Оплесках лака на колата...как да го оправя?
- Commander_Keen
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: RH 88 Auto
- Контакти:
Оплесках лака на колата...как да го оправя?
Колеги поолях се малко...вчера си направих боя в спрей,за да оправя няколко петна ръжда. Всичко стана супер до момента в който дойде реда на лака. Напръсках го и след като изсъхна около мястото където бях боядисъл седеше мътно. Някъде четох,че с паста или вакса се оправя,но нямаше резултат. след като изсъхна опитах с водна шкурка да го полирам..попрекалих и свалих част от лака. Тръгнах да свалям лака от цялата врата и го направих. След повторно лакиране нямаше огледален блясък дори и след пастиране. От там напълно нас*ах работата. Използвам лак в спрей на "BODY". Някой да има идея как да го направя,искам сам да го направя, а не да ходя по майстори. В краен случай и до там ще се стигне. Снимки евентуално утре ще кача. Някой да помога?
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Оплесках лака на колата...как да го оправя?
Колега отиди на бояджия за да не си сасипеш психиката ! Лака е много важен какъв е и едва ли в спрея е качествен.
- Commander_Keen
- Контакти:
Колко взимат бояджиите за лакиране на 1 детайл?
- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
Ами колега според мен итъркаи цялата врата с 1000 водна шкурка обаче само малко за да не го свалиш и този лак и после си вземи паста 2 номера и я пастираи.
- Commander_Keen
- Контакти:
Простете невежеството ми,но какво е и къде да си намеря "паста 2 номера"
Аз имам червената и зелената на "Turtle wax"

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
тва дето ти го имаш на костенурката е вакса, и няма нищо общо с паста, и с него неможеш да полираш нищо.
Пастата е абразив, писал съм тема най обширно и мисля че се пази някъде.Потърси 3М паста с кварцов абразив , вземи си една по едра и една универсална (може и да не е на 3М универсалната, струва 3 лева тубичката , стига за доста повече от една врата) мини първо с едрата паста после с универсалната!
Пастата е абразив, писал съм тема най обширно и мисля че се пази някъде.Потърси 3М паста с кварцов абразив , вземи си една по едра и една универсална (може и да не е на 3М универсалната, струва 3 лева тубичката , стига за доста повече от една врата) мини първо с едрата паста после с универсалната!
- ligustrum
- Автомобил:
- Двигател:
...и не пробвай повече със спрей
емулсията от него няма нищо общо с тази която постига един пистолет.затова ти става леко мат-лака се изпръсква на по-едри капки.за една врата ,ако ти се отдава,си я пръсни и сам,но си намери пистолет.Успех 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”