Вдига обороти, но не ускорява - Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Re: Вдига обороти, но не ускорява - Б3

Мнениеот zloby3400 » Съб 09 май 2009 14:30

Е няма ли развитие ? 40 дена така ли продължава да е???

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Съб 09 май 2009 15:25

Ами да. За сега е така, понеже няма пари да го оправям. Старая се да го пазя и честно казано не ми е приплъзвал скоро!
Ще пиша ако има развитие

Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Мнениеот dimitarpetrov » Нед 10 май 2009 21:14

Наблюдавой спирачната течност (мотора ти е с 2 помпи за съединителя и общо казанче със спирачките) - ако е от долната помпа на съединителя ще ти намалява маслото в казанчето, ако е от семеринга на коляновият вал - ще ти намалява маслото в мотора.
Има и откачен вариант да ти тече от кутията - я семеринг, я пукнатина в корпуса (аз имах такава кушия - с Никси се борихме една камара време, докато открихме че счупено парче от пружината на кобилицата се е забило м/у маховика и притискателния и беще пуснало стружка на кутията и тя протече :lol: оправих я с течен метал на Хенкел)
И най-вече - загледай сутрин под колата дали имаш мазно петно на асфалта - дали ти тече масло въобще. Бистро, миещо се със вода е спирачна течност, кафеникаво, миришещо на двигател - моторно, червеникакво, странно - кутия.
И пиши тука - както ти търсиш помощ, така и след теб някой със същият проблем ще се чуди и е добре търсачката да му изплюе ТВОЯТА тема със симптомите и РЕШЕНИЕТО
Успех!

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Нед 10 май 2009 22:13

Течове под колата не съм забелязал от както съм я купил (редовно поглеждам отдолу за всеки случай)!
Дано да не напиша някоя глупост, но до сега в "казанчето" за спирачната течност съм поглеждал само един път и ми се стори нормално (онова малкото казанченце което е, да не говоря за друго?)
Ще погледна пак и ще пиша утре вечер.
Както беше писал един колега да пробвам на 5та с ниска скорост: днес пробвах 3-4 пъти ... не ми се стори да приплъзва. Или аз не го усешам, или не е такова "приплузване" каквото очаквам.

П.П. съжалявам ако "писанията" ми са неясни но... така ги разбирам нещата които описвам :)

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 11 май 2009 21:28

Muku написа:
brum написа:Дали е съединител или помпа може лесно да се каже след като отговориш на следното:

Кога приплъзва точно - веднага след отпускане на педала на съединителя или след като е карано някакво време на дадена предавка и в един момент при подаване на повечко газ и приплъзва?

Случва се когато превключа на друга предавка след като отпусна педала, но винаги когато е карано известно време. В смисъл след като е загряла колата!

Значи е от помпите на съединителя.

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Пон 11 май 2009 21:36

ОК
1- не знам дали има значение но колата се кара предимно градско и "приплъзването" го забелязвам предимно при загряла кола! Както знаем при градско каране често се сменят предавките и поне според мен натоварването на съединителя е по-голямо! При мен се получава когато е загряла колата и задължително ако реша да я "сритам" малко, пак на загряло положение!
2- да питам нещо свързано: Има ли начин да се проверят тези помпи без да се сваля скоростната кутия (така съм чувал че се сваля при ремонт на съединителя)?
Благодаря!

Върни се в “Passat”