Климатроник- Passat B5

Техническа и сервизна информация за Passat
dewey
Автомобил:
Двигател:

Re: Климатроник- Passat B5

Мнениеот dewey » Пет 01 май 2009 16:51

naiturseniq написа:моя греешка невади ... но когато зех колата беше седяла 3 години без да се ползва, преди да я подкарам за българия приятел и дозареди фреон , но ми каза нещо от сорта че може да не е обезвъздушен ... та сега почва да духа на зима едва след 15 мин. Днес смених поленовия филтър но съм убеден че не е от това макар стария да беше ... като старата черга на баба ми на село.
Сега ще го тествам , ма то днес си е хладно, и ще пиша. Несъм наясно с климатрониците много но поне климатика на другата кола духа много по студено и си мисля че нещо не е Уред. :003: :ihaaaaa

Приятел и при мен е същата работа като при теб... На предишното ми Ауди А4 климатроника вътре правеше ледник, докато при Пасато климатроника не ме слуша нещо..

Потребителски аватар
naiturseniq
Автомобил: VW Passat 2016
Двигател: 2000 TDI 150hp

Мнениеот naiturseniq » Съб 09 май 2009 12:20

ти остай ама аз онзи ден с един друг Пасат сравних, момчето вика недуха студено и неговия . Седяхме в колата 15 мин студено не стана , най много хладно ... после влязахме в моята пуснах го пак около 15 мин ама даже моя по топло духа ... навън даже по студено ...

Перката се включва , няма грешки ама лятото немога да изкарам така и другата седмица май ще ходя някъде на сервиз ....

Незнам могали сам да разбера от къде е причината и как ?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 09 май 2009 22:29

Хъм...причини за това колкото искаш...като за начало трябва да се рпемери каква температура вади вътре - около 10 грауда най-много е нормално.
Ако вади по-висока (което явно е така) следва да се бори с малко по-специализирана техника :
-закача се на стенд и се гледа какво се случва с наляганията като тръгне компресора - как е високото,как е ниското.
Ако там всикчо е точно следва да се търси проблем по клапите за топло/студено...за целта се мери температурата вътре на изпарителя и става ясно веднага.
Ако пък не е наред следва търсене на проблема - дозареждане с фреон (дори да е правено скоро ако има теч....все едно нищо),може да е проблем с ТРВ клапан или байпасен клапан в компресора...или запушване....възможности колкото искаш....удачно е поне като за начало да се почне с едно напълване на системата и тест за течове...ако не друго то после поне който и майстор да я прави (понеже аз лично а и много други колеги бягаме да правим компресори понеже си е таковало всички майки и откъм части и откъм работа) си вади фреона и дефакто нищо не губиш от инвестицията във фреона.
И....това е...повечето пъти системата горе-долу сама си казва какъв и е проблема....ако като налягания всичко е точно или е поне задоволително тогава става въпрос за клапи топло/студено.
Успех!

Потребителски аватар
naiturseniq
Автомобил: VW Passat 2016
Двигател: 2000 TDI 150hp

Мнениеот naiturseniq » Чет 28 май 2009 13:40

Проблема при мен беше липса на фреон както ми беше казал последно. Стружки нямам във филтърчето след болта. Предполагам че тва е добър знак за компресорчето, въпреки тва го помених с ново филтърче че имаше леко зацапано. Оказа се че има 200гр фреон само. Надуха системата и казаха че неизпуска системата. Заредиха го 700гр. След което работи нормално. Но перката веднага вкл на втора скорост. И неизключва от втора.. Като загасих , голямата перка продължава да се върти инетртно още извесно време.На дугия пасат перката няма такава инерция и луфт. Явно не е добре и затова се напряга малката перка ... Карах я днес , незагря но си мисля че не е нормално. Майсторчето каза че не е нужно да се сменя цялата само да се оправи с някакви пластини каза че ги оправяли ... ? :?:

Върни се в “Passat”