Passat B5- 1.9TDI-1999г-110кс-двигател-AFN-разход на гориво
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B5- 1.9TDI-1999г-110кс-двигател-AFN-разход на гориво
Колеги наскоро си купих Пасата и исках да засеча дали разхода които ми изписва на компютъра отговаря на изгорената от резервоара нафта.За целта отидох на OMVто до нас и напълних резервоара до капачка без въздух плътно до горе след това подкарах минах точно100км по компютър и по негови данни разхода беше 6.7л като колата не съм я юркал въобще - нормално каране,като съм карал около 25-30км по околовръстното около София.Отиддох на същата бензиностанция и от същата колонка започнах да допълвам резервоара.напълних го пак до капачка като пак си играх 6-7 пъти чаках пяната от горивото да спадне.През цялото време гледах в резервоара да не прелее горивото,след напълването на резервоара плътно до горе сложи пистолета и погледнах към колонката и с голямо учудване видях че съм сипал цели10.2лт нафта.Та въпроса ми е правилно ли засичам разхода ,това ли е начина или нещо бъркам или другия вариянт или компа не отчита правилно/но 10.2литра нафта за 100км ми се вида множко/или лъжат нещо в колонката.Иначе двигателя ми работи супер, тихо ,стегнато не вибрира няма странични шумове, дърпа хубаво и тн. Въпрос- на какво се дължи тази разлика.
- naiturseniq
- Автомобил: VW Passat 2016
- Двигател: 2000 TDI 150hp
Re: Passat B5- 1.9TDI-1999г-110кс-двигател-AFN-разход на гориво
tc tc един глас за колконката 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не засичай след 100км ами като свърши резервоара че така много странни резултати ще получаваш !
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Според мен не си го налял до козирката първия път.
Натискаш ли бутончето от ляво да го обезвъздушиш напълно?
Натискаш ли бутончето от ляво да го обезвъздушиш напълно?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Понеже още съм пресен и си нямам идея за какво бутонче става на въпрос и въобще къде се намира то и какво трябва да правя с него.Моля за малко разяснения и въобще както казва колегата в по-горния пост дали да не карам до изпразване на резервоара или има некой по ефикасен метод за засичане на разход.И още едно питане по въпроса-каква е вероятността нещо компютъра да се е..ва или некой датчик при положение че всичките уреди работят просто перфектно и се вижда че автомобила е хубаво обгрижван от предишния собственик-което все пак е никаква гаранция че точно това не работи - чули ли сте дали има оплаквания от други колеги за голям разход и най вече за разлика на разхода в горивото между отчитането на компа и долятото гориво в резервоара след100км пробег.От изчетените от мен теми в сайта все ми се струва че изразходваната нафта от моята кола 6.7-7.2л за 100км пробег е напълно реална и показаните данни от компютъра са напълно достоверни и от там си прая извода че компютъра си работи съвсем точно- но знае ли човек.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Като махнеш капачката на резервоара в ляво има едно бутонче.Другия път като наливаш нафта натисни го с пистолета и сипвай бавно,след като изключи пистолета на колонката.Това копче ще го обезвъздушава и няма да се пени и да го чакаш.И после лека по лека до капачката.Ако е комби гледай какво става:

Поздрави!

Поздрави!
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vasseto написа:Като махнеш капачката на резервоара в ляво има едно бутонче.Другия път като наливаш нафта натисни го с пистолета и сипвай бавно,след като изключи пистолета на колонката.Това копче ще го обезвъздушава и няма да се пени и да го чакаш.И после лека по лека до капачката.Ако е комби гледай какво става:
[img]...[/img]
Поздрави!
ехеее това на каква кола бе колега . моята пое 53 литра с обезвъздушаването
Колегата от горе говори за Б4 комби а не Б5, защото второто повече от 70л. не може да събере.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
абе и аз така си помислих че не е на б5 ама да питам все пак
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз съм работил на бензиностанция и съм сабирал 90 литра в пасат б3
предполагам, че и в моя щте сабера 70литра въпреки че му дават резервоара да сабира 62 литра

- m.blagoev
- Автомобил:
- Двигател:
не знам колеги но със спокоина ръка успях да напълня нашия б5 1.9 тди афн до горе.засичах разстоянието с GPS и сметката е 92 километра (около 20 градско и без натискане) с 5литра доляни
Здравейте.
Аз нямам бордови комп. но от десетките засичания за двете години за които го имам Пасата(Б5 АФН)ми дава разход 6.5-7.0.
Аз нямам бордови комп. но от десетките засичания за двете години за които го имам Пасата(Б5 АФН)ми дава разход 6.5-7.0.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, пълно празно пет пъти, и ще ти стане ясен разходът. С обезвъдушаване.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Извинявам се че тук пускам моя поуст,надявам се колегата да е получил отговора който търси.Та колеги да Ви питам.Направи ми впечатление че доста се тресе двг-то на обороти.Като се форсне малко се залепва,ама на обороти се тресе доста.По важното ми се стори това че, като се подаде газ, прищраква нещо отпред някъде около турбината,като се махне крака от газта пак прищраква.Щракането е подобно на щракането от фиба.Това се чува само като си навра главата отпред до турбината.
Причината която ме накара първоначално да направя това упражнение е защото ми миришеше странно на изгоряло, но в последствие разбрах че гумите ми били някакви си ЕКО и вместо сажди били със царевично брашно и за това миришело толкова конкретно гадно.Гууд ииър NCT 5. АВГ двигател
Причината която ме накара първоначално да направя това упражнение е защото ми миришеше странно на изгоряло, но в последствие разбрах че гумите ми били някакви си ЕКО и вместо сажди били със царевично брашно и за това миришело толкова конкретно гадно.Гууд ииър NCT 5. АВГ двигател
Върни се в “Дизелови агрегати”