Здравейте,
Ще си позволя да ви разкажа за моя проблем с пасата,и дано някой да ми помогне.
Като за начало ,става въпрос за Пасат 4 2.0л.купих го от автокъща на 6 януари т.г..Изминах около 100 км.и започна да губи мощност,обороти около 250,прекъсва и гасне,не ще да запали.Оставих го и заминах за Канада.На 1 май съпругата ми си дойде в България,запалила е колата без проблем ,изминала е окло 200км.и пак същия проблем.От там теглене при механик.Какво е направено до момента- нов акумулатор,ново делко с капачка и палец,нов комутатор,нов катализатор,нов детонационен датчик .Икакво става Взема я жена ми пали и се прибира у дома.Като загрее 80 гр. започва да прекъсва,при спиране угасва,на втория път пали и това се повтаря при всяко спиране.Пак при механик-компютърна диагностика не открива нищо.Механика е забелязал ,че тръбопровода за излишното гориво е изолиран,и че компютъра на колата не е същият по каталог.Аз преди да замина за Канада я водих да оправят оборотомера защото не работеше.И се съмняват да не е от там.За сега толкова знам чакам последни изпитвания по колата.

неоткриваем проблем - загуба на мощност, проблем обороти
неоткриваем проблем - загуба на мощност, проблем обороти
Последна промяна от brabus на Нед 10 май 2009 22:16, променено общо 1 път.
Причина: оправих заглавието, за да може да работи търсачката.
Причина: оправих заглавието, за да може да работи търсачката.
Re: неоткриваем проблем - загуба на мощност, проблем обороти
Пасата е Б4 и вече е добре.механика е открил причината и сега работи отлично.А причината е ,че алармата е закачена на верния цвят кабел,който обаче продължава с друг цвят и от там се бъркал компютъра.т.е. в Германия са сменили нещо и се е променил цвета на точния кабел за алармата.
- naiturseniq
- Автомобил: VW Passat 2016
- Двигател: 2000 TDI 150hp
Re: неоткриваем проблем - загуба на мощност, проблем обороти
a тая смяна на катализатора ми е интересно далие била с цел оправяне на проблема ...
Но както и да е явно поне знаеш кое е ново вече по колата.
Но както и да е явно поне знаеш кое е ново вече по колата.