Питане отноисно оборотите. Г-3
-
mito_nikov
- Автомобил:
- Двигател:
Питане отноисно оборотите. Г-3
Здравейте колеги. Имам проблем с оборотите на Г-3 1.6 -75 к.с. мотор АЕЕ-1996 г. бензин. Прочетох всичко във форума,ходих на диагностика и ми казаха дросел, не ми се вярваше и отидох на друго място. Отново твърдяха че е дроселова клапа и могат да ми я сменят с друга втора употреба. След смяната на три клапи ми казаха че може да са дюзите или температурен датчик. Отказах се от техните клапи и като се прибрах свалих моята и я почистих внимателно със спрей за карбуратори,отворих и стъпковото моторче и почистих пистите и го смазак,монтирах клапата, смених температурния датчик,кабели,свещти палец и дистрибуторната капачка,откачих клемата на акумулатора за около два часа. Запалих колата и оборотите бяха около1500 и като загря паднаха на 800-850 но се меняха в тоя диапазон. Когато включи вентилатора паднаха на 600 и мотора угасна. Запалих я отново откачих ламбда сондата и оборотите бяха над 2000,закачих я и откачих температурния датчик и отново оборотите се вдигнаха над 2000, закачих клемата и оборотите бяха между 800- 850 но щом ключи вентилатора и колата пак угасна. Запалих мотора отново и откачих кабелите на клапана който е между дросела и филтъра с активен въглен и оборотите станаха 900-950 но като включи вентилатора пак угасна. Извадих двата маркуча от филтъра с активния въглени я запалих отново. Тръгна от 2000 оборота и падна на 950-1000 оборота и като включи вентилатора не угасна но оборотите паднаха под 500 и мотора започна да тресе и след като изключи вентилатора отново са 950-1000.В момента с откачени маркучи и откачен кабел на клапана са 950-1000 но се менят в тоя диапазон.Знае ли някой къде е причината. Предварително благодаря.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Re: Питане отноисно оборотите. Г-3
Причината най-вероятно е в дросела. След почистването колко километра си карал? Откачи отново клемата на акумулатора за 15-20 мин., защото след изключването на тези неща сигурно си натрупал грешки. След това я запали да поработи докато не се включи перката без да пипаш нищо. Покарай 200-300 км. ако можеш за да се самообучи дросела. Ако не се оправи отиваш да ти го адаптират с външен комп и да изчистят грешките ако има. След външната адаптация оборотите трябва да заспят на 650. Ако и тогава не се оправи идваш да ти дам една клапа да пробваш с нея или отиваш до магазина. Ако се оправи и след известно време се върне на това дередже си за нова клапа. Другия вариант е проблема да е в самия вентилатор, но той е малко вероятен. Колата има ли клима? Виж и това:
viewtopic.php?f=7&t=83810
-
mito_nikov
- Автомобил:
- Двигател:
Колата няма клима, изминал съм около 100 км. градско, може би трябва да я подкарам на дълго защото сипах и добавка за чистене на дюзите. Благодаря за информазията.
-
Golf3_97
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги аз имам същата машина. Обаче и мен понякога ме изнервя. Даржи 650 оборота без да мраднат.Като спирам на сфетофар и гасне или падат оборотите след това се дигат и така.Може да нямам проблем цял ден,а може и да ми скаса нервичките.Ако намерите някакво решение пиши
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Koлеги писано е 100 пъти поне. Дроселовата клапа е пътник. Колкото изкара изкара. Няма спасение. Рано или късно решението е клапа. И аз съм на тои хал. Тия описани колебания съм ял. Много трудно възприема адаптиране клапата. Като реши да запъне е като магаре на мост- пробвал съм и с VagCom i s Adia .Е не та не .Палиш и реве над 1500 об - дроселовата клапа отворена на 17-18 гр.
В 1 руски сайт имаше подробно описание и снимков материал на клапата и най-вече на 2 те пътечки .От износването на тия 2 пътечки е проблема. Но тази плочка с пътечките не се продва като резервна част. Ако се продаваше щеше да е макс 20 лв цената и.
При мен за да вземе да се адаптира помогна метода ала бай Ганьо след многократни опити за безуспешна адаптация. при работещ двигател извадих куплунга на клапата няколко пъти . Има опастност за компа на колата.
В 1 руски сайт имаше подробно описание и снимков материал на клапата и най-вече на 2 те пътечки .От износването на тия 2 пътечки е проблема. Но тази плочка с пътечките не се продва като резервна част. Ако се продаваше щеше да е макс 20 лв цената и.
При мен за да вземе да се адаптира помогна метода ала бай Ганьо след многократни опити за безуспешна адаптация. при работещ двигател извадих куплунга на клапата няколко пъти . Има опастност за компа на колата.
-
Golf3_97
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за съвета колега и аз разгледах тук там.Може да е от доста работи но най-често се прецаква тази клапа
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
Каспър написа:Причината най-вероятно е в дросела. След почистването колко километра си карал? Откачи отново клемата на акумулатора за 15-20 мин., защото след изключването на тези неща сигурно си натрупал грешки. След това я запали да поработи докато не се включи перката без да пипаш нищо. Покарай 200-300 км. ако можеш за да се самообучи дросела. Ако не се оправи отиваш да ти го адаптират с външен комп и да изчистят грешките ако има. След външната адаптация оборотите трябва да заспят на 650. Ако и тогава не се оправи идваш да ти дам една клапа да пробваш с нея или отиваш до магазина. Ако се оправи и след известно време се върне на това дередже си за нова клапа. Другия вариант е проблема да е в самия вентилатор, но той е малко вероятен. Колата има ли клима? Виж и това:
Тия обороти не са ли мн ниски колега!Нормално мисля са 800-900 на ПХ
- kris11
- VW експерт

- Контакти:
mitakathvp написа:Тия обороти не са ли мн ниски колега!Нормално мисля са 800-900 на ПХ
Колега защо не почетеш малко и тогава да пишеш ????
Оборотите на АЕЕ са 650 на ПХ и не се регулират
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
Знаеш ли с каква цел са толкова ниски 

- kris11
- VW експерт

- Контакти:
mitakathvp написа:Знаеш ли с каква цел са толкова ниски
Уж икономия на ПХ и екология. Има уж друг комп. за АЕЕ с малко по-високи обороти , но не съм вигдал наживо такъв; и в Гермаснко не се намира ./поръчал съм да ми търсят такъв /.
- Каспър
kris11 написа:... Има уж друг комп. за АЕЕ с малко по-високи обороти , но не съм вигдал наживо такъв; и в Гермаснко не се намира ./поръчал съм да ми търсят такъв /.
Крис, ако искаш да вдигнеш оборотите на ПХ от 650 на 900 просто пусни един постоянен плюс към 33 и 35 пин на компа и си готов. През тези пинове Марелито получава инфо, че е включен голям консуматор и вдига оборотите на ПХ. При мен газаджийте пуснаха един кабел от управлението на ГИ към кабелите на климатика (те са запоени за 33 и 35пин на компа) и така на ПХ колата държи 900об. Готино е защото като си пуснеш климата оборотите на ПХ стоят само на 900, а не падат до 650 и после пак до 900. Минус е, че колата не е толкова тиха като на 650об., но това се преживява.
Другия вариант е комп от Поло 6N с АЕЕ мотор. На повечето половери с този мотор оборотите на ПХ са 850-900. Има и прецакани половери с 650об., но те са малко.
-
Golf3_97
- Автомобил:
- Двигател:
Добре колега това е доста хитро. Ще можеш ли да ми обясниш точно каде се намерат тези пинове и как става. Компа няма ли да натрупа яко грешки,освен че на място ще вдигне разхода в движение няма ли пак да го вдигне?Или да намали вървенето или някакъв друг минус.Да не скапем положението
- kris11
- VW експерт

- Контакти:
Golf3_97 написа:Добре колега това е доста хитро. Ще можеш ли да ми обясниш точно каде се намерат тези пинове и как става.
Koмпа е под кората пред предното стъкло. намира се леко в ляво като гледаш срещу колата .Намира се в 1 ламарина , като единият болт е труден за развиване.
@Каспър Не не съм пипал . Засега ги кове 650 об и не мърда . Като започнат да мърдат пак тогава ще го правя.
Последна промяна от kris11 на Сря 13 май 2009 11:47, променено общо 1 път.
- Каспър
Golf3_97 написа:Добре колега това е доста хитро. Ще можеш ли да ми обясниш точно каде се намерат тези пинове и как става. Компа няма ли да натрупа яко грешки,освен че на място ще вдигне разхода в движение няма ли пак да го вдигне?Или да намали вървенето или някакъв друг минус.Да не скапем положението
Колата ти има ли клима? Като го пуснеш оборотите на ПХ стават ли на 900 докато компресора работи? Ако е така, значи имаш запоен кабел на тези пинове.
Пиновете са игличките отзад на компа.Покрити си с пластмасова капачка.Ако колата има климатик ще е по-лесно да се пусне постоянен плюс от акумулатора и да се върже към кабелите на климата, два от които трябва да са запоени за 33 и/или 35 пин на компа. Ако няма клима запояваш едно кабелче на тези пинове и дирекно към акумулатора. Не мога да го обясня добре, защото не съм на ти с тоците, но ако идваш към София мога да те заведа при хората които ми го направиха. Грешки в компа няма. Разхода се вдига минимално поради удълженото време за впръскване на дюзите на ПХ. От това се влияе само празния ход, в движение няма общо. Други минуси няма. Положението не може да се скапе, защото това е заводски предвидена ситуация. Затова са оставени тези пинове на компа, за да може като им се подаде напрежение, компа да удължи времето за впръскване на дюзите и така да вдигне малко празния ход за да не угасне мотора.
Това което написах по-горе няма да реши проблема ти с износения дросел. За него или почистване и адаптация или смяна с нов.
kris11 ти опита ли с тези пинове?
-
Golf3_97
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси много.Достотъчо подробно обяснение направи
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”