Дилема Passat B3 или Golf Mk2 ?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
shadow82
Автомобил:
Двигател:

Re: Дилема Passat B3 ili Golf 2 ?

Мнениеот shadow82 » Чет 07 май 2009 21:42

Колега незнам за какво ще използваш колата, аз лично преди време имах същата дилема и избрах пасата главно защощто е по-голям. Търсих си семейна кола. Не ми беше трудно да я подкарам в трафика и не мисля че съм направил грешка. Карал съм и голф и пасат и на мен лично возията и намевреността на пасата ми харесва повече.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Чет 07 май 2009 23:08

L&R написа:passata има по-малък радиус на пълен завой :deal

Мисля че е достатъчно показателно за манавреност. Спирал съм с Пасата на всяка една улица из центъра и с удоволствие ще се пробвам на всяка една посочена от вас - няма да има проблем. Да не говорим за напречно задно паркиране - грижи няма. Просто е по-дълъг с метър и за успоредно паркиране трябва малко повече местенце.
За комфорта на дълъг път просто няма да говоря а и 1 час в градско задръстване пак не е малко и почти равно на 150 км извънградско - вози по-добре, дупките по не се усещат. А и при избор на Пасат едва ли имаш помисли за кой знае какъв тунинг.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 07 май 2009 23:15

В задръстването е определящо е дали имаш климатик и да ти е хубава музиката. Все пак не съм съгласен че с един метър по-дълга кола се завива по-лесно по малки тесни кръстовища.... Иначе за дупките няма спор - доста по леко се усещат и вътре интериора почти не трака.

Потребителски аватар
Petyoffy
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Пет 08 май 2009 9:02

plamen000000 написа:Колеги става въпрос за избор на един от двата модела на ФауВе за първа кола?

Хубаво е човек да свикне с колата, да я почувства (както се казва). За първа кола (какъвто ти е въпроса) определено това е Голфа. Плюсове много: малко по-евтина поддръжка, по-малки габарити, идиотски здрава и куп други. Ааа и е по като за млад човек. Първата ми (лична) кола беше Голф 2, а сега съм с Пасат В3. Каквото и да избереш няма да сбъркаш.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 08 май 2009 20:45

:banghead:

Последна промяна от dj_tuhla на Съб 09 май 2009 20:41, променено общо 1 път.

theultimate
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 08 май 2009 23:35

Голфа и пасата се трошат точно толкова колкото японското от 96 година. Разликата е че има някакъв шанс да го оправиш сам за малко пари, вместо да ръсваш трицифрени суми в сервиза за всяко нещо. "Познаването на двигателя и окачването" не е задължително - пак можеш като първия пич да си ходиш да ти сменят въздушния филтър, но е по-евтино и всеки може да го направи.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 09 май 2009 11:41

:drinking:

Последна промяна от dj_tuhla на Съб 09 май 2009 20:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Съб 09 май 2009 18:30

Добре а защо не се замислиш за един Г3 1,8Mi примерно от 92-93г. не е по-лош от останалите коли а и не вярвам да намериш Г2 в такова добро състояние, че да не си играеш по него докато го направиш. А варианта да намериш Г3 в добро състояние е по-голям.

Потребителски аватар
Данко
R.I.P Madcap
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: AJM 1999
Контакти:

Мнениеот Данко » Съб 09 май 2009 21:02

На мен първата ми кола беше В3 комби която пазя още,а сега карам В5 пак комби и да ти кажа честно по широка и комфортна кола от пасат комби няма.

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Съб 09 май 2009 22:32

Аз пак да си защитя пасатора :mrgreen:
Който смята, че голфа е по-маневрен от пасата - не е карал пасат!
Край, заключение, точка :D

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Сря 13 май 2009 19:52

Здравеи колега!Аз карам Пассат Б3(седан) първа кола ми е но като цяло сам изключително доволен от нея.Много голямо и широко купе,доста маневрен автомобил на всякаде сам се навирал с него :mrgreen:.По возия далеч превъзхожда Голфа.Доста здрав интериор(нетрака).И още нещо зимата няма грешка :Mr Green Fun карал сам го в какъв ли не сняг(само пази ножа)но това чудовище няма занасяне.Доста сигорен автомобил.До сега никога не ме е оставял на пътя.Уникален автомобил.За първа кола няма да сгрешиш ако избереш него. :да:

Потребителски аватар
leido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leido » Чет 14 май 2009 6:05

Не Голф2 колега, а Голф2 GTI, по възможност и 16V. А ако избереш Пасата също да е с голям двигател. Млад си, аз също (може би). Как ти звучи това? Гаджета, приятели, бегачки, две 12-ки в багажника, (багажника не се отвяра и хваща паяжини, защото няма място от бас касите, ама и ти не мъкниш буркани от вилата, може би). Или пък как ти звучи това? Отиваш на вилата, отваряш огромния багажник (особено ако е комби), и започваш с "покупките", след което се качваш в просторната кола и започва приятното пътуване. За горенето е много относително, не е вярно, че Пасата като е по тежък гори повече, врели не кипели, всичко зависи от тежеста на кракът. Коя е по здрава? Няма кола която да не се разваля, има коли които се развалят повече, и коли които се развалят по малко.
П.П. И да кажеш каква кола си взел.
:patriot

Потребителски аватар
bate_ici
Автомобил:
Двигател:

Re: Дилема Passat B3 или Golf Mk2 ?

Мнениеот bate_ici » Съб 16 май 2009 6:09

Колега, само ще ти кажа че от Голф 2 се качих на Джета, а от Джетката на Пасат (който карам от октомври 2008) и возията си е возия. Колегите са прави - Пасат си е Пасат :да:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пон 18 май 2009 20:00

Колега и аз като за първи път се двоумях каква кола да си взема преди 5г,на взех че си купих пасатБ3 седан.Първите 2-3 години въобще го пазех като очите си,пораснах,ожених се и сега стягам апартамент.Ако щеш ми вярвай онзи ден хайванчето измъкна 900кг общ товар през целия град.700кг фаянс и теракот и 3ма човека вътре.Верно аспуха се суркаше по земята ма ги измъкна.
Само за едно се тюхкам сега че не го вземах комби да го изтезавам повече.Ама жената...сакън грозни биле.
Та машинката е рядко чуплива и вече много ефтина за потдръжка.
Моята я вземах 1,8 ми обаче като и свикнах ..
Вземи си по-пъргав мотор.

Потребителски аватар
Dare_16V_9A
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: AFN1996 1991

Мнениеот Dare_16V_9A » Пон 18 май 2009 20:06

Колега сигурно си младо момче и ще намериш правилния отговор какво да си вземеш
аз имам два голфа МК2 много ме кефят.А пасата си е пенсионерска кола,ти си решаваш . GTI 16V_Inside :да:

Последна промяна от dobrin на Пон 18 май 2009 20:17, променено общо 1 път.
Причина: Спам!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”