Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Barum
4
1%
BF Goodrich
2
1%
Bridgestone
16
5%
Continental
82
25%
Debica
2
1%
Dunlop
17
5%
Falken
2
1%
Firestone
4
1%
Fulda
4
1%
Gislaved
1
0%
Good Year
23
7%
Hankook
20
6%
Kleber
3
1%
Kumho
6
2%
Michelin
63
19%
Nexen
13
4%
Nokian
7
2%
Pirelli
8
2%
Sava
2
1%
Semperit
1
0%
Toyo
5
1%
Uniroyal
27
8%
Vredestein
8
2%
Yokohama
1
0%
Други
13
4%

Общо гласове: 334
Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Re: Летни гуми - кои според вас са най - добрите

Мнениеот Spas » Пон 11 май 2009 10:00

musura написа:
Slayera написа:от 1-2 дни съм с Michelin Pilot Exalto PE2 195/50/15 82V, но още не мога да изкажа впечатления. ако някой ги ползва по отдавна нека да сподели. Аз ще кажа по-натам.

Мда, от няколко седмици съм с такива и вече мога смело да твърдя, че е уникално добра гума, може би от ранга на Continental Sport Contact (които бяха моя личен фаворит). Уникално сцепление на сухо и много добро на мокро (няма аквапланинг дори със средно високи скорости, но не държат като континентала на мокро).
Единствено не мога да кажа как ще се развият нещата след като мина 10-15к км, защото има много гуми, които в началото са ОК, но след това се променят към лошо.

Аз съм със абсолютно същите, на сухо, на мокро са най-добрите гуми, с които съм се движил досега. На скорост от 200 км в час никакви проблеми. Аз съм меко казано очарован :)

Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profesor humel » Пон 11 май 2009 10:15

когега щом искаш и да натискаш колата в даждовни дни ти трябват таи наречените всесезонни гуми :012: аз в момента сам с Bridgestone 185/65/R14 и не сам доволвн гумата е тварда колата ми спира мн по бавно щото гумите преплазват а в даждовен ден си загубен с тия гуми ще се лузгаш на воля.Michelin са признати от света и са доказани купуваш 185/60-65/R-14 примерно и рахатясваш само моята кола е с bridgestone имам още 3 коли и един джип сичко ми е с Michelin всесезонен гумата е по мека от лятната и се даржи по добре на патя при даж не се заварташ на завоите. Колега товае моя савет пак до клкото до цената зависи ако искаш нови са скапи иначе варвят по 30 35лв гумата death

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 11 май 2009 10:52

Нещо си се объркал колега,няма такъв филм всесезонната гума да е по-добра от лятната или зимната.С такава гума винаги трябва да имаш едно на ум.

Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profesor humel » Пон 11 май 2009 10:56

колега ко искаш вярваи ама ми е враснало да сменям гуми на коли трактори ремакрета и тнт саответно ходя и да копувам гуми и знам за кво става вапрос всесезонната гуме е по мека от лятната тоес има сажда в нея и я прави стабилна на мокра настилка ко не ти се вярва ела да ти покажа няколко чивта

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 11 май 2009 11:00

Точно щото е по-мека от лятната я прави по-не стабилна.То по същата логика зимната гума трябва да е още по добра от лятната щото е мека.Това не означава,че трябва гумата да е пластмасова като много ефтиняци.Меката гума на топъл асфалт става още по мека,и започва да се пързаля.

Потребителски аватар
Sanq_Belov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sanq_Belov » Пон 11 май 2009 13:00

Напълно съм съгласен с росен79... Имам няколко лоши спомена със зимни гуми на ДЪЖД не на сняг. С летните гуми спирам без проблем, а със зимните в дъжда доста се замислям преди да натисна спирачката по-рязко. Меката гума е за сняг и кал, както си пише на зимните гуми(М+S), а летните са за сух и мокър асфалт!!!

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пон 11 май 2009 18:42

rosen79 написа:Меката гума на топъл асфалт става още по мека,и започва да се пързаля.

Не се пързаля, а само се износва с много ускорени темпове.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 11 май 2009 20:20

Един написа:Не се пързаля, а само се износва с много ускорени темпове.

Много глупости изписа за отрицателно време ;)
Карал ли си лятото на асфалт, чиято температура е над 50 градуса със зимни гуми? Е, ако си и то с по-висока скорост, сам трябва да опровергаеш последното си мнение.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 12 май 2009 1:05

Smeagol написа:
Един написа:Не се пързаля, а само се износва с много ускорени темпове.

Много глупости изписа за отрицателно време ;)
Карал ли си лятото на асфалт, чиято температура е над 50 градуса със зимни гуми? Е, ако си и то с по-висока скорост, сам трябва да опровергаеш последното си мнение.

Ставаше дума за всесезонни, но съм карал по цяло лято със зимни и ОПРЕДЕЛЕНО се държат по-добре от летни. За да е по-конкретно летни Корморан, зимни Клебер. Не карам постоянно със зимни ако рече да попита някой просто, защото не мога и няма смисъл да си купувам всяка година по 1 чифт зимни за да ги търкам през лятото. В случая ги карах, защото бяха на 3 зими и не смятах да разчитам повече на зимните им свойства.

Малко се отклони темата в позната посока ама не знам какви изкривени представи имате все - да не сте карали из Кувейт със зимни?

Потребителски аватар
Sanq_Belov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sanq_Belov » Вто 12 май 2009 2:07

Извинявам се за спама ама-защо като можеш да си дондуркаш със зимните гуми и през лятото правят сезонни гуми изобщо. И защо експертите по цял свят казват "Зимната за сняг лятната за сухо"... Още веднъж се извинявам, но не издържах.
П.П. Мисля, че темата трябва да се разчисти малко!

Потребителски аватар
strqsko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот strqsko » Вто 12 май 2009 19:42

Колеги,не искам да обиждам никой,ама прочетете си пак заглавието на темата и пишете сериозно по нея.Кви са тия зимни,всесезонни,турски,румънски,китайски и т.н. гуми дето ги хвалите в тая тема. :screwy Нормално е тук да се спори за мишлен,бриджстоун,гуудиар,континентал и още 2-3 фирми дето и децата ги знаят.Мислете малко,кво пишете :beat_butt2 От 50 страници 48 са по темата „кой с кво кара" :dummy:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 12 май 2009 19:52

Oт близо седмица си карам Goodyear EAGLE F1 asym 225/45 YR17 94Y XL и съм много доволен.
Мога да заявя най-отговорно, че колеги от тази тема спомогнаха за избора ми - доказателството е страници назад. :да:

Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profesor humel » Вто 12 май 2009 22:21

колега лятната гума е боклук спрямо всесезоната и ако още си мислиш че няма варви питаи някои дето разбира да ти поясни за кво става вапрос. щото днес така изпраих един завои с летните гуми че сега ще правя предница,щото се варзах на акала на такива професори кото теб дет ма набутаха с тия гуми и сега ма е ят ама се тая

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 12 май 2009 22:43

Изправянето на завоя не е от гумите, от гарнитурата между волана и седалката е най-често.
Иначе по темата - моля всеки, който мисли да пише в нея, да види първото мнение и тогава да пише.
В противен случай се превръща в говорилня, от която никой няма полза.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 13 май 2009 2:53

profesor humel написа:колега лятната гума е боклук спрямо всесезоната и ако още си мислиш че няма варви питаи някои дето разбира да ти поясни за кво става вапрос. щото днес така изпраих един завои с летните гуми че сега ще правя предница,щото се варзах на акала на такива професори кото теб дет ма набутаха с тия гуми и сега ма е ят ама се тая

колега , няма гума която да се държи еднакво на 0 градуса и +25 градуса...
трябва да си луд да си мислиш че всезонна гума ще е еднакво добра при тези температури...
тези гуми за нищо не стават , даже не мога и Дъ-то да си избърша с тях!

ПП: всесезонните гуми са за държави в който няма голяма разлика в температурата през зимата и през лятото
така мисля де mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”