пасат Б5 1.9 тди пд затваряне на стъклата с дистанционно
- baciko
- Автомобил:
- Двигател:
пасат Б5 1.9 тди пд затваряне на стъклата с дистанционно
здр колеги.колата ми като са отворени стъклата и заклуча с клуча прозоците се затварят автоматично,но с дистанционото като заклуча не се затварят.може ли да се направи и с дист.като заклуча да се затворят.колата е с оргинална аларма.благодаря ви.
- baciko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат Б5 1.9 тди пд затваряне на стъклата с дистанционно
feikot написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=6299
Колега, и аз се мъча да разреша този казус
ако пробаш това от линка ми напиши давидим ко се е получило
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Нищо, може и аз да не успявам,ама чукнах греда.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мисля, че оригиналната аларма не ги вдига, само с ключа става. Моите се вдигат но алармата ми слагана допълнително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може да се затварят и с дистанционното от заводската аларма. При задържане на бутона за отваряне сваля стъклата и отключва, при задържане на бутона за затваряне вдига, ако са отворени и заключва. Необходимо е да се променят едни значения в паметта на комфорт-блока. За съжаление това не може да се направи с ВАГ-КОМ и USB кабел а с друга програма, VDS-pro се казва, ако не греша. Работи само под чист ДОС, а не дос-емулация под Уиндоус и с COM кабел. Бях се наканил да правя тази промяна, даже съм купил части, за да си сглобя кабелчето, но май загубих интерес - почти не отварям прозорците на колата, още по-малко да карам с отворени прозорци, така че ми се стори безмислено.
- feikot
- Двигател: AFN AVG
Абе цялата работа е да се спести някой лев.Дори и със заводска аларма става всичко,само се свързват някакви неща които на мене не са ми ясни кои са.Но за услугата ми искат 40 кинта
. Та тях се мъчих да спестя.

При мен е същото, заводска аларма, само с ключа. И аз като колегата свикнах да карам само със затворени прозорци. Отварям ги само да кажа на катаджията "колко не съм виновен, и че карам бавно", а не както показвал неговия радар с 150км. /В5 ТДИ ПД/
- fichtenweg
- Двигател: AHH
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
AmW написа:Моите се вдигат но алармата ми слагана допълнително.
И при мен е така. Мисля, че се прави връзка на алармата с комфорт модула.
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
При мен стана но с допълнителна аларма за 120 кинта. И без друго застрахователите искат.
Здравейте,
Наскоро си реших този проблем (на Б3, не се съмнявам и при другите да е много по-различно).
В ключалките на предните врати има допълнителни контакти, които командват модула за централно заключване. Докато има сигнал към модула за централното заключване ел. стъклата се затварят (т.е. докато ключа е завъртян). Сигналът подаван от алармата е много кратък и стъклата нямат време да се вдигнат. Най много леко да трепнат (при мен беше така). Ако искате стъклата да се командват и от дистанционното трябва алармата да подава дълъг "заключващ импулс". При някои автомобили е заводски, някои от допълнително слаганите аларми също имат тази опция. При мен и двете не бяха изпълнени и се наложи да добавя още малко електроника към съществуващата аларма - и вече си имам автоматично затварящи се прозорци
Наскоро си реших този проблем (на Б3, не се съмнявам и при другите да е много по-различно).
В ключалките на предните врати има допълнителни контакти, които командват модула за централно заключване. Докато има сигнал към модула за централното заключване ел. стъклата се затварят (т.е. докато ключа е завъртян). Сигналът подаван от алармата е много кратък и стъклата нямат време да се вдигнат. Най много леко да трепнат (при мен беше така). Ако искате стъклата да се командват и от дистанционното трябва алармата да подава дълъг "заключващ импулс". При някои автомобили е заводски, някои от допълнително слаганите аларми също имат тази опция. При мен и двете не бяха изпълнени и се наложи да добавя още малко електроника към съществуващата аларма - и вече си имам автоматично затварящи се прозорци