десен спирачен апарат б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

десен спирачен апарат б3

Мнениеот HukuTyY » Съб 09 май 2009 20:00

Здравеите колеги!От извесно време Пасско ми прави едно проблемче тука.Та значи ще обясня накратко надявам се даме разберете :).Когато натисна спирачката всичко е наред но когато я пусна и някои път десния спирачен апарат държи накладката(външната) все още опряна на диска и така тои загрява а джантата става доста ама доста топла(направо да кажа гореща).Това го прави много рядко но пак си е кофти като става така.Днес пак ми се случи.Махнах джантата и проверих някои неща.Маркучите са наред там всичко си е добре поне неоткрих нищо но си мисля че е от цилиндърчето някои път сработва някои път не.Почти сам сигорен че е от него.А вие как мислите?И ако подкрепяте моето мнение бихте ли ми казали на каква цена върви това цилиндърче?Съжалявам ако сам допуснал грешки в словореда :обичам ви

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: десен спирачен апарат б3

Мнениеот Теодор » Съб 09 май 2009 20:08

Освен от цилиндърчето може да е и от клеясали водачи и от маркуча :idea: Така че провери със сигурност от какво е преди да сменяш :wink:

Потребителски аватар
HukuTyY

Мнениеот HukuTyY » Съб 09 май 2009 20:13

Благодаря колега.Проверих до колкото разбирам :mrgreen: .Но немисля че е маркуча изглежда здрав.Но както казваш може да е от клеясалите водачи.Ще проверя.Благодаря ти :)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 09 май 2009 20:15

HukuTyY написа:Благодаря колега.Проверих до колкото разбирам :mrgreen: .Но немисля че е маркуча изглежда здрав.Но както казваш може да е от клеясалите водачи.Ще проверя.Благодаря ти :)

Отвън може да изглежда здрав но вътре да се е разложил и да не връща налягането :idea: Имал съм такъв случай.

Потребителски аватар
    zdravko_dimitrov1986
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Съб 09 май 2009 20:23

При мен имаше подобен проблем на пасат б3, но задържаха спирачките и на двете колела.
    Смяна на спирачната помпа, оправи нещата.
    ПРи теб щом е само на едното колело, не би трябвало да е от помпата.
    Поздрави.
    Някаква подобна тема, виж я може да има полезно инфо - viewtopic.php?f=6&t=132443&hilit=%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D1%82
    Поздрави още веднъж.

bayspiro
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот bayspiro » Съб 09 май 2009 20:30

Те такъв /подобен/ случай съм имал с една мазда. Човека няколко дни преди случката,както си карал, натиснал контрата и .. прас.. откъртил периферията на диска. Купил друг диск, монтирал го, ама работата не е като хората - грее и не спира добре. Сваля колелото, той натиска, ние /капацитетите/ гледаме. И що да видим! Диска се огъва! Разследваме - скъсано маншонче на водача на спирачния апарат -> блокирал водач и спирачният апарат натиска само едната накладка,криви диска и не се връща, та грее. -> масло раздвижване и т.н. -> ОК. Та провери този вариант /стари брички караме/. УСПЕХ

nepreklonniq
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Нед 10 май 2009 10:20

Колега, провери си състоянието на дисковете- имат ли голям ръб, износени накладки - от тях цилиндърчето се преотваря и това съчетано с износени на минимума дискове, и нямаш и спирачки и ти грее, защото стърже някъде по ръба на диска! Виж си нивото на спирачната течност-дали е слязло под мин.

Потребителски аватар
    HukuTyY

Мнениеот HukuTyY » Нед 10 май 2009 13:54

Дисковете са нови иния ден ги смених както и накладките също.Такаче несмятам да е от тях.Тои колегата zfa159 ме ориантира каде да търся проблема.До няколко дни ще пиша дави кажа какво е станало.Благодаря на всички :)

aicberg
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот aicberg » Нед 10 май 2009 21:22

Почти 100% водачите са клеясали.

Потребителски аватар
    HukuTyY

Мнениеот HukuTyY » Сря 13 май 2009 18:09

Здравеите колеги.Оказа се цилиндърчето на апарата.След почистване и смазване всичко вече се оправи.Благодаря много на всички колеги.Живи и здрави :bowdown :bowdown :bowdown .Може да заключите темата. :) :wink:

Върни се в “Passat”