Кой е форумния гуру за фолио

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Re: Кой е форумния гуру за фолио

Мнениеот DOCDOBREV » Нед 03 май 2009 7:22

Asen_D написа:
morfei1 написа:Ми на Люмар може и да е толкова, но на Сънгард е по-скъпо. Скъпо - ефтино, не ме интересува, важното е че става перфектно, а още по-важното е че дори и след 10години, фолиото ще изглежда по същия начин по който изглежда днес, когато го сложихме.

http://www.youtube.com/watch?v=1vLG_CmgQNg

Колега,защо ми се струва , че си сложил фолиото от външната страна... :shock

от външната страна се слага за да се вземе правилния размери да се изреже.След това се монтира отвътре.Поне при мен беше така като го слагаха.

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Нед 03 май 2009 10:38

DOCDOBREV написа:от външната страна се слага за да се вземе правилния размери да се изреже.След това се монтира отвътре.Поне при мен беше така като го слагаха.

Поне разгледай снимките преди да пишеш...

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Нед 03 май 2009 23:03

Asen_D написа:
DOCDOBREV написа:от външната страна се слага за да се вземе правилния размери да се изреже.След това се монтира отвътре.Поне при мен беше така като го слагаха.

Ми на това фото-Photo-0027.jpg-кво ли прави колегата от вътрешната страна на задното стъкло,а?И не ми казвай какво да правя!

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пон 04 май 2009 12:55

DOCDOBREV написа:
Asen_D написа:

Ми на това фото-Photo-0027.jpg-кво ли прави колегата от вътрешната страна на задното стъкло,а?И не ми казвай какво да правя!

Приятелю,от 11 години лепя фолио
и за пръв път виждам фолио за стъкла на автомобил да се лепи отвън...
ти ако беше видял клипа,щеше да разбереш какво говоря,
а не да съскаш като ощипана госпожица...
а пък и не питам теб,
а колегата който е пуснал снимките...
по-добре не взимай отношение повече... :wink:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 04 май 2009 18:31

Фолиото се слага от вътрешната страна. Както вече казаха, отвън се взема мярката, изрязва и се нагрява за да приеме фолиото извивките на стъклото. После се слага от вътрешната страна :wink:

Грешката е моя, понеже несъм подредил снимките по хронологичен ред :(

Потребителски аватар
tenchoh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tenchoh » Пон 04 май 2009 23:29

вие ще се скарате по какъв ред се слага фолиото ........ Митак подреди малко снимките де не ме излагаи така някои ще си каже че го лепя отвънка :banana

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Вто 05 май 2009 17:15

Не разбирам защо си играеш да го грееш отвън,
лепиш отвътре и после грееш...
+ това рискуваш ако се разсееш
да отрежеш огледално на лепилния слой... :banghead:

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Вто 05 май 2009 21:22

rado_mit написа:
MITKO_DVD написа:Вчера си взех колата станало е много добре за тез пари бих казал че надали някъде другаде за трез пари ще ви направят това нещо.Колега работи прецизно и пипка добре,колата ще я снимам тез дни и ще пусна снимки.проблема при мен идва обаче че стъклата ми имат доста дефекти/проблемчета ,като надрани места някви две три точици като от ъглошлайф и това сега се вижда,но пак казвам на мен ми харесва и то много,така че найстина всеки сам си решава,но на тез с хубавото фолио просто няма кой да им даде тез пари за кола на 15г.,ако е по-нова и запазена като стъкла да ,но и това е добро :wink:

.. и аз минах през сервиза .. доволен .. Шкода Октавия Комби - 230лв. със скъпото им фолио .. работят бързо и качествено хората .. казаха да мина след 2 дни за проверка .. и това е

Само да отбележа,колегата Митко беше при мен и се радвам че е останал доволен,но колегата с Октавия-та не е бил при мен за фолио.

Потребителски аватар
bulaki
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Пет 08 май 2009 10:48

morfei1 написа:Другото нещо е, че предния - челен и задния прозорец, се правят от цяло парче, понеже ролката е достатъчно голяма за да обхване целия прозорец. Има случай в които се налага задния да се направи от няколко парчета, но това е, поради специфичната форма на стъклото, а не поради това, че ролката е малка. От снимката ясно се вижда, че с въпросната ролка няма как да направите задния или предния прозорец с цяло парче, независимо от колата

Така,да поясня :
1.случаите в които се налага задният прозорец да се направи от няколко парчета е с фолиото от 3 лв,понеже то не може да се нагрява,защото като го загрееш с пистолета и то се стопява
2.на тази снимка просто съм сожил кутията за модел(50 см. фолио което става идеално за заден прозорец на голф,поло хечбек и комби,също за странични стъкла),какво е фолиото,а за задният прозорец слагам цяло парче от 75 см.,което стига идеално за седан и хечбек (с голямо задно стъкло)
3.за преден прозорец не става(но не пречи да сложа ако някой пожелае) поради нивото на затъмнение - 40% пропускливост на свтлината от вън навътре и ще има проблеми с органите на МВР.

Поздрави на всички :beer

Потребителски аватар
tenchoh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tenchoh » Пет 08 май 2009 23:39

точно с това дето е на снимката преден (челен) прозорец няма да можеш да направиш колега

Потребителски аватар
bulaki
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Съб 09 май 2009 16:57

bulaki написа:2.на тази снимка просто съм сожил кутията за модел(50 см. фолио което става идеално за заден прозорец на голф,поло хечбек и комби,също за странични стъкла),какво е фолиото,а за задният прозорец слагам цяло парче от 75 см.,което стига идеално за седан и хечбек (с голямо задно стъкло)
3.за преден прозорец не става(но не пречи да сложа ако някой пожелае) поради нивото на затъмнение - 40% пропускливост на свтлината от вън навътре и ще има проблеми с органите на МВР.

Поздрави на всички :beer
Аз не съм казал никъде,че с това от снимката мога да сложа на предния прозорец(то и за заден не става на седан без снадка,защото е широко 50 см.),а съм го сложил само за модел.На заден и педен прозорец слагам от голямото фолио - 75 см. щирина (както още го наричат "бусово"),което става идеално на заден и преден.За предно не е препоръчително и от най-светлият вариант на това фолио,понеже е доста по-тъмно от най-светлият вариант на СЪН-ГАРД(както е на този Пасат от снимката).
Поздрави ! :beer

Потребителски аватар
tenchoh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tenchoh » Съб 09 май 2009 18:44

колега и с 75см от тези кутии нема да стане фолиото няма тази вьзможност да се огьне толкова мн :drunk пасата на снимките е моя :banana

Потребителски аватар
bulaki
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Нед 10 май 2009 21:06

Добре колега,щом според теб не става с това фолио, аз как го правя с цяло парче,без да го цепя никъде? :roll: До сега от както слагам от това фолио ,на нито една кола не съм го цепил, винаги го правя с цяло парче (изключвам един Фиат Браво,на който го снаждах,защото спойлера на стъклото беше залепен доста върху стъклото и не можеше да се огъне фолиото заради спойлера).Ти пробвал ли си да работиш с него,за да твърдиш че не става? :drunk
А Пасата ти е супер евала,а и с фолиото е още по-добър :wink: :!: Може би и моя следващият ще е тякъв 8)

Потребителски аватар
tenchoh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tenchoh » Нед 10 май 2009 22:28

Клега на доста модели още не става с това фолио просто няма възможноста на професионалните фолия :) да се огъне толкова започва да прегаря от топлината на пистолета. Работил ли си с фолио 3М фолиа тек или сън гард (аз работя със сън гард)

Потребителски аватар
bulaki
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Нед 10 май 2009 22:47

Спор в това нещо няма за това,че няма качествата на професионалните фолиа да се огъва като тях,но с малко повече търпение и труд се получава.Да не говорим,че и с професоиналните е доста по-лесно от колкото с това,но всичко според цената си,а и с професионалното ства много по-добре,за да не казвам без забележки,защото никога не можеш да си затрахован на 100%.Ще се радвам някой път,като идваш към София ако имаш възможност да се запознаем и да обменим и малко опит :banana :drunk

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”