Имам газова на колицата (Golf II, 1.3 карбуратор) и тоя проблем винаги си е присъствал, само че напоследък се задълбочава. Става само като включа на бензин и особено като е по-студена колата - демек сутрин.
При по-рязко натискане на педала на газта двигателят се задавя, изхърква 1-2 пъти и тогава вдига обороти. Ако съм на светофар, е много дразнещо, щото трябва да отпускам съвсем бавно съединителя, като едновременно с това подавам повечко газ - за да не се задави и да изгасне - особено на баира по Волгоград на светофара с Дондуков - там, ако е по-студено, редовно изгасва - мощност губи, то ясно, ама защо?
Скоро сменях кабели на свещите, дистр. капачка, свещите ми ужким са читави... не знам какво да му правя.
А още по-тъпото е, че не мога да го обясня на майстора, щото не се случва всеки път. Като ходих за кабелите на свещите, обясних му какво става, той седна, пална, дава газ, дава, ама то си работи... Вика "наред е" - еми наред е, викам, нали ти обяснявам, че го прави като е студена. "Мнооого рязко пускаш съединителя, от това е" - брей, пак аз виновен - ми на газ що не го прави?

Та това е проблемчето - всяка помощ е добре дошла, че да не съм като ученичка по светофарите - газ, газ, газ ... и едвам пъпли колицата