имам от март тогава палеше от раз и пак си пропушваше сиво синкаво ,но много големи облаци правеше.Имах проблем с зъбното колело на ремъка и от там ми беиеше и шайбата.Зъбното колело е сменено шайбата спря да бие ,но еи това леко пропушване си остана.Почивните дни като я карах понеже излизах по късно и беше доста топло навънка ,а и колата седеше на слънце нямаше никакви проблеми.Днес сутринта ми пропуши много леко,но си беше и топличко.Когато стане по хладно тогава проблема е по явен.Един приятел ми я бутна т.е намали и горивото малко в момента е на 3 мг ,а беше някъде около 4,5.
-
- Автомобил:
- Двигател:
krasio00o написа:Значи колата я имам от март тогава палеше от раз и пак си пропушваше сиво синкаво ,но много големи облаци правеше.Имах проблем с зъбното колело на ремъка и от там ми беиеше и шайбата.Зъбното колело е сменено шайбата спря да бие ,но еи това леко пропушване си остана.Почивните дни като я карах понеже излизах по късно и беше доста топло навънка ,а и колата седеше на слънце нямаше никакви проблеми.Днес сутринта ми пропуши много леко,но си беше и топличко.Когато стане по хладно тогава проблема е по явен.Един приятел ми я бутна т.е намали и горивото малко в момента е на 3 мг ,а беше някъде около 4,5.
Какъв беше ефекта след намесата на твоя приятел? Всъщност да знаеш, че по-малкото число на мг. е повече гориво в различните режими и би трябвало да ти пали по-добре и да върви по-добре.
- krasio00o
Да значително по-добре върви и пали по леко,фактически само сутришното припушване и прекъсване остана,но само когато е по хладно.От няколко дни нямам проблеми,предполагам заради по високите температури.Все пак почвам да предприемам мерки от сега започвам първо с добавка в горивото и смяна на горивния филтър и чакам някоя по хладна сутрин макар ,че скоро едва ли ще има такава
.

-
- Автомобил:
- Двигател:
krasio00o написа:Да значително по-добре върви и пали по леко,фактически само сутришното припушване и прекъсване остана,но само когато е по хладно.От няколко дни нямам проблеми,предполагам заради по високите температури.Все пак почвам да предприемам мерки от сега започвам първо с добавка в горивото и смяна на горивния филтър и чакам някоя по хладна сутрин макар ,че скоро едва ли ще има такава.
Горивния филтър трябва да е качествен и не пречи да го смениш, хубава нафта, но добавките са само пари на вятъра в 99% от случаите. Прекъсването сутрин при студен старт няма да ти го реши никоя добавка.
- gushliak
- Автомобил:
- Двигател:
krasio00o написа:Значи колата я имам от март тогава палеше от раз и пак си пропушваше сиво синкаво ,но много големи облаци правеше.Имах проблем с зъбното колело на ремъка и от там ми беиеше и шайбата.Зъбното колело е сменено шайбата спря да бие ,но еи това леко пропушване си остана....
Колега, сори, че ти разводнявам темата, ама какви пари ти взеха за смяната на зъбното колело, че и аз я имам тая болежка и ми се струва, че искат 10 кожи да ми свалят от гърба?
- krasio00o
Ами смяната на ремъка,2 ролки,зъбното колело,нов болт естествено
семерингата на коляновия вал 356 лв всичко с труда.Ремъка с ролките са ми 200 лв ,зъбното колело около 35-40 ,болт 5-6, семерингата и тя е 6-7 лв труда -100 лв.Само зъбното колело ако ти правят мисля,че към 150 лв ще ти стигнат

- krasio00o
Ето захладня и стария проблем ме връхлетя с пълна сила.Сутринта като запалих все едно някой беше хвърлил димка до колата.Почвам вече да се съмнявам ,че някой дюза ме цака.Първо самия ми акумолатор е малко слаб и трудничко върти след запалване двигателя тресе и адски пушек от ауспуха(това за около 10-15 сек)след това само при подаване на газ леко припушва докато незагрее до 70 градуса тогава изчезват всякакви пушаци .Днес проверих подгревните свещи всичките работят.Незнам самите свещи имат ли някакъв пробег или се сменят когато изгорят и ако някой може да ми каже цена на разпрасквачите.От някъде получих информация ,че свещите остават да работят и след като е запалил двигателя ,докато нестигне определан температура.
- aho_rabbit tdi
- Автомобил:
- Двигател:
имах същите ядове и аз със AHU -то,но смяната и на четирите свещи реши проблема
Върни се в “Дизелови агрегати”