CD Нео въпрос..

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
gsisport
Автомобил:
Двигател:

CD Нео въпрос..

Мнениеот gsisport » Съб 09 май 2009 18:40

Колеги имам ЦД-МП3 НЕО евтино 4x30W но ми върши работа.Въпроса ми е мога ли да захраня http://www.ljclub.net/speak/bass/BM-SW84_B.jpg при положение, че един приятел е с две такива на неговата кора 8 инчови и е с касетофон 4x40W и свири доста яко без усилвател. Идеята ми е имам две трилентови THUNDER 13 сантиметрови на кората и между тях да сложа само един такъв говорител за повече бас, че трилентовите само ток пускат през ушите :D

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Re: CD Нео въпрос..

Мнениеот misho_GTI » Нед 10 май 2009 21:40

gsisport написа:Колеги имам ЦД-МП3 НЕО евтино 4x30W но ми върши работа.Въпроса ми е мога ли да захраня http://www.ljclub.net/speak/bass/BM-SW84_B.jpg при положение, че един приятел е с две такива на неговата кора 8 инчови и е с касетофон 4x40W и свири доста яко без усилвател. Идеята ми е имам две трилентови THUNDER 13 сантиметрови на кората и между тях да сложа само един такъв говорител за повече бас, че трилентовите само ток пускат през ушите :D

Нито това 4х30 е реално, нито това 4х40. Разликата между двата е минимална, да не кажа, че я няма.
Попринцип най-добре е този говорител да го пуснеш през някой слаб усилвател.
На това сиди само тези "говорители" ли са вързани или има и други, какви?

Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profesor humel » Нед 10 май 2009 21:46

колега да ти кажа никакав шанс няма обикновено сиди да ги захрани тия говорители освен ако не е pioneer от 600 лв за тях тряя стапало ако са само тия двете има слаби стапала по 40 50 лв ако имате некви вапроси спрямо музиката задаваите ми ги :mrgreen: mhihi

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 10 май 2009 22:28

profesor humel написа:имате некви вапроси спрямо музиката задаваите ми ги

Ако на този 8" бас с приблизителна мощност 40W му се подаде 1W пак ще свири. ;)

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Нед 10 май 2009 22:31

radi_nrj написа:

Мда,ще свири.
Ако сега има само 2 говорителя, може да си купи 2 такива 8" и да си ги върже като задна линия с някакви импровизирани филтри.

Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profesor humel » Пон 11 май 2009 0:20

то ще свири но качеството ще е отвратително и ще криви баса ще е ужасен за тия двата x-bassa му тряя некво мощно сиди ама дoста мошно с това neo няма шанс имам такав говорител и знам за кво става вапрос mhihi

Jetta_CAT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetta_CAT » Пон 11 май 2009 1:24

misho_golfa написа:
radi_nrj написа:

Мда,ще свири.
Ако сега има само 2 говорителя, може да си купи 2 такива 8" и да си ги върже като задна линия с някакви импровизирани филтри.

всъщност може да отвържеш 13 сантиметровите които имаш, вместо тях тези 2х 8"
Преди бях с 13см двулентови на кората и ги заменихс един подобен 8", но в багажника и затова не ми трябва филтър дори. На кората, обаче, ако са измисли някакви филтри, защото облегалката на седалката няма да "филтрира" както при мен, хах.

един познат даже е вързал 8 омов бас от домашно двд за някакво Нео и свири, така че тия бошмени и 1ват дори..

пп. не усилвай много и си нагласи настройките на ЦД-то

Jetta_CAT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetta_CAT » Пон 11 май 2009 1:35

Всъщност ако кората ти е оригиналната, а не правена от дърво, по-добре не ги слагай. Ако колата е хечбек изработката на кора е лесна и евтина. Ако е седан, по-добре да инвестираш в усилвател и кутия...

Оригинална кора ако се реже ще трябва да се прави изолиране, укрепване, майсторене, а това води до повече нерви и разход на време, и средства.

успех!

Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profesor humel » Пон 11 май 2009 9:59

а бе колега слушаи сега двата наи одачни варянта парвият е да си купиш две елипси 6x9 место тия 8' елипсите ще ти легнат по евтино сидито ще ги носи естествено че по слаби елипси за тва сиди на пак ще свири по добре от тия 8' а втория варянт е отиваш даваш 230лв купуваш каса с стапало варзваш я и краи с пороблема за музиката :talk:

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 11 май 2009 10:06

Да бе верно... каква е колата? Иначе 2 такива 8" бушмена + 2 високочестотни примерно тези Изображение и те ти задна линия за 62 лева (това означава че 13см Тъдъри ги продаваш/подаряваш на някой). Що се отнася до кривенето - то идва от усилвателя когато входния сигнал е висок и ти усилиш над определено ниво тока преминаващ през интегралита на крайното стъпало превишава макималния за съответния интеграл (ако от номинален до максимакен ток Тоталните Хармонични Изкривявания THD нарастват в проценти, то ако претовариш стъпалото и защитата не сработва THD нарастват в пъти - това важи за всички усиватели, включително и за вгадените в плеъра). То и говорителя може да криви ако стъпалото е по-мощно от него и претоварваш говорителя (но това при теб ще е невъзможно).

Такава 2-лентова комбинация за тея пари е ОК има и в пъти по-добри вариянти, но нали имаше една приказка, която май гласеше, че "кучето скача според тоягата" или с други думи "за тея пари - толкова".

Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profesor humel » Пон 11 май 2009 10:23

колега на 18 години сам пак се занимавам от 16 годишен с музика и мога да кажа че имам професионален поглед вече две елипси за това сиди 6x9 ще струват от порядака на 35-40лв те имат пищялки и баса ше е нормален без кривене без харчене моя Thunder сиди не може да захрани такав говорител само го марда без да има бас на вярно и noeto ще е на сащия хал :idea:

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 11 май 2009 13:49

profesor humel написа:колега на 18 години сам пак се занимавам от 16 годишен с музика и мога да кажа че имам професионален поглед вече две елипси за това сиди 6x9 ще струват от порядака на 35-40лв те имат пищялки и баса ше е нормален без кривене без харчене моя Thunder сиди не може да захрани такав говорител само го марда без да има бас на вярно и noeto ще е на сащия хал :idea:

Младеж, в много дълбоки води си на път да влезеш, а още неси пипнал и побърхността на водата. Но няма да си го меря с твоя (говоря за опита и професионалния поглед).

В джетата на мой приятел сме слагали подобни китайски 8' + високочестотен. Мога да кажа, че резултата оправда очакванията, а по-точно свиреше зле, но не толкова зле колкото повечето многолентови авто тонколонки за същите пари. Това, че при теб не е свирнал може само да индикира, че някъде е имало проблем. Колкото до елипсите 6х9 съм съгласен но за 62лв най-много резултата да е същия.

На скоро имах един Лампов усилвател клас А 2х2W и с домащните колони които са с 12' бас караше пода да трепери и чашите във витрината да звъннат.

Последна промяна от radi_nrj на Пон 11 май 2009 14:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
gsisport
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gsisport » Пон 11 май 2009 14:29

Мерси на всички отзовали се. :bowdown Ще си взема две такива 8" с две пищялки и ги слагам на кората, колто свирят толкова.Надявам се на по-малкия багажник на голфа да играе малко роля на кутия.Направо съм изумен на моя приятел на Хондата му как добре свирят а е и с по голям багажник.А той е слагал и на един голф 3 същата конфигурация с тези колони и пищялки без усилвател и на 3-ката свирят даже по добре от неговите, сигурно заради по-малкия багажник, знам ли.

Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profesor humel » Пон 11 май 2009 16:08

нека колегата да ги сложи и да кажи резултата и спора ще се реши а до колкото музиката в товята и моята кола death парво че си правя всичко сам варзване схеми и тнт имам 12' с оделно стапало и никои не вярваше че ще накарам стрелката на километража да се марда от баса ето на сичко се тресе в колата таи че не сам толко зле в областа на музиката :!:

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 11 май 2009 17:52

profesor humel написа:нека колегата да ги сложи и да кажи резултата и спора ще се реши а до колкото музиката в товята и моята кола death парво че си правя всичко сам варзване схеми и тнт имам 12' с оделно стапало и никои не вярваше че ще накарам стрелката на километража да се марда от баса ето на сичко се тресе в колата таи че не сам толко зле в областа на музиката :!:

Ти са да не вземеш да се убиждаш. На мен не ние е това целта, просто и аз на 16 се бях научил да държа поялника и на 18 си мислех, че знам много ама 10 години по-късно мисля по съвсем друг начин.

Похвален е ентосиазма ти и един съвет - за да не изпадаш в кунфузни ситуации се въздържай от изказвания от типа "имам професионален поглед".

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”