Здравейте,
Днес докато си седях в пасата и погледнах между предната шофьорска седалката и конзолата посредата и кво да видя, излиза един кабел и към него накакъв датчик "Microwave" пище на него. Въртях го насам натам по едно време светна един чевен диод (единствения) и пак угасна.
Някой да има представа тва животно за какво е.
Ще кача и снимки по-нататък.

Странен датчик в Б5.5 1.8Т
- drakano
- Автомобил: S6 2.2TQ ABT
- Двигател: AAN
- Контакти:
Re: Странен датчик в Б5.5 1.8Т
Този датчик е обемен и е за алармата.Служи за да усеща вибрациите в купето, демек като ти счупят прозореца ще се включи, отделно като мине някой бетоновоз покрай колата ти алармата ще се включи.Не го пипай, той си трябва.
- besnia7
- Автомобил:
- Двигател:
drakano написа:Този датчик е обемен и е за алармата.Служи за да усеща вибрациите в купето, демек като ти счупят прозореца ще се включи, отделно като мине някой бетоновоз покрай колата ти алармата ще се включи.Не го пипай, той си трябва.
Мерси за отговора!
А къде трябва да стои. Моя е под седалката на шофьора.
Там ли му е мястото?
besnia7 написа:drakano написа:Този датчик е обемен и е за алармата.Служи за да усеща вибрациите в купето, демек като ти счупят прозореца ще се включи, отделно като мине някой бетоновоз покрай колата ти алармата ще се включи.Не го пипай, той си трябва.
Мерси за отговора!
А къде трябва да стои. Моя е под седалката на шофьора.
Там ли му е мястото?
Под седалката на шофьора е защото "обхваща" зоната около педалите,ако не е свалена защитата и между педалите и датчика имаме обект (краката например) алармата се задейства.
- besnia7
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси Lisho.
Има ли значение на къде е обърнат, щото аз моя го въртях насам натам? и съм го оставил сега в една никва позиция.
Има ли значение на къде е обърнат, щото аз моя го въртях насам натам? и съм го оставил сега в една никва позиция.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Логически погледнато. от отговора на Lisho се подразбира, че този датчик се активира от движение.Принципно ако някой ще ти краде колата,ще се качи на предната ( да се чете шофьорската ) седалка.Трудно би успял да шофира от задната или от пасажерската.Извода сам си вади.Успех