Какво става - в оста на чистачката има 1 тръбичка, която седи неподвижно и на другия и край е пръскалката
и тя се празни по прозореца.
С времето обаче ръжди и други мизерии в оста, повличат в движението си тръбичката, тя се къса чупи (дава на късо някой двигателчета) и почва да тече вода по кората отвътре.
Решението - избива се тръбичката или се разпробива - кой както може и на нейно място се поставя нова - изобретения от тръбички на химикали и т.н.
Днес си играх с тръбичката за химикалка и го бях докарал да работи що-годе прилично ама не пръскаше силно
и капеше от стандартната снадка на маркуча с моторчето.
Теглих 1 майна и фърлих тръбичката. Вкарвам края на дюзата директно в маркуча - пак пръска слабо,
и капе от връзката - разкарах връзката, спря да капе и пак пръска слабо - тогава Щирлиц зацепи, че най-вероятно пръскалката е позапушена

Изчистих я и сега се чудя к'во да правя без тръбичка - и ръгнах директно маркуча в оста на моторчето

Чистачката се върти и водата излиза през оста към другия край, а маркуча лекинко се огъва. Той е гумен, вакуумен и това не му е никакъв проблем.
Сложих дюзата в гнездото и О небеса - имам отново пръскалка, нещо повече - струята се движи заедно с чистачката

Играх си да тествам - изпръсках 1 резервоарче - маркуча си седи здраво зацепен за оста, няма грам какпка и няма намерение да се измъкне по някакъв начин.
Сглобих - пак тествах - пак няма проблем.
Интересно сега колко време ще ми изкара майсторлъка, но съм много доволен от постигнатото и вярвам, че ще изкара прилично време