Та въпроса ми е какво гърне да сложа така че да не "запуша" пак вървежа , но да намаля звука ? Генерацията в момента е : мека връзка , резонатор (около 40 см) , права тръба до края , и накрая гърне Nes Sport. Мисля на мястото на средното гърне да сложа от тия гърнета "пурите" , дали ще се намали това бучене ? Намаляване силата на звука от гърнето
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Намаляване силата на звука от гърнето
Преди няколко седмици махнах средното гърне защото беше запушено и т.н. Освен заради това го махнах и да може колата да се "поодпуши" както и деиствително стана , по-добре тръгна. Обаче сега шума е леко казано нетърпим особено при по-дълго каране
Та въпроса ми е какво гърне да сложа така че да не "запуша" пак вървежа , но да намаля звука ? Генерацията в момента е : мека връзка , резонатор (около 40 см) , права тръба до края , и накрая гърне Nes Sport. Мисля на мястото на средното гърне да сложа от тия гърнета "пурите" , дали ще се намали това бучене ? 
Та въпроса ми е какво гърне да сложа така че да не "запуша" пак вървежа , но да намаля звука ? Генерацията в момента е : мека връзка , резонатор (около 40 см) , права тръба до края , и накрая гърне Nes Sport. Мисля на мястото на средното гърне да сложа от тия гърнета "пурите" , дали ще се намали това бучене ? - alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Намаляване силата на звука от гърнето
Или такова ама да има преграда вътре или стандартното си средно гърне, ама ново и няма да ти бучи толкова.
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Е това дето е след меката връзка май няма преграда вътре - вижда се през него и отстрани има едно като мрежа
Ако сложа още едно такова ще има ли разлика ?
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Не трява си и предното да е яко и с преграда понеже олавя пътвия орън. Трябва си някакво гърне с преграда. Аз в момента нарочно съм с 3 такива пури и звука си е силен и много плътен. Пробвал съм много работи поради пречината, че сервиза дето работя е за аспуси. За да поутихне с това задно НЕЕ Спорт трябва си някакво със спънка. Тя няма да навреди на колата, а напротив. Заводско си има катализатор (супер голяма спънка и заглушка), средно гърне (1 прегада), задно (оригиналното е супер сложно вътре поне 3-4 прегради и колата си е изчислена да си работи нормално така. Така, че 1 гърне с преграда няма да го спъне.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
просто от интерес колега.......
наистина ли отпуши или само така си мислиш
относно пурите...аз съм изцяло с Walker гърнета и съм повече от доволен.
наскоро в форума се продаваше пура за 20 кинта
наистина ли отпуши или само така си мислиш
относно пурите...аз съм изцяло с Walker гърнета и съм повече от доволен.
наскоро в форума се продаваше пура за 20 кинта
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
То тия с преградите пак са в формата на пура или .... ? Мисълта ми е не са като оригиналното средно с такива криви тръби . Искам евентуалално да го сложа веднага зад това гърне след меката връзка , ще има ли ефект така ?
едит: Гърнетата ги правих веднага след като сложих друг вал , та разликата може да е от него .
Но ще слагам пак гърне че сега като сляза и говоря с някой викам само "А , кво" ? 
едит: Гърнетата ги правих веднага след като сложих друг вал , та разликата може да е от него .
Но ще слагам пак гърне че сега като сляза и говоря с някой викам само "А , кво" ? 
колеги и аз имам едно такова питане, смених в аспо.бг цялата генерация(без резонатор) няма резонатор...
и до 2500оборота си е супер ама подкарам ли я повече не се трае.Резонатора ще ми помогне ли,ако ли не кое ще ми помогне ??
и до 2500оборота си е супер ама подкарам ли я повече не се трае.Резонатора ще ми помогне ли,ако ли не кое ще ми помогне ??
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Аз поне устисквам до 3000 , явно при тебе положението е по-страшно ( не искам да си представям)

- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е решен - сложих си пак средно гърне
Колеги махането на части от генерацията води само и единствено до болки в главата и ушите , но не и до по-добро вървене

Колеги махането на части от генерацията води само и единствено до болки в главата и ушите , но не и до по-добро вървене

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бързият написа:но не и до по-добро вървене![]()
кажи го на рейсърчетата от махалата с ладичките
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
parno написа:Бързият написа:но не и до по-добро вървене![]()
кажи го на рейсърчетата от махалата с ладичките
Тия са безнадежден случай ... по-зле са от голфаджиите

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”