Re: Поло 2F не пали/няма ток
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Съседите сигурно ме мислят за психопат...но не мога да заспя,до сега я мъчих кабела от бОбината не дава искра винаги докато въртя въбоще не виждам да има,само като върна ключа докрай назад понякога има силна искра, извадих и сложих клемите на бОбината и на въздушния филтър има някаква гадост,датчика на хол не можах да го разкача,защото е хванат със свинска опашка аз мисля,че от него са ядовете... не дава никакви признаци да запали 

Последна промяна от kaiser666 на Съб 16 май 2009 23:05, променено общо 2 пъти.
- Sanq_Belov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега попринцип помпата трябва да издава един специфичен звук като дадеш на контакт... Ако не е от това да каже някой които по им разбира... 

- blueice
- Автомобил:
- Двигател:
Откачи куплунга на делкото, пробната лампа единия край на маса другия го цъкаш по средния (зеления кабел)край на куплунга ако има искра датчика на Хол е мъртвец.
Също на двара крайни трябва да имаш 9-11волта.Не оставяй изхода на бобината без товар,на централния кабел сложи една свещ

- kaiser666
Тая сутрин пак мъчих,бензин има,свалих тая опашка от датчика на хол и му свалих буксата и пак я сложих,сложих друг кабел на бОбината и нямаше ефект,ще пробвам датчика както каза blueice,но трябва да изчакам баща ми да се прибере,че ме няма много по меренето.
Последна промяна от kaiser666 на Съб 16 май 2009 23:05, променено общо 1 път.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Пробвай с друга бобина като начало
- kaiser666
Имам бОбина от пасаб4 96-та година 1.6 101 коня АЕК мотор и на външен вид са 1към1едно дали ще стане?
Последна промяна от kaiser666 на Съб 16 май 2009 23:05, променено общо 1 път.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Да еднакви са
Старата ква марка е?
Старата ква марка е?
- kaiser666
Не знам каква марка е доста е мръсна тая от пасата е беру и току що я слагах става,но разлика нямаше.
Може и имобилайзера да се еб@ава с мене
но ако е той предполагам че няма да има никаква искра,а в моя случай понякога има на кабела от бубината.
edit:Старата е Телефункен

edit:Старата е Телефункен
Последна промяна от kaiser666 на Сря 20 май 2009 20:57, променено общо 2 пъти.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Хм...
Значи щом чуваш помпата това е добър признак. Остава да направиш окончателна проверка като разкачиш маркуча на бензинопровода (до дебитомера някъде беше) и дадеш контакт. Ако помпата бачка ще изплюе малко бенз под леко налягане (колкото да ти измие ръцете). След тази проверка можеш да заключиш, че помпата е ок.
Какво следва:
Следва бобина, датчик на хол, имобилайзер.
Провери си кабелите и свещите. Виж да не си я удавил с гориво. Провери с бобината от пасата дали ти дава искра.
Пиши на ваското1 за да ти каже как да изолираш имобилайзера. Той монтира алармата и ми беше споделил бекъп план ако се стундза имобилайзера.
За датчика на хол положението вече загрубява. Трябва да се свали делкото...
ПП
Онази букса която беше със свинска опашка:
Бях карал колата на сервиз и ония чукове как са сменяли маковете нз, но бяха скъсали една от жичките които влизат от буксата в делкото. Запоиха я и вързаха буксата със свинска опашка. Провери да не е заминала спойката отново защото като я бяха насрали колата не палеше.
Значи щом чуваш помпата това е добър признак. Остава да направиш окончателна проверка като разкачиш маркуча на бензинопровода (до дебитомера някъде беше) и дадеш контакт. Ако помпата бачка ще изплюе малко бенз под леко налягане (колкото да ти измие ръцете). След тази проверка можеш да заключиш, че помпата е ок.
Какво следва:
Следва бобина, датчик на хол, имобилайзер.
Провери си кабелите и свещите. Виж да не си я удавил с гориво. Провери с бобината от пасата дали ти дава искра.
Пиши на ваското1 за да ти каже как да изолираш имобилайзера. Той монтира алармата и ми беше споделил бекъп план ако се стундза имобилайзера.
За датчика на хол положението вече загрубява. Трябва да се свали делкото...
ПП
Онази букса която беше със свинска опашка:
Бях карал колата на сервиз и ония чукове как са сменяли маковете нз, но бяха скъсали една от жичките които влизат от буксата в делкото. Запоиха я и вързаха буксата със свинска опашка. Провери да не е заминала спойката отново защото като я бяха насрали колата не палеше.
- blueice
- Автомобил:
- Двигател:
"...но се оказва че няма искра,къде да започна да търся проблема?"
Не хващам връзката м/у помпата и искрата.Направи това което ти казах,ако няма пак искра може да се съмняваш в бобината ако се появи датчика в ХОЛа си е заминал
Не хващам връзката м/у помпата и искрата.Направи това което ти казах,ако няма пак искра може да се съмняваш в бобината ако се появи датчика в ХОЛа си е заминал
- kaiser666
Ами пробвах както си писал показва 11.5 волта,и лампата не светеше на средното,слагах другата бОбина и нямаше резултат като въртях,не съм гледал дали има искра,защото бях сам и нямаше как,но утре пак ще прбвам с другата бОбина,капачката на делкото изглежда здрава,всички бушони са ми здрави,намерих кутииката на имобилайзера под таблото и и откачих буксите и пак я вързах,чува се да цъка реле,май си работи,остава това кабелче дето каза чичи да го видя,че днеска ми се видя хлабаво,за друго не сещам,ако не бях далече от ваското1 колата щеше да замине направи при него,а не ми се дава на пернишки мастери да ровят по нея.
За друго не се сещам. 
Защо да не оставям кабела от бубината без товар?
Edit:
Ваското1 каза как да шунтирам имобилайзера и не е от него,проверих и там дето каза чичи,че може да е прекъснало и не е,бОбината пак я сменявах и се държи по същия начин като с другата първоначалната искра има,като се даде на контакт я има,като се завърти стартера няма никой,бензин качва и има доста високо налягане,явно и преди не ми е свършил бензина,оказа се че има 20 литра,не е от него проблема
самия датчик в делкото не знам как да го проверя...

Защо да не оставям кабела от бубината без товар?
Edit:
Ваското1 каза как да шунтирам имобилайзера и не е от него,проверих и там дето каза чичи,че може да е прекъснало и не е,бОбината пак я сменявах и се държи по същия начин като с другата първоначалната искра има,като се даде на контакт я има,като се завърти стартера няма никой,бензин качва и има доста високо налягане,явно и преди не ми е свършил бензина,оказа се че има 20 литра,не е от него проблема

Последна промяна от kaiser666 на Съб 16 май 2009 23:07, променено общо 1 път.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за да не предобриш бОбината...
п.п..
пробвай с друго делко.. демек с друг работещ датчик на Хол..
Палец смени.. евтин е... пробвай и с друга дистрибуторна капачка...
п.п. знам че бУбина звучи едно такова като Ентелегентно.. като пОлитика... /ударението да се чете на о то../ ама правилно е
бОбина...
п.п..
пробвай с друго делко.. демек с друг работещ датчик на Хол..
Палец смени.. евтин е... пробвай и с друга дистрибуторна капачка...
п.п. знам че бУбина звучи едно такова като Ентелегентно.. като пОлитика... /ударението да се чете на о то../ ама правилно е
бОбина...
- kaiser666
Ами аз имам и капачка и палец,ще прбвам с тях,само делко трудно ще стане да намеря,по вероятно направо да купя нов датчик, колегата zfa159 ме светна,че може да е клеморед,при него се е държала колата по същия начин и това е бил проблема(като дам на контакт хвърля искра и след това като върти няма.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
kaiser666 написа:Ами аз имам и капачка и палец,ще прбвам с тях,само делко трудно ще стане да намеря,по вероятно направо да купя нов датчик, колегата zfa159 ме светна,че може да е клеморед,при него се е държала колата по същия начин и това е бил проблема(като дам на контакт хвърля искра и след това като върти няма.
Ако е клемореда, шом на контакт има искра на скорост би трябвало да запали

- kaiser666
Не е от клемореда,сигурно днес ще пробвам с друго делко(ако стане)
Някой може ли да помогне да намеря темата за тестване на датик на хол,че нещо не я намирам.)
Някой може ли да помогне да намеря темата за тестване на датик на хол,че нещо не я намирам.)
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”