Имаме ли си колега с Ванкелов двигател

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Имаме ли си колега с Ванкелов двигател

Мнениеот freestyler911 » Вто 12 май 2009 18:48

Доста попрочетох и поизгледах из нет-а.И ми е чудно имаме ли някой с ванкелов двигател в отбора (верно ще е мазда но все пак...), и ако случайно имаме нека сподели разход бензин масло как е , има ли си части за тези зверчета, и като управление ускорение и звук как е. И верно ли на 100 000 основен ремонт ?

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Re: Имаме ли си колега с Ванкелов двигател

Мнениеот Stoi » Вто 12 май 2009 20:11

freestyler911 написа:Доста попрочетох и поизгледах из нет-а.И ми е чудно имаме ли някой с ванкелов двигател в отбора (верно ще е мазда но все пак...), и ако случайно имаме нека сподели разход бензин масло как е , има ли си части за тези зверчета, и като управление ускорение и звук как е. И верно ли на 100 000 основен ремонт ?

Аз съм карал такава мазда и бе на около 100 000 км...вярвай ми все едно караш трабант на 1 000 000. Толкова беше зле !Хубава технология, но още недоразвита както трябва.

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Вто 12 май 2009 21:05

Какво мазда по точно си карал.
До колкото знам - при по-малък обем на ванкеловият двигател се извличат повече конски сили.
При тях не е ли голям проблем силите на триене.
Поздрави.

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Вто 12 май 2009 21:16

преди време имаше тема във форума за ванкеловите двигатели - Ето я

Иначе има и лади с ванкелови двигатели, и мерцедес имат протоипи

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Сря 13 май 2009 13:51

Серийно мисля само мазда правят ванкел.Иначе за прототипите четох , нищо ново няма в тая тема дето колегата даде линк.
А всъщност въпроса беше дали някой съфорумец има ванкел и се грижи за него и да напише собствените си впечатления а не "Един приятел на баща ми му казал че чичото на леля му имал един познат с ванкелов двигател монтиран в ладата си която пък била секретна разработка за съюза, и казал че еди какво си ..."

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 13 май 2009 16:15

чети във форума на мазда какво е писано...
що дириш инфо тук ?

http://forum.mazdabg.com/viewforum.php?f=42

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Сря 13 май 2009 20:11

Работят много по равномерно ванкеловите мотори,RX-7 oт 1,3 обем вадеше по спомен над 200коня a и доста добър звук изкарва,веднага се сещам за червената в първата част на Бързи и Яростни :)

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Сря 13 май 2009 20:34

Achim Lauritzen написа:Работят много по равномерно ванкеловите мотори,RX-7 oт 1,3 обем вадеше по спомен над 200коня a и доста добър звук изкарва,веднага се сещам за червената в първата част на Бързи и Яростни :)

във мазда форума има колега с РХ-8 новичка, и е с ванкел, и не е очарован особенно от звука

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Чет 14 май 2009 11:32

Незнам колегата с RX-8 как не си харесва звука ама... Това си е самолети и то як.
В USA имах удоволствието да се возя на такова нещо уникално е.Недостатък е ако не си свикнал да си в червената зона, нонстоп, върт.момент се явява към 7300 rpm ,В мотора има 3 движещи се части, туй се не плаши от натискане.
Разхода е серозен за нашите разбирания....беднотия.... ма кефа цена няма. Окачването е зверско,.. няма грам общо с голфетата... залепен като стикер си за асвалта.... :banana

Потребителски аватар
worldcoolesdude_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот worldcoolesdude_ » Пет 15 май 2009 21:42

Symptom написа: Окачването е зверско,.. няма грам общо с голфетата... залепен като стикер си за асвалта.... :banana

Що ли си мисля 4е мога да те оборя? Нямам нищо против да се погоним с някоя нова сток рх8-ца на някоя писта mhihi

Потребителски аватар
Sanq_Belov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sanq_Belov » Пет 15 май 2009 22:07

Интересна тема. И аз се поразрових преди време за повече инфо за този тип двигател. това което открих бе следното:
При по-малък обем на двигателя се вади по-голяма мощност. От 1.3 двигател Маздите вадеха 190 кончета единият вариянт и 240 кончета другият. Моторът е по-високо оборотен, без кой знае каква тяга(Nm)(при тоя обем нормално) с доста добро ускорение. Проблемът при тези двигатели е, че не подлежат на ремонт. Караха се няколко хиляди километра и после нов(няма ризи, бутала, сегменти и тем подобни обслужваеми или сменяеми части). Също така от по-малкия обем на двигателя идва и по-лека конструкция. От липсата на гореизброените части пък идва моментът, че има по-малко неща който могат да се развалят. Ето и няколко клипчета с принципа на работа на ванкеловия мотор. Едното(най-подробното според мен) за съжеление е на немиски. Ако някой му разбира може да качи преводи тук.

http://vbox7.com/play:fa2d7b3f
на немски е и е сравнение между буталния и ванкеловия двигател

http://vbox7.com/play:c6328ae8
това е на англииски и е описание на компонентите на двигателя както и на принципа му на работа.

Това е като инфо което се сещам сега. За съжеление незнам дали някой в нашия форум има кола с такъв двигател.

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Съб 16 май 2009 16:11

:D С радост колега бих се съгласил :) Говорейки за сток сетъпнати автомобили.Точно окачването на RX-a е доста спортно настроено, и според мен няма ама нищо общо с един Голф 3 или 4 с обем 2 литра сток изпълнение :) 8)

Моторите се ремонтират, имат сегментоподобни пластинки, ъглите на ротора също се сменят.Не се ремонтираха двигателите до RESNSIS поколението, и наистина се хвърляха поради простата причиниа ,че в загубената Европа малко вносители предлагат цели ротори и чаркалаци, В Japan си има всичко, :) Въртящ момент си имат колите и леко достигат до 238 км/ч. 211 Нм не са чак толкова зле, като имаме предвид ,че Accord 2.0 150 к.с е 196 Нм

Потребителски аватар
Sanq_Belov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sanq_Belov » Съб 16 май 2009 16:20

Не съм поглеждал от много време как са новите. При всички положения са по-добри и понеже не съм разглеждал инфо за по-новите няма да споря с това което казва колегата в предния пост.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 16 май 2009 17:06

Ба` си!!!
Аз си мислех, че нормалния отговор на тази тема е
Да, виж колегата ХХХХХХХХ.
или
Един от модератори или админстратори да пише "НЕ",
а то к`во стана :o

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Съб 16 май 2009 17:22

Тук,колега,всеки е разбирач.
Типична българска черта--от всичко по малко и накрая нищо.
Ясно е че никой няма с ванкелов двигател в колата си,най много някой някога да се е возил,или братовчеда на брата на балдъзата му да му е разказал че бил чул еди-какво си за РХ8 или нещо подобно.
Колегата с темата--пич,единствено във форума на мазда могат да ти отговорят,защото там ИМА с такъв двигател.
чак се учудвам че си питал тук.

P.S.Утре ще пусна тема със запитване как да си направя ядрена бомба от бракувана пералня Перла 05 в домашни условия.И мисля че ще получа убедителни отговори.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”