Монтиране на климатик/климатроник в Голф3?
-
alakazam4o
- Автомобил:
- Двигател:
Монтиране на климатик/климатроник в Голф3?
Я кажете, колеги, възможно ли е да се монтира климатик или климатроник в Голф3 и какви пари ще стъпи това удоволствие. Не е задължително климатика/климатроника да е чисто нов, само да охлажда 
- bfgoodrich
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Монтиране на климатик/климатроник в Голф3?
Здр.колега приготви за клима от300-600лв и за поставянето от 500-800лв не забравяи,че трябва да се зареди.Ако държиш толкова на колата слагаи,ако ли не вземаи друга с такава екстра.Ти си решаваш.
-
alakazam4o
- Автомобил:
- Двигател:
По-скоро да остана без 
- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
Не е голяма философия да си го монтираш и сам 
Много време ще си загубиш, много ще псуваш, ама ще си спестиш парите за монтаж
Много време ще си загубиш, много ще псуваш, ама ще си спестиш парите за монтаж
- lamer4e
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
viewtopic.php?f=11&t=97809&start=0
Така става монтажа а вече компонентите за каквато цена си ги намериш
аз също си качвах климатик и ми излезна 700 със зареждането като си го монтирах сам
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
монтирането не е сложно - ако си го вземеш комплект със всичко само се накичва....играчка си е...ама поне знаеш как си си го направил и спестяваш не малко пари за монтаж.Иначе общо взето е хубаво да смениш всички О-пръстени по връзките на тръбите за високо налягане и дехидратора преди да се напълни системата.Съответно цените са както следва :
-дехидратор за Голф 3 на valeo (оригинално такива се вграждат) -63лв
-съответно О-прсътените са скъпички (около 3-4лв на бройка) понеже са маслоустойчиви (синтетичното във фреона) и на фреон и на високи налягания....специални са общо взето.
-пълненето е най-малкия проблем - цената при мен е 10лв за 100 грама като понеже ще ти е празна цялата система към тази цена си влиза маслото и оцветителя...както и тестовете за течове с вакуум и налягане....на повечето места цената е подобна ама ти хващат отделно тестове на системата по 10-20лв и маслото и оцветителя по още 10-20-30лв...Твоята система събира 800 грама...по спомен...или там някъде беше.
Като теглиш чертата идва съответно :
-гумички - около 30-тина лв според бройката им.
-дехидратор - 63лв
-пълнене с диагностика и т.н. - 80-90лв (може да бяха и 880 грама)
-за смяната на дехидратора обшо взето аз взимам 20лв...колко върви незнам...като време тези 20лв са ми достатъчни.Иначе за гумичките ако системата си е разглобена няма проблем и не дължиш нищо...ако е сглобена т.е. са си навързани тръбите и стегнати....знам ли....20-30лв стигат и за това.
Т.е. след частите и монтажа имаш още едни около 200-230лв с дехидратора за да се подкара системата....ако всичко друго и е наред.
Обшо взето това е....като слагаш климатик или троник обърни внимание на охладителния радиатор и на перките - и тях трябва да смениш с тези от колата с клима.
Успех!
-дехидратор за Голф 3 на valeo (оригинално такива се вграждат) -63лв
-съответно О-прсътените са скъпички (около 3-4лв на бройка) понеже са маслоустойчиви (синтетичното във фреона) и на фреон и на високи налягания....специални са общо взето.
-пълненето е най-малкия проблем - цената при мен е 10лв за 100 грама като понеже ще ти е празна цялата система към тази цена си влиза маслото и оцветителя...както и тестовете за течове с вакуум и налягане....на повечето места цената е подобна ама ти хващат отделно тестове на системата по 10-20лв и маслото и оцветителя по още 10-20-30лв...Твоята система събира 800 грама...по спомен...или там някъде беше.
Като теглиш чертата идва съответно :
-гумички - около 30-тина лв според бройката им.
-дехидратор - 63лв
-пълнене с диагностика и т.н. - 80-90лв (може да бяха и 880 грама)
-за смяната на дехидратора обшо взето аз взимам 20лв...колко върви незнам...като време тези 20лв са ми достатъчни.Иначе за гумичките ако системата си е разглобена няма проблем и не дължиш нищо...ако е сглобена т.е. са си навързани тръбите и стегнати....знам ли....20-30лв стигат и за това.
Т.е. след частите и монтажа имаш още едни около 200-230лв с дехидратора за да се подкара системата....ако всичко друго и е наред.
Обшо взето това е....като слагаш климатик или троник обърни внимание на охладителния радиатор и на перките - и тях трябва да смениш с тези от колата с клима.
Успех!
- lamer4e
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ами колега аз си останах с оригиналната перка и нямам проблем така,че в случея при мен маската с 2-те перки стана излишна с което спестих около 150 левчете 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”