Качество на гумите!?!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
davidbros
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Качество на гумите!?!

Мнениеот davidbros » Пет 15 окт 2004 8:28

Та става въпрос за качеството на предлаганите гуми.
Чета в полезни статии

[color=darkblue]4. Някъде върху гумата трябва да има щампа за минат ОТК. Ако има и други подобни щампи, то това означава, че гумата е минала и през междинен качeствен контрол. Това е много добре.

5. Вижте цвета на ивиците боя върху гумата. Ако има червена ивица това означава, че тази гума притежава клас А до клас В сертификация за качество на материала. Имали жълта ивица - нарушен е състава на кайчуковата смес. Такава гума може да ползвате само за резервна. ВНИМАНИЕ! - ако върху гумата има зелена ивица то тя има вътрешни дефекти и в никакъв случай не трябва да я купувате. [/color]

И си викам чакай да проверя това нещо.
Отивам в Радиал до Деница в Младост и питам продавача. Онзи не беше чувал за такова нещо, ама казва дай да видим по гумите. И гледаме на десетина. На две по една жълта точка/печат/ от външната страна на борда, а на още една жълто петно-като остатък от точка /сякаш е изтрита/.
Та това ли е въпросния печат на ОТК-то или не, щот ако е това почвам да се замислям колко са качествени гумите дето ни продават с една година гаранция /някъде по сайтовете имаше гаранция в километри - в хиляди/.
Ако не е това къде да търси човек тоз печат?
Между другото докато си говорихме с продавача ми вади една Корморан и ми обяснява, че била по-хубава от Дебицата - по мека и какво ли още не /за зимни става въпрос/ и гледам аз дата на произвоство 35 седмица на 2003. Питам не е ли малко залежала таз, защото други като гледах са от таз година производство. Не било проблем на склад се съхранявали до 5 години. викам добре.

Та дайте мнение моля по тез въпроси.
Щот гуми не се купуват всеки месец, а да се прецака човек не върви.
Някой ако има опит с различни магазини нека сподели.

Благодаря предварително.

Потребителски аватар
folci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот folci » Пет 15 окт 2004 12:08

това за склада май не е много вярно (макар 4е една година в подходящи условия не е много). кау4ука си старее. е сигурно ако е в не подходящи условия ще старее по-бързо, а ние не знаем при какви условия е била гумата. най-добре е гумата да е производство от тази година. това е мойто мнение.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 15 окт 2004 12:10

къде го чете това?
стана ми любопитно и не само на мен.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пет 15 окт 2004 12:26

Имаше една много хубава статия на "Господ" (модератор в Дира - Автомото) за гумите. Там или някъде другаде четох, че една гума съхранявана в перфектни условия (температура, влажност и т.н. - само сега да не ме попитате какви са тези условия) на 3 - тата година от производството си губи 40% от качествата си.

Потребителски аватар
davidbros
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот davidbros » Пет 15 окт 2004 12:34

За цветовете на ОТК-то в

http://vwclub.bg/articles.php?id=3&page=2

а за 5-те години на склад ми го вика продавача в Радиал

Потребителски аватар
Joe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Joe » Съб 16 окт 2004 6:02

davidbros написа:...И гледаме на десетина. На две по една жълта точка/печат/ от външната страна на борда, а на още една жълто петно-като остатък от точка /сякаш е изтрита/. Та това ли е въпросния печат на ОТК-то или не...

За такива цветни ивици ли става въпрос???
Изображение Изображение

мнението е редактирано 1 път

Последна промяна от Joe на Пон 18 окт 2004 13:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
davidbros
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот davidbros » Пон 18 окт 2004 8:07

Ако бъркам нека някой ме поправи за да не давам грешна информация. Това, което знам за тези ифици за които питаш, е че те са за склададжиите, различните цветове и комбинациите от тях показват размерите, та склададжиите да се оправят по-лесно.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”