проблем с централното на въдох на голф 3 1.6 101 кс
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с централното на въдох на голф 3 1.6 101 кс
колеги проблема ми е следния с централното 1-во да кажа че нямам аларма когато отклучвам с клуча помпата заработва и отклучва всичко врати багажник,капак на резеорвара но помпата продължава да помпи около 40 секунди и спира казаха ми че имало някакво реле което я изклучва но наи интересното е че като заклучжам този проблем го няма заклучва си моментално и помпата си спира колеги моля ви даите ми някакъв савет от какво може да е този проблем предварително ви благодаря 

- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Re: проблем с централното на въдох на голф 3 1.6 101 кс
stefanbbc написа:колеги проблема ми е следния с централното 1-во да кажа че нямам аларма когато отклучвам с клуча помпата заработва и отклучва всичко врати багажник,капак на резеорвара но помпата продължава да помпи около 40 секунди и спира казаха ми че имало някакво реле което я изклучва но наи интересното е че като заклучжам този проблем го няма заклучва си моментално и помпата си спира колеги моля ви даите ми някакъв савет от какво може да е този проблем предварително ви благодаря
компресора е направен като направи вакуум/ налягане да се само изключи, провери си системата да не изпуска от някъде.
П.П преди около седмица имах едно ауди А6, централното правеше по-същия начин
- pitbula90
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега провери свръзките на маркучетата,те се намират в маншоните между вратата и купето 

- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
проблема по скоро е в някоя от вакуумните машинки... виж откаде изтича въздух (ослушай се) и тая машинка смени... и да не забравиш че има и машинка на резервоара
ако беше маркуч или свръзка проблема щеше да го има и в двете посоки

- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
ivanbl написа:проблема по скоро е в някоя от вакуумните машинки... виж откаде изтича въздух (ослушай се) и тая машинка смени... и да не забравиш че има и машинка на резервоара![]()
не съм съгласен, че трябва да го има във двете посоки, тъйкато работи на вакуум и налягане. различни начини има да се скъса/ сцепи нещо. представи си че се е скъсало така, че като направи налягане отваря някъде цепнатина и изпуска,при вакуума, същата се затваря и системата сработва коректно.
Надявам се си ме разбрал

- traficanta
- Автомобил:
- Двигател:
ами ако имаме следния момент отключва и си заключва както трябва с ключа но с дистанционното само заключва но не отключва.става въпрос за същото централно с вакум а модула за управление с дистанционното е марка GT.според мен трябва да търся проблема в модула.Последния път като заключих с него беше останал да свети левия мигач цяла нощ и познаите на сутринта кво се случи.някакви идеи ще сам много благодарен
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
racing_team_vidin написа:ivanbl написа:проблема по скоро е в някоя от вакуумните машинки... виж откаде изтича въздух (ослушай се) и тая машинка смени... и да не забравиш че има и машинка на резервоара![]()
не съм съгласен, че трябва да го има във двете посоки, тъйкато работи на вакуум и налягане. различни начини има да се скъса/ сцепи нещо. представи си че се е скъсало така, че като направи налягане отваря някъде цепнатина и изпуска,при вакуума, същата се затваря и системата сработва коректно.
Надявам се си ме разбрал
по вероятно е да е скъсана мембраната в машинката отколкото маркуча или свръзката... срещал съм няколко пъти този проблем и все се оказва че машинката

traficanta написа:ами ако имаме следния момент отключва и си заключва както трябва с ключа но с дистанционното само заключва но не отключва.става въпрос за същото централно с вакум а модула за управление с дистанционното е марка GT.според мен трябва да търся проблема в модула.Последния път като заключих с него беше останал да свети левия мигач цяла нощ и познаите на сутринта кво се случи.някакви идеи ще сам много благодарен
предполагам че GT е алармата ти... в нея има 3 релета... 2 за управление на централното и едно за мигачите... смени ги и трите и ще се оправят 2та ти проблема

stefanbbc написа:колеги проблема ми е следния с централното 1-во да кажа че нямам аларма когато отклучвам с клуча помпата заработва и отклучва всичко врати багажник,капак на резеорвара но помпата продължава да помпи около 40 секунди и спира казаха ми че имало някакво реле което я изклучва но наи интересното е че като заклучжам този проблем го няма заклучва си моментално и помпата си спира колеги моля ви даите ми някакъв савет от какво може да е този проблем предварително ви благодаря
Колега преди 3 дена имах същия проблем.Всичко допреди тези 3 дни си работеше нормално.Прибирам се от работа,заключвам и копресора вместо да искл.почти веднага работи доста продължително преди да изкл.Ослушахме се с колегата-чуваше се съскане около задната дясна врата. Премахнах гофрата м/у колонкота и вратата.Съскането идваше от там. Наркучето за въздух има син цвят. Бутнах го и то се извади с накрайника си от буксата.Явно предишния собственик/италианец/ го беше /ремонтирал/ Маркучето беше малко късо и про отваряне на вратата се беше измъкнало от гнездото. Разбира се нямах време за ремонти и изкл.ел.букса на компресора.
Премерих д-ра на маркучето и се оказа 5.5мм външен диаметар.
На другия ден се въоръжих за всеки случай със стандартно маркуче 6мм/5.5 не намерих/ и щуцер за присъединяване/6мм/ с цангички.Намират се обикновенно в магазини продаващи пневматика.
Смъкнах отново гофрата и огледах куплунга. Куплунга се развива и се отделя от колата.
Прекъснах маркучето близо до вратата. Намъкнах 5,5 мм маркуче в цангата и воала-нямаше проблем с размера му.Надух с уста от другия ну край и заключването си работеше нормално.От старото измъкнах /буксичка,като от хомикалйа/която влезе без проблеми по-вътр.размер на 6мм маркуче. Натиках снадката във вратата и зглобих големия куплунг колонка-врата.
Вкл. и ел букса в компресора и всичко си дойде на място.
Засега всичко си работи нормално и компр. при закл. и откл. работи 2-3 сек и изкл.
Так,че колега отиваш на тихо място вкл. и изкл. и се ослушваш.Все ще се чуе от някъде съскане.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги благодаря ви за исчерпателнитеви савети и отговори 

- ilkomuhata
- Автомобил:
- Двигател:
stefanbbc написа:колеги благодаря ви за исчерпателнитеви савети и отговори
пиши какъв ти е бил проблема

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
При мен се беше скъсало маншончето на машинката за резервоара. И пак така в едната посока испускаше 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Грешен раздел, обсъждана тема.