VW Golf или VW Polo ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Golf или VW Polo ?
Та последно какво казвате-Голф 3,така ли? Иначе какво ще кажете за 1.6 101 коня,да кажем,че данъка не е проблем 

- shirosama
- Автомобил:
- Двигател:
Г 3 с двигател 1.6 инж AFT, климатик ел.стъкла...повече на мен поне не ми трябва. Полото е симпатична кола, но само толкова за него. Г3 с горепосочения двигател карам от година и нещо и съм супер доволен. Имам и газова уредба само дето не е инжекцион ами обикновена...дано да не гърми много...ама нейсе. Според мен са прехвалени 1.8 моноинжекцията...ако беше толкова хубава щеше още да я правят от VW...нали така, а те не я правят.Масово са 1.6 инж. Вземай такъв и смело напред...спазвайки ограничеенията де 

- shirosama
- Автомобил:
- Двигател:
данъка на 101 коня влиза в долната граница- 74 киловата, проблем са 75 киловата и нагоре, тоест от 102 коня нагоре включитеелно...този въпрос е изяснен
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ти за точния отговор,само дето ме интересува как е разхода 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Никой ли не знае? 

- FireGen
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stakooo написа:Никой ли не знае?
Търсене: от 1995г. до 1998г. само бензинови двигатели
- POLO 6N + 74kw = 8,22l/100km
линк: http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... power_e=74 - GOLF 3 + 74kw = 8,15l/100km
линк: http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... power_e=74
-
- Автомобил:
- Двигател:
Уоу,не преувеличават ли много...
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Ей ти 17 страници тема с разход на поло
viewtopic.php?f=7&t=21313
На теб коя кола повече ти харесва повече като я гледаш отвън и като влезнеш в нея? Това според мен е въпроса!
Купуваш втора употреба кола ,гледай и поло и голф и на който екземпляр цената му е най-добра и е най-запазен него купувай? При едни и същи двигатели (има 100% еднакви и при поло и при голф) и един и същ размер гуми ,според теб коя кола би харчела повече ,като се има в предвид ,че полото е само с 70 кг по-леко от голфа?
п.п. Не ме разбирай погрешно, не хваля едната кола пред другата? Всяка има своите достойнства,а голфа е малко по-голям
viewtopic.php?f=7&t=21313
На теб коя кола повече ти харесва повече като я гледаш отвън и като влезнеш в нея? Това според мен е въпроса!
Купуваш втора употреба кола ,гледай и поло и голф и на който екземпляр цената му е най-добра и е най-запазен него купувай? При едни и същи двигатели (има 100% еднакви и при поло и при голф) и един и същ размер гуми ,според теб коя кола би харчела повече ,като се има в предвид ,че полото е само с 70 кг по-леко от голфа?
п.п. Не ме разбирай погрешно, не хваля едната кола пред другата? Всяка има своите достойнства,а голфа е малко по-голям

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти
Имам:
Голф 3 1.8 моно инж. бензин 1992г
(брутална кола)
- разход градско София газ 14 литра за 150км (при много тежки задръствания всеки ден се кара от жената
)
- разход градско София бензин 10литра на 100км (тестван от мен коледно новогодишни задръствания)
ремонти (за 30 000км)
- жило на съединител
- бензинова помпа
тази кола излиза - 400лв на месец (включвам застраховки + данъци + ремонти + консумативи + газ/бензин за 30000 км на година каране)
Голф 3 Кабрио 1.9 ТДИ чипосано на 120коня 1997г
- разход градско София дизел 6.4 литра за 100км (при много тежки задръствания всеки ден се кара от Мен още не съм му свикнал
)
ремонти НЯМА
за сега само застраховки + данъци са ми към 1000 лв (без да се движи)
Поло - няколко колеги имаха полота
Всички смениха полотата с други коли
Основен проблем:
Ниски са , когато "влизат из хубавите" дупки по пътищата, нещата като "ремонт = консумативи" загрубяха
Успех дано съм помогнал
Имам:
Голф 3 1.8 моно инж. бензин 1992г

- разход градско София газ 14 литра за 150км (при много тежки задръствания всеки ден се кара от жената

- разход градско София бензин 10литра на 100км (тестван от мен коледно новогодишни задръствания)
ремонти (за 30 000км)
- жило на съединител
- бензинова помпа
тази кола излиза - 400лв на месец (включвам застраховки + данъци + ремонти + консумативи + газ/бензин за 30000 км на година каране)
Голф 3 Кабрио 1.9 ТДИ чипосано на 120коня 1997г
- разход градско София дизел 6.4 литра за 100км (при много тежки задръствания всеки ден се кара от Мен още не съм му свикнал

ремонти НЯМА

за сега само застраховки + данъци са ми към 1000 лв (без да се движи)
Поло - няколко колеги имаха полота

Основен проблем:
Ниски са , когато "влизат из хубавите" дупки по пътищата, нещата като "ремонт = консумативи" загрубяха

Успех дано съм помогнал
- shirosama
- Автомобил:
- Двигател:
А също така окачването е по здраво на Голфа, в сравнение с Полото,като обвързвам това свое мнение със субективност...карал съм и по малка и по голяма кола...по малката има повече проблеми с окачването отколкото по голямата.
- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе хора стига с това окачване бе, колко пари излиза ремонта на окачването на Г3, при положение че един тампон на носача е 3-4 лв., шарнирен болт е 14 лв., накрайник на кормилна рейка и той беше към 15-тина лв.? Това са цени от Ауто + и това са нещата които съм сменил с изключение на амортесьорите и тампоните на макферсоните за 3 години каране по около 18к км на година, повечето от които в Софето.
п.п. за другите ремонти не искам да говоря, там само Никси може да каже
п.п.п. моя съвет е взимай колкото се може по-нова и запазена кола, недей да се подлъгваш по ниски цени, специални оферти и т.н. и гледай ламарините да нямат забележки, че аз така не догледах и сега много страдам
п.п. за другите ремонти не искам да говоря, там само Никси може да каже

п.п.п. моя съвет е взимай колкото се може по-нова и запазена кола, недей да се подлъгваш по ниски цени, специални оферти и т.н. и гледай ламарините да нямат забележки, че аз така не догледах и сега много страдам

-
- Автомобил:
- Двигател:
А това за 100-те градуса лятно време при голфовете вярно ли е ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Един последен въпрос: моноинжекция или пълна инжекция ? 

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Stakooo написа:Един последен въпрос: моноинжекция или пълна инжекция ?
Ако ще му слагаш газ-моното,ако ще го караш на бензин-пълната....

-
- Автомобил:
- Двигател:
Dead man написа:Stakooo написа:Един последен въпрос: моноинжекция или пълна инжекция ?
Ако ще му слагаш газ-моното,ако ще го караш на бензин-пълната....
Че какво пречи да е пълна с газова уредба или искаш да кажеш,че ако взема пълна инжекция и мисля да слагам газова ще ми излезе доста солено ?
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”