мнение за golf 3 cabrio?
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Re: мнение за golf 3 cabrio?
Уж е 3-ка, ама не съвсем. Даже си е повече четворка. Разгледайте какви са му чарковете и ще се убедите.
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Golf_Diesel_ написа:Същата работа е и с 2-ките.Гледам купе на Голф 1 кабрио, пък тя била 92-ра.И била Голф 2.Пък вътре таблота е на 1-ка.
Стига смях ,1цата било 2ка

Тези Кабриота с предница на 4ка, волан и салон се водят 3.5 ,нито са 3ки ,нито са лимитирани ,нито са 4ки

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Gigabyte написа:Golf_Diesel_ написа:Същата работа е и с 2-ките.Гледам купе на Голф 1 кабрио, пък тя била 92-ра.И била Голф 2.Пък вътре таблота е на 1-ка.
Стига смях ,1цата било 2ка![]()
![]()
![]()
![]()
Двигателите са си 1чкови,купето си 1чково, салона си е 1чков и тн.
![]()
Тези Кабриота с предница на 4ка, волан и салон се водят 3.5 ,нито са 3ки ,нито са лимитирани ,нито са 4киЕдинственото различно от обикновенните 3ки е калниците,броните,капака,волана и някои седалки
ЕЕе добре де ква е тая 1-ка дето е 92-ра година

-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
Golf_Diesel_ написа:Gigabyte написа:Golf_Diesel_ написа:Същата работа е и с 2-ките.Гледам купе на Голф 1 кабрио, пък тя била 92-ра.И била Голф 2.Пък вътре таблота е на 1-ка.
![]()
![]()
![]()
![]()
Тези Кабриота с предница на 4ка, волан и салон се водят 3.5 ,нито са 3ки ,нито са лимитирани ,нито са 4киЕдинственото различно от обикновенните 3ки е калниците,броните,капака,волана и някои седалки
Единичка си е. Просто се произвежда по-дълго.
Голф 2 кабрио няма.
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Modell ... pulco.html
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Modell ... l-Air.html
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Modell ... -Line.html
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Modell ... Coast.html
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Modell ... igner.html
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Modell ... igner.html
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Modell ... nline.html
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Modell ... nesis.html
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Modell ... rtett.html
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Modell ... tline.html
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Modell ... eller.html
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Modell ... tique.html
Виж там дето пише: Modelljahr: ----
- Gigabyte
Golf_Diesel_ написа:Gigabyte написа:Golf_Diesel_ написа:Същата работа е и с 2-ките.Гледам купе на Голф 1 кабрио, пък тя била 92-ра.И била Голф 2.Пък вътре таблота е на 1-ка.
![]()
![]()
![]()
![]()
Каква да е? - 1ца е

В България не сме дорасли за такива ватомобили. Простаци много. Никога не е проблем някой да мине да ти резне тавана, еи така от завист.(става за секунда, две).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
Хора, моля ви!
Отчайвате човека!
Иска да си купи кола не ТРАБАНТ
Аз карам такова кабрио (двигателят ми е дизел) в София всеки ден и през зимата.
Щастливо женен с дете на 3 години
Ето малко лични впечатления и препоръки :
Сутрин в задръстване на път за работа открита кола определено НЕ
- шумно, мръсно....
Прибиране след работа вечер м/у 19:30 - 20:30 определено открита кола
, ако е по-студено се пуска парното на МАКС и предните седалки стават едно чудесно конфортно местенце
- дупе да им е яко (топло) на тези на задната седалка
Когато колата е открита:
Можеш да си слагаш / вадиш лапето от столче много лесно. Детето много се кефи, когато е открито - е внимаваш да не го простудиш
Друг "+" е липсата на задна врата, която да мислиш кога лапето ще поиска да я отвори
Пече слънце - няма да живеем в буркан я:). В задръстване просто си вдигаш гюрука
и не ти пече
Пренасяне на големи неща - ЗАБРАВИ. Търсиш хамалски услуги + превоз
Багаж - НОСИ НЕГОВАТА КОЖА
НОСИИ
Колата е с масивни удебелени прагове и уякчено шаси (не е голф
). Центъра на тежестта е ниско, което я прави ИЗКЛЮЧИТЕЛНО приятна за каране в завои и през зимата... Тежи почти 1500Кг
Моето кабрио бе доста нисичко, та леко го повдигнах
и въпреки това няма проблем "яде завоите" с голяма скорост Ябланица по баира 120 - 130 без проблем
Кожен гюрук:
Изолира добре, не позволява на топлината да "бяга" - през зимата колата е топла!
Минус: - за мен не е проблем
Липсата на "таван" и шумо-изолация в него (предполагам колите с таван имат нещо такова
) определено не ви изолира от фонов шум... При мен например над 100км/h свистенето на въздуха се чува силно, след 160 Км/h е направо натрапчиво
Не ми духа никъде в колата - просто въздуха свисти много силно
.
Този минус е поправим със силна аудио уредба

Teче ми кабриото:
Поправимо е: мойто не тече
Грозната Греда - моето кабрио дойде с малки сателити 2броя (колонки) по гредата - звука е чудесен... + колони 17ки на 6 места в купето. Имаше бас туба + усилвател ама ги махнах защото ми трябваше багажника
Гредата не е само за звук - подсилва допълнително колата.
За младо момче с малко финансии колата си е идеален ПИЧЕЛОВ
Срязване на гюрук:
Тухла хвърлена от 1ви етаж прави същите неща на нормална кола
... То това си е до късмет, комшии и култура... Никоя кола не е застрахована от грозни посегателства
Във всеки квартал на София има по някой луд, който води война за парко-място
Пълно каско това е лечение (частично)
КОЛЕГА ВЗЕМАЙ КАБРИОТО
кат стигнеш пенсия карай нешо друго
Ако сега имах пари еххх - само някакви си 200 000лв:)
- за жената EOS
- за мен Toyota Camry Solara
Ако нещо те интересува пиши
Хора, моля ви!
Отчайвате човека!
Иска да си купи кола не ТРАБАНТ

Аз карам такова кабрио (двигателят ми е дизел) в София всеки ден и през зимата.
Щастливо женен с дете на 3 години

Ето малко лични впечатления и препоръки :
Сутрин в задръстване на път за работа открита кола определено НЕ

Прибиране след работа вечер м/у 19:30 - 20:30 определено открита кола

Когато колата е открита:
Можеш да си слагаш / вадиш лапето от столче много лесно. Детето много се кефи, когато е открито - е внимаваш да не го простудиш

Пече слънце - няма да живеем в буркан я:). В задръстване просто си вдигаш гюрука

Пренасяне на големи неща - ЗАБРАВИ. Търсиш хамалски услуги + превоз

Багаж - НОСИ НЕГОВАТА КОЖА

Колата е с масивни удебелени прагове и уякчено шаси (не е голф

Моето кабрио бе доста нисичко, та леко го повдигнах

Кожен гюрук:
Изолира добре, не позволява на топлината да "бяга" - през зимата колата е топла!
Минус: - за мен не е проблем
Липсата на "таван" и шумо-изолация в него (предполагам колите с таван имат нещо такова

Не ми духа никъде в колата - просто въздуха свисти много силно

Този минус е поправим със силна аудио уредба

Teче ми кабриото:
Поправимо е: мойто не тече

Грозната Греда - моето кабрио дойде с малки сателити 2броя (колонки) по гредата - звука е чудесен... + колони 17ки на 6 места в купето. Имаше бас туба + усилвател ама ги махнах защото ми трябваше багажника

Гредата не е само за звук - подсилва допълнително колата.
За младо момче с малко финансии колата си е идеален ПИЧЕЛОВ

Срязване на гюрук:
Тухла хвърлена от 1ви етаж прави същите неща на нормална кола

Във всеки квартал на София има по някой луд, който води война за парко-място

Пълно каско това е лечение (частично)
КОЛЕГА ВЗЕМАЙ КАБРИОТО
кат стигнеш пенсия карай нешо друго
Ако сега имах пари еххх - само някакви си 200 000лв:)

- за жената EOS
- за мен Toyota Camry Solara
Ако нещо те интересува пиши
VanDzaMin написа:...........................................![]()
![]()
четейки този мегаизчерпателен и емоционален пост си помислих че става въпрос за Е93 конвертибъл,то не беше пичеловка,супермегаустойчива и какво ли още не.
Абе колега ти сам си го казал в поста---ако имах еди-колко си щях да карам еди що си.Голф кабрио си е пълен компромис за някой който иска да си удовлетвори мерака за нискобЮджетно кабрио.щом и ти имаш кабрио значи си достигнал надявам се до правилния извод---кабрио за нашите метеорологични,пътни и човекоповеденчески фактори САМО с хардтоп.
В противен случай си купуваш големият минус,който вечно трябва да го мислиш.
Айде със здраве,разбирам ентусиазма ти да караш кола с липсващ покрив,но нека не летим в облаците.
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
jordanpar, к'во да си купи човек в тоя ценови клас?! Астра? 19-ска? Роувър? Аз не бих!
stan4o_mc написа:jordanpar, к'во да си купи човек в тоя ценови клас?! Астра? 19-ска? Роувър? Аз не бих!
Не и кабрио за тези пари,разбира се.От евтините и хубави за моите разбирания кабриолети са Ауди Кабриолет ´95-´98 или Е36.По-добре да се понапъне още малко човек и да вземе едно такова.Но всеки с вкуса си.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ехх , че хубава темаа
За цена м/у 7000лв - 9000лв няма шанс да се вземе нещо „блестящо” за кабрио, но определено човек си прави много изводи относно „+” и „-„ да притежава кабрио...
Събира реален полезен житейски опит ох ох. Преди имах мерцедес Е250 ТД 150 коня – баси пенсионерския кораб (сега я кара бащата не е лоша кола ама не е за мен
)
Вече съм 100% сигурен, че аз ще карам кабрио... Когато настъпи момента да си купя ново определено ще знам какво да искам от него като екстри
пример:
-има една екстра която се грижи да не ти е студено на главата когато караш без гюрук. Нещо като духалка директно в тила
(остава ми само да докопам Jack POT от тото)
Да се „гръмнеш” овреме на младини с 5000лв - 7000лв за кабрио (все едно какво), е значително по-добре, от колкото да се трпеш МНОГО ВРЕМЕ да събереш 30000 - 40000 лв за ново кабрио (новите хубави кабриота са даже още по-скъпи) и да установиш после, че не е за теб!
Ако се спреш на кабрио гледай да е максимално запазено – не робувай на марката (кола на старо е). Хубаво е да може лесно да се ремонтира и да не ти струва "десен бъбрек" ремонта - проучи цени на части и сравни с доходите си
Успех
За цена м/у 7000лв - 9000лв няма шанс да се вземе нещо „блестящо” за кабрио, но определено човек си прави много изводи относно „+” и „-„ да притежава кабрио...
Събира реален полезен житейски опит ох ох. Преди имах мерцедес Е250 ТД 150 коня – баси пенсионерския кораб (сега я кара бащата не е лоша кола ама не е за мен

Вече съм 100% сигурен, че аз ще карам кабрио... Когато настъпи момента да си купя ново определено ще знам какво да искам от него като екстри
пример:
-има една екстра която се грижи да не ти е студено на главата когато караш без гюрук. Нещо като духалка директно в тила
(остава ми само да докопам Jack POT от тото)
Да се „гръмнеш” овреме на младини с 5000лв - 7000лв за кабрио (все едно какво), е значително по-добре, от колкото да се трпеш МНОГО ВРЕМЕ да събереш 30000 - 40000 лв за ново кабрио (новите хубави кабриота са даже още по-скъпи) и да установиш после, че не е за теб!
Ако се спреш на кабрио гледай да е максимално запазено – не робувай на марката (кола на старо е). Хубаво е да може лесно да се ремонтира и да не ти струва "десен бъбрек" ремонта - проучи цени на части и сравни с доходите си

Успех
- Gigabyte
velinsl написа:В България не сме дорасли за такива ватомобили. Простаци много. Никога не е проблем някой да мине да ти резне тавана, еи така от завист.(става за секунда, две).
Е не трябва да мислим така за кабриотата ,то и на обикновенните може да ти мине някой с кирката в тавана ,тогава е още по-гадно от скъсан гюрук (щот скъсания го сменяваш за 400тина лева ,а тавана...)
хора, гледах 2 такива колички но не ми харесаха...
проблема е че вече моя голф ще го продам съвсем скоро (даже и купувач има), но не знам какво да си купя
някак ще ми липсва малкото голфче, четворката ми се струва много разплута
пасата е голям пък... абе изобщо не знам, мисля да го продам, да поседя някой друг месец без кола и за началото на 4ти курс в университета да се барна с една четворка 110 коня тди (задължително с 4 врати, защото ми писна да ставам като някой иска да седне
) верно ще струва два пъти колкото кабрио, но и на мен ми се кара нещо по-новичко
човещина е...
но ви благодаря много за съветите!
проблема е че вече моя голф ще го продам съвсем скоро (даже и купувач има), но не знам какво да си купя

но ви благодаря много за съветите!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги от 2 години карам пежо 306 кабрио и мога да кажа че за човек на 23 години това е перфектна кола. Карам го гелогодишно гараж никога не е виждала. Проблеми няма никакви багажника събира достатъчно багаж че да отида с гаджето на море а тръпката да отидеш на плаж със свален покрив или да летиш със 180 по магистралата е неописуема. Наистина шумничко е повече дрънка като минаваш по дупки моита е със спортно окачване и друса яко двама души трудно сядат отзад но честно казано не ми пука хич. Както са казали хората всяко нещо с времето си аз лично предпочетох да карам наи красивия от евтините кабриолети когато бях на 21 и да му се порадвам докато му е времето а не след време да имам мерцедес кабрио за 100 бона и да съм чичко на 50 години 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”