Значи силно съм обезпокоен от това как спира пасата ми - просто ужасно.
Миналата година съм сменил предните дискове с АТЕ с нарезни канали и нови накладки, смених и спирачна течност.Сега смених задните дискове и накладки, колата ми спира ужасно, карах алфа 156 спира 20 пъти по-добре, карах Волво В40 на 10 години и то спира 15 пъти по-добре от пасата.Просто алфата като настъпя педала на спирачката и той направи ход около 1-2см, аз се лепвам на предния прозорец, при пасата НЯМА и наченки да почне да спира, трябва да натисна силно педала да стигне ход 4-5см за да почне да се влачи и да спира като валяк.Направо съм потресен как кола 1.5тона ще спира по-този начин и то със качествени дискове и накладки, гледах си накладките не са свършили и направо не знам какво да правя.Мой колега, който има голф3 ми каза, че голфа спирал пак така докато не му сменил спирачната помпа и почнал да спира много добре.Моля кажете ми къде е тази помпа и колко горе долу струва.Следващия месец ще ходя до турция и НЕ мога да тръгна с кола която спира супер зле.
МОЛЯ да не се пише от рода на: виж има теми, използвй търсачката и др.
Да чел съм има много теми и много писано за спирачки, и помпи, но за Б5 има много малко.

Проблем със спирачки Б5
- to4ko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем със спирачки Б5
Колега и при мен е така,извънградско като скоча на спирачките започва едно лудо стържене и едва спира.Накладките ми имат поне още 10-15к километра а свирят като на жигула.Незнам къде е проблема
-
- Автомобил: Passat 9 Elegance
- Двигател:
Аз на предният ми пасат в3 като му смених накладките се получи същото нещо-не спира.Особенно ако карам над 120 и реша да намаля по рязко -двата крака на спирачката.След половин година мъки си взех от един ударен пасат наклатки макар и износени на 50процента и се получи коренна промяна.Става въпрос за предните само-пасата нямаше АБS.Нищо не те бърка да отскочиш до някоя морга да вземеш някои по запазени накладки защото почти съм убеден че си взел някой скъп уж оригинален боклук-особено ако свирят като спираш-поне ще ти е най-евтиния вариант.
- drakano
- Автомобил: S6 2.2TQ ABT
- Двигател: AAN
- Контакти:
Колеги не знам как е на Б3, но това е Б5 и е доста над като клас от Б3 най-малкото защото има 4-ри дискови спирачки и трябва да спира като робот.По повод накладките аз си купих комплект АТЕ дискове с накладки и то от мой познат именно за да избегна някое "оригинално" Брембо.Накладките ми не свирят въобще и смятам, че са си ок а според мен помпата е зле, но чакам хора с Б5 да си кажат мнението.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Конкретно мнение,и съвет аз лично не мога да ти дам,но както описваш проблема,наистина имаш проблем.С моя пасат от 180-190 спирам като МаГлев влак.И тоя преди мене е сменял предните дискове.Нормални са не са вентилирани.От 100-120 спирам за някакви метри.Мисля че трябва да отидеш в сервиз.Успех.
- naiturseniq
- Автомобил: VW Passat 2016
- Двигател: 2000 TDI 150hp
ABS има ли тоя пасат ? Усещаш ли го да работи ? Блокират ли ти колелата ?
- drakano
- Контакти:
Има ABS и се включва за щяло и нещяло и затова никога не натискам педала рязко.АБС-а се включва дори и като спирам на светофар с 30-40км.Все повече си мисля, че трябва да сменям спирачната помпа.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
изчакай да улегнат и ще почне да спира
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Моя АБС се включва само когато поднесе някое колело.На асфалт до сега не съм го усещал
Колега явно имаш проблем не искам да гадая какъв е!На моя В5 ТДИ-2000г. спирачките са много добри, "тествал" съм ги в различни условия и скорост, спират много добре. Педала го докосвам съвсем леко.Смених предните дискове, понежи ми даде индикация, само първите може би 20-30 км. бяха по "лениви", но "улегнаха".АБС трябва да го усетиш, най-вече на педала как "пристъргва", когато се задейства.Трябваше да сменя и задните, но сглупих, това ми предстои.
- naiturseniq
drakano написа:Има ABS и се включва за щяло и нещяло и затова никога не натискам педала рязко.АБС-а се включва дори и като спирам на светофар с 30-40км.Все повече си мисля, че трябва да сменям спирачната помпа.
Това не е нормално , карам три коли с АБС вкл и моя пасат но никоя не се вкл така. За да усетя АБС а трябва или да е доста прашно , хлъзгаво или яко да му скоча на педала ...
Щом си сигурен , сменяй помпата и пиши как е колата, че си е доста опасно когато колата върви но неспира

- drakano
- Контакти:
Първо ще мина на едно обезвъздушаване и ако не помогне - нова помпа.
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, преди да предприемеш каквото и да е, се убеди че ABS работи правилно, защото може да смениш помпата ама ABS да ти прави същите мизерии. Това с обезвъздушаването е добра идея. Успех.
- drakano
- Контакти:
Днес стана нещо страно, карах по магистралата със 130-140км/ч, когато ми светна лампата за АБС, спрях на една бензиностанция изгасих мотора и извадих ключа, след това запалих мотора и лампата си изгасна.Потеглих и си карах нормално, но след петнайсетина минути по късно лампата отново светна, като отново скоростта ми бе 130-140км/ч.Повторих операцията със спирането и лампата отново изгасна.Не знам какво става знам само че при светваща лампа на АБС има проблем със системата, но защо като дигна над 100км/ч се получава не мога да кажа.
Имам кабел за диагностика и ще го закача да видя какво е положението.
Имам кабел за диагностика и ще го закача да видя какво е положението.
- naiturseniq
светне ли лампата значи и АБС а изключва за да не стане фал , примерно да хване само на едното колело. Интерсено ми е без АБС как спираше колата пак ли така тромаво ? А инйъче АБС системата се изключва от много неща: ако не ти работи мигач или стоп също дава грешка и изключва . Явно е че имаш проблем такаче не губи време и я закарай да я погледне някой компетентен .