Такова нещо най - добре иди да ти го направят хора , които се занимават с това .
Въпреки желанието си по - добре не пипай ежедневката .
Два чипа в едно
- uBO_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Два чипа в едно
Vizor написа:uBO_1 написа:Vizor написа:написаното от doc_j ти е схемата
Като това е схемата я пробвай да я отвориш![]()
явно не питаше сериозно за темата.. мисля, че трябва да я заключите
хората ти обясниха човешки.. това, че ти не разбираш е съвсем друг въпрос
Това което е написалл не е нищо конкретно.Мен ми трябжа точна схема а не предположения
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Всеки, който разбира от електроника може да ти го нарпави както и той
даже май трябва да му благодаря за това кеото направи тази сутрин за мен.. но аз вече ще си черпя там 

- uBO_1
- Автомобил:
- Двигател:
Работата е там че искам да видя някаква пеимерна схема и като ида при майстора да вида той кво ще каже понеже не съм много сигорен колко им е ясно на ония майстори
- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
Ама каква примерна схема бе човек.. то се вижда на снимката дето си я пуснал какво прави човека! Това, че ти не го разбираш не значи, че и майсторите няма да го разберат.. отиди при някой на който имаш доверие.. ако не.. по-добре не се занимавай
- niki7878
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Я аз като ламер да питам, дали нема да се поизпържи тоя долния чип малко, така както го е затиснал тоя от горе...???
- uBO_1
- Автомобил:
- Двигател:
Vizor написа:Ама каква примерна схема бе човек.. то се вижда на снимката дето си я пуснал какво прави човека! Това, че ти не го разбираш не значи, че и майсторите няма да го разберат.. отиди при някой на който имаш доверие.. ако не.. по-добре не се занимавай
То се вижда ама дали не е сложил и някъква допълнителна логика после не се знае така че недей да пишеш повече щом не знаеш и да палниш темата с глупости не по темата
- uBO_1
- Автомобил:
- Двигател:
Моля да пишат хора само които разбират и по конкретния въпрос зададен от мен!!!!!
- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:

на който чип подадеш захранването той работи! другия е крачета.. това е

това е ..
- niki7878
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, инженер, доктор на техническите науки и старши научен сътрудник uBO_1,
интересно как не ти отбира техническата глава от толко много мнения какво трябва да се направи и как!?!?!
Схема няма да намериш и допълнителен алгоритъм също щото просто такъв няма ама ако държиш си измисли един и си го запиши в тетратката за упражнение по ядрена физика от МЕИ...
Това с двата чипа поне за мен е доста опасно от гледна точка на прегряване на чиповете, макар че не съм слагал термометър на чипа по време на движение, но пък съм имал проблем с кофти чип който след като поработи колата и се позагрее се побъркваше и колата гаснеше. Като гаранция проблема не беше от спойка а от чипа.
Има доста по елементарен начин да се качат две програми но явно ти не искаш акъл от тези дето пишат в този форум а от инженерите на НАСА аз ще си замълча...
интересно как не ти отбира техническата глава от толко много мнения какво трябва да се направи и как!?!?!
Схема няма да намериш и допълнителен алгоритъм също щото просто такъв няма ама ако държиш си измисли един и си го запиши в тетратката за упражнение по ядрена физика от МЕИ...
Това с двата чипа поне за мен е доста опасно от гледна точка на прегряване на чиповете, макар че не съм слагал термометър на чипа по време на движение, но пък съм имал проблем с кофти чип който след като поработи колата и се позагрее се побъркваше и колата гаснеше. Като гаранция проблема не беше от спойка а от чипа.
Има доста по елементарен начин да се качат две програми но явно ти не искаш акъл от тези дето пишат в този форум а от инженерите на НАСА аз ще си замълча...
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Аз съм ел. техник и от електроника имам основни познания, но действително има нещо съвсем учевидно на снимката. Не мога да твърдя със сигурност защото не познавам архитектурата на чипа, но от това, което виждам по снимките за комутация се използва елементарен превключвател с 2 позиции. това ме навежда на мисълта че ще се комутира сигнал към само едно краче м/у 2-та чипа. На втората снимка се вижда, че едно и също краче и на двата чипа е оставено незапоено за платката. Най вероятно точно на това краче ще се превклюва работата на 2-та чипа. Лошото е, че чипа е с SMD повърхностен монтаж и запояването с обикновен поялник е при такъв монтаж е много пипкава работа.
Последна промяна от radi_nrj на Пет 15 май 2009 16:02, променено общо 1 път.
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
uBO_1 , кихни шес хилий марки и са ш' запаля пейнт-а да ти нарисувам максимално разбираема принципна схема тип "история в картинки за деца до 5 години". Може и само с контур, пък ти да си я оцветиш както си искаш.
Сега сериозно: запояването с обикновен поялник на тези чипове не е никак сложно, стига човек да разполага с достатъчно тънка човка за поялника. А охлаждането - винаги може да се добави алуминиева планка/радиатор за достатъчно охлаждане, макар че не би трябвало тези чипове да греят.
Сега сериозно: запояването с обикновен поялник на тези чипове не е никак сложно, стига човек да разполага с достатъчно тънка човка за поялника. А охлаждането - винаги може да се добави алуминиева планка/радиатор за достатъчно охлаждане, макар че не би трябвало тези чипове да греят.
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
uBO_1 написа:Моля да пишат хора само които разбират и по конкретния въпрос зададен от мен!!!!!
Достатъчно мнения получи - това че ти нищо не разбираш от това, което ти пишат колегите си е твой проблем, а на мен повече глупости не ми се четат...