Проблем с ABS

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ABS

Мнениеот Passat_bs » Чет 16 мар 2006 0:36

Днеска както си карах и изведнъж ми светна лампата за ABS. Веднага я закарах в най-близкия сервиз за диагностика и се оказа, че преден ляв датчик е дал фира. :( Но като го покарах малко лампата изгасна и ABS-а почна пак да си работи. И така днес цял ден ту спира, ту изгасва. :roll: Някой има ли идея от какво може да е и как да се оправи освен с нов датчик.

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Чет 16 мар 2006 7:11

Ами ако непрекъснато компютъра отчита грешки от датчика, ще трябва да се смени за съжаление. И аз го имах този проблем чистиха чистиха грешките от компютъра и накрая смениха датчика

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 16 мар 2006 9:34

Ако ти кажа че цяла зима карам ту с включен ABS ту с изключен, нали е с характер Пасатко - когато си иска включва, когато си иска изключва. Беше едно време когато още до като светне лампичката и търчах на диагностика. Нали това е най-хубавото на VW - че понякога само се оправя и за да не съм голословен ще кажа че от една седмица лампичката на ABS нито веднъж не е светвала!

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Чет 16 мар 2006 12:56

Някои знае ли къде има читав сервиз за АBS-а да го закарам и моя Пасатко, че и при мен на някоя дупка светва, след малко си изгасва сам. Но и някой път въобще не изгася докато не загася мотора и го запаля пак. И колко ли може да струва един датчик?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 16 мар 2006 14:15

Хе! Абе аз си мислех, че само аз си патя от датчици, щото съм жичкаджия и ми е професия, но явно не е така! Аз съм с В3 и пак си имам същото проблемче! Още като го купих, преден десен не работеше! Ама тариката, уж се познавахме, ми каза, че бил измъкнал кабелчето на лампата само да не го дразни, а после бил забравил да каже! Нейсе, може и така да е. И аз забравям понякога.
Този от дясно го смених. Намери ми го едно приятелче, дето работи към автоморга+къща и магазин. Даде ми го за 70 лв. Сега, от извесно време, ми се е скапал и левия. Проблема най-вече беше, че поради грешни бързи включвания и изключвания на ниска скорост (около 20-25 км/ч) ми даваше фалшиви сработвания на помпата на АБС-а и ме притесни, че ще я скапе, защото почти при всяко тръгване педала ми рита. Покарах извесно време с изключен датчик, че да не скапе помпата, ама като свети така гадно... Опитах се да резна кабелчето, за да видя къде е скъсаното и да го снадя, но нищо не стана. Т.е., не намерих скъсване. Сега обикновенно нямам проблеми, но понякога след палене не изгасва лампата и докато не рестарирам мотора.. Ъ-ъ! все си свети. А бе, така или иначе, проблема си стои на дневен ред!
По непотвърдени сведения, нов можеш да си вземеш само от Юнитрейд на цена около 200 лева. Втора употреба много трудно се намира, защото е почти невъзможно да го извадиш здрав от ръждата, дето се образува.Във всеки случай, на мен вече полвин година на няколко човека съм казал да ми търсят и втория такъв. Без резултат, а знам че поне двама от тях са сериозни момчета. Иначе цената била паднала до около 40-50 лв,втора ръка, но ги нямало! Е, те тогава и две за лев да са...

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Чет 16 мар 2006 15:27

200 лв за датчик си е цена. И ако се наложи да се сменят и двата 400 лв и монтаж още. Бе с две думи - "скъпо удоволствие". Ама пък да го имаш и да не работи заради някакви си датчици...

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Чет 16 мар 2006 16:06

Нови предни датчици - защото са ляв и десен, съм купувал от магазина на ъгъла на Хр. Ботев и ... пресечката я забравих, за по 99 лв. преди две години. Смених си ги сам - не е голяма философия. Старите ги избих ги с едно кръгло желязо и ги извадих на парчета, защото бяхя клеясали в леглата си.
Заден купих за около 240 лв. от Юнитрейд в началото на миналата година. Смениха ми го там за 12 лв. Евтина ми се видя смяната, защото свалиха барабана за да избият стария - ръжда, няма вадене по нормален начин.
Може би затова не се намират такива датчици втора употреба, защото при вадене няма начин да не се повредят.

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Пет 17 мар 2006 0:16

Дано да е само 100 кинта, че 200 ми се виждат бая. А при мен 1 път работи 1 път не. Днеска като карах от време на време се включваше и после пак изгасваше.

Shadow_GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Shadow_GL » Пет 17 мар 2006 10:05

Миналата година септември месец сменях лагер на предната дясна главина (колата-виж подписа). Майстора с чука изби не само лагера, но и датчика (не питайте как, момчето вложи доста фантазия). Та тръгнах по моргите да търся такъв и общо взето се намираха на цена от 60 до 80 лв. Най - накрая стигнах до Италянеца (сега се чудя що ли не отидох първо там) питам ги там едни момчета от малцинството - ми не знаеме, нямаме.... показвам им стария и о чудо такова имаме ама е с целия шенкел - 40лв. след 5мин. преговори се навиха да го свалят срещу 15лв. добре че беше омаслено та излезе веднага.

Другото ви е ясно...... монтирах го сам. Кабела е екраниран, аз го запоих, защото беше срязан по-надолу от буксата (оставих аванс колкото е необходимо, за да не се опъва и трие при завоите) и възстанових до колкото е възможно оплетката, като допълнително екранирах местото със едно алуминиево фолио (0.2мм), отгоре изолирбан и това е, до сега всичко е ок.

Там имаше поне още 3 такива шенкела с датчици, май беше втората или третата врата от дясно на централната алея, а като се влезе - почти към дъното на склада от лявата страна, на земята.

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Нед 19 мар 2006 10:42

Колеги, май няма да мина без нов датчик. Добрата новина е, че си го намерих за 89лв. в един магазин. Тия дни ще го сменям.

G60

Мнениеот G60 » Пон 20 мар 2006 13:47

Ами аз кво да кажа,като освен всичко друго вече нямам и спирачки заради тоя скапан АБС незнам кво му стана първо бяха датчиците а после и моторчето отказа да работи смених го с ново но ефект никакъв, а щом то не работи познаите какво нямам :?: И сега незнам как ще го оправя

Потребителски аватар
perfekt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perfekt » Вто 21 мар 2006 21:59

G60 написа:Ами аз кво да кажа,като освен всичко друго вече нямам и спирачки заради тоя скапан АБС незнам кво му стана първо бяха датчиците а после и моторчето отказа да работи смених го с ново но ефект никакъв, а щом то не работи познаите какво нямам :?: И сега незнам как ще го оправя
Сподели мнение със мен и дай повече инфо на тел.0898421293 или SKYPE.nikipetrov6313 ще помагам

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 21 мар 2006 22:08

Изивинявам се , че не е за Пасат, но имах подобни проблеми с АBS на 155 цата с лампата и спирачките. Смених звдни накладки / много износени , смаах водачите на накладките, смених и 2 те къси възжета към задните апарати. Всичко си дойде на място. Вече няма светене на лампа, има и идеална ръчна, няма и голям ход на педала на спирачките.
Въжетата бяха клеясали от ръждата и задържат според зависи.Водачите и те бяха блокирали.
Едно почистване и смазване никак не е излишно.

BatGoro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BatGoro » Сря 22 мар 2006 10:11

perfekt написа:
G60 написа:Ами аз кво да кажа,като освен всичко друго вече нямам и спирачки заради тоя скапан АБС незнам кво му стана първо бяха датчиците а после и моторчето отказа да работи смених го с ново но ефект никакъв, а щом то не работи познаите какво нямам :?: И сега незнам как ще го оправя
Сподели мнение със мен и дай повече инфо на тел.0898421293 или SKYPE.nikipetrov6313 ще помагам

Я да питам тук и аз по тоя въпрос. Значи пасата е Б3, от няколко места чувам, че това било най-тъпия възможен ABS, който може да се сложи. Освен, че бил много ненадежден, бил и супер "бавен" (15 тласъка в минута или нещо подобно).
Моя не работи откакто съм купил колата, не знам защо, нямам време да проверявам.
Напоследък обаче педала ми взе да става по-твърд и лампичката за спирачките (не онази за АБС) взе да загасва с известно закъснение след като запаля (първо беше 2-3, вече 10-15 секунди).
Дават ми съвет въобще да не се занимавам, ами директно да слагам нормална помпа със серво?
Споделете мнение по въпроса?

Върни се в “Passat”