Един вьпрос за акциз колеги.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Един вьпрос за акциз колеги.

Мнениеот slavi ivanov slavov » Сря 13 май 2009 9:33

Та някои може ли да ми сметне колко ще е акциза на Американски джип Форд 99 година 4000 кубика 240 коня.И после Техно тест се минавало и тои колко пари е. Ако може точната цена на всичкия масраф ще сьм благодарен колеги.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Един вьпрос за акциз колеги.

Мнениеот dobrin » Сря 13 май 2009 9:56

Чети Закона за акцизите - там всичко пише и можеш сам да го сметнеш. Eто ти извадка:
Чл. 40. (1) Акцизната ставка за употребяваните автомобили е, както следва:
1. за автомобили с мощност на двигателя над 120 kW до 150 kW по системата DIN - 35 лв. за 1 kW;
2. за автомобили с мощност на двигателя над 150 kW по системата DIN - 60 лв. за 1 kW;
3. за автомобили с мощност на двигателя над 126 kW до 157,5 kW по системата SAE - 33,33 лв. за 1 kW;
4. за автомобили с мощност на двигателя над 157,5 kW по системата SAE - 57,14 лв. за 1 kW.

А иначе има възможност да отпадне акциза другата година, така че ако не ти е спешно - изчакай.
Техното е към 300 лева мисля.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Сря 13 май 2009 10:57

Акциза пада,но колегата пита за американски джип,там нещата стоят другояче.
Освен всичко изброено се плаща и ДДС на държавата по фактурна стойност на колата,а е добре да има фактура,защото чрез нея може да се лавира в цената.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 13 май 2009 11:19

По отношение заплащането и контрола на акциза се обърни към колегата Лило, той ги разбира :beer

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 14 май 2009 11:35

ех,мислех си,че ти ще поемеш инициативата тоя път mhihi

Все пак си по-компетентен от мен в тази сфера :012:

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Чет 14 май 2009 12:00

Колегата не споменава в БГ ли е джипа или все още предстои да бъде внесен.
Това че е от Варна е малко предимство-ако автомобила се очаква да бъде транспортиран това става точно на пристанище Варна.
Всичко общо взето си е една хамалогия--транспорта от щатите до тук не е евтин.Отделно си плащаш такса за престоя на пристанището,за разтоварване още една,на митническата администрация плащаш още нещо май имаше,следват мито,ДДС и акциза.
Талона на автомобила трябва да е изряден и на него да не пише че колата е била бракувана или няма минат преглед по някакви причини.
Технотеста също си е малко чудо,от скоро работи и упълномощена частна фирма която идва на място--по скъпо е,но спестява ядове като ги питаш по телефона на какви изисквания трябва да ти отговарят светлините и някой други неща по автомобила.
Да не говорим че много автомобили в щатите са жертви на данъчни измами и затова гледат да ги продадът точно извън страната.Наводнен или другояче пострадал автомобил се изплаща на собственика,след това тарикати го изкупуват на безценица,позамаскират го и хайде за износ на нереално ниска цена.
Ако автомобила е вече в БГ и е в автокъща или обявен от частно лице за продан много от гореизброените неща отпадат,но стои въпроса с технотеста и акциза,които са свързани само с едно---пари,пари и пак пари.
Иначе и аз ги гледам едни американски страхотии по 200-300 к.с. и то след 2006г. за някакви си 12-15000 евро,но има много въпросителни и разходи докато автомобила стане с БГ номерца.

Последна промяна от jordanpar на Чет 14 май 2009 12:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 14 май 2009 12:03

ха,браво,ама си пропуснал таксата която взимат в САЩ за укрепването на колата :wink:

Питай Rosy mhihi и тя не е малка,щото го правят само лицензирани фирми там.Без това нестава да тръгне колата накъдето и да е :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 14 май 2009 12:06

айде Роси и Лио да напишат, всичко квото знаят :!:
а не да си прехвърлят топката
знам ви кво работите, знам че с това се занимавате death
айде, ще е полезно за всички

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 14 май 2009 12:10

Яска,колко взимаш за консултация бре mhihi

Аз Роси така и неразбрах каква му е длъжността.Отговори ми на лс моля те,че той на мен ми е сърдит и ми трие директно лс-та :wink:

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Чет 14 май 2009 12:13

Ами ако колега slavi ivanov slavov каже колко киловата е този Форд ще му сметнем акциза. Преди тва имаме транспортни разходи, мито и ДДС. Техностеста не знам колко е, но чух че сега било 1000 кинта.
Лило, ша та... :dummy: :drunk

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Чет 14 май 2009 12:18

Технотеста е 1200 и нагоре лева за да стане бързо и лесно.
А съвсем наскоро познат внесе на жена си хонда сивик/неакцизна/ от щатите и предпочете да я разтовари и мине технически и номера в Германия /там си работи и му излезе и по-удобно и по-евтино/.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 14 май 2009 12:22

Те повечето коли се оправят в германско.По-лесно е и е за предпочитане.Затова и контейнерите(а и хората които внасят подобни неща)разтоварват там.Има си верига за подони действия.Разбира серазработена от БГ "специалисти" mhihi

Яска,нещо неясно?

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Пет 15 май 2009 11:37

Опсс ,колеги два дена ма нямаше. Та джипката се кара няма и нищо, вьв Вашингтон се намира.Питам ви дали си заслужава да се докарва до тук.Питах 2000 хил . доларес е контеинера. Иначе колата е подарьче но като гледам маи не си заслужава галамацията.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пет 15 май 2009 11:45

slavi ivanov slavov написа:Питах 2000 хил . доларес е контеинера. Иначе колата е подарьче но като гледам маи не си заслужава галамацията.

Как бе колега,чуваш ли се.
Първо 2000 долара е съвсем тънка сума за контейнера,особено ако е до Варна,а не до Солун.Познати са плащали и по 4000 долара.А щом автомобила ти е подарък,струва си и още как.Помисли си добре.
Дори и с акциз,технотест,транспорт и регистрация не виждам да ти седне повече от 7500 евро.Но ти си знаеш.

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Пет 15 май 2009 11:58

Колега аз сьм си направил хесапа, щом ти казвам. Наистина цялата история отива кьм 15 000хил. лева за които от тука ще си вземем хубаво Нисан Терано, и при това печка. Нали друго е 2,7 тди 125 коня , друго е 4000 куб . бенз 240 коня . Особено за джипки като си говорим. Но това е лично мои мироглед,не ангажирам никого с него. Но варианта не ми е изгоден.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”