Силно чукане в при загрял двигател на ниски обороти.

Техническа и сервизна информация за Passat
gbgeorgiew
Автомобил:
Двигател:

Силно чукане в при загрял двигател на ниски обороти.

Мнениеот gbgeorgiew » Чет 01 яну 2009 23:35

Здравейте приятели. Имам нужда от компетентно мнение. Става дума за Пасат В5 20V ADR бензин. След като двигателят достигне раб. температура при ниски обороти се чува тракане като дизел. След като форсирам чукането изчезва. Като поработи на празен ход или изгася и запаля без газ чукането отново се появява. Когато двигателят е студен направо мърка. Масло MOBIL 10x40 и филтър сменях преди 2000 км. Изчетох доста ползни неща тук, но не мога да се ориентирам къде е проблема при мен. Дали има проблем със самите хидравлични повдигачи, маслена помпа, филтър или нещо друго.

Последна промяна от gbgeorgiew на Съб 16 май 2009 21:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
penev_23
Автомобил:
Двигател:

здр

Мнениеот penev_23 » Пет 02 яну 2009 14:42

колега проблема ти е в повдигачите от там така чука, а може и маслото да е някое менте

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Пет 02 яну 2009 14:42

Ако чукането е горе в главата да знаеш,че е само някой хидравличен повдигач. Едва_ли е маслена помпа. По принцип и дюза има подобно чукане. Моя съвет е да я чуе някой майстор щото така нищо не можеш да направиш.
mod edit: gr_kanev

Потребителски аватар
penev_23
Автомобил:
Двигател:

отг

Мнениеот penev_23 » Пет 02 яну 2009 14:56

коляга виждам че и ти си от Добрич я кажи каде го даваш пасатора на ремонт

gbgeorgiew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gbgeorgiew » Пет 02 яну 2009 22:03

Добре де колеги, ако е повдигачи какво е решението на проблема.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 02 яну 2009 22:11

gbgeorgiew написа:Добре де колеги, ако е повдигачи какво е решението на проблема.

Пробвай с смяна на маслото, с 5W40 ако не е на много километри колата, и дано се оправи, ако не - смяна на повдигачите :roll: Иначе и аз бях на тоя хал ама минах само със смяна на масло :)

Последна промяна от snupeca на Пет 02 яну 2009 22:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 02 яну 2009 22:17

snupeca написа:
gbgeorgiew написа:Добре де колеги, ако е повдигачи какво е решението на проблема.

Пробвай с смяна на маслото, с 5W40 ако не е на много километри колата, и дано се оправи, ако не - смяна на повдигачите :roll:
    Чукат при загряла :idea: с по тънко надали ще се оправи. Смяна на повдигачите но първо иди при някой който разбира да я чуе за всеки случай че ние даваме съвети но парите ти ще ги даваш :wink:

gbgeorgiew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gbgeorgiew » Пет 02 яну 2009 22:23

Според мен някъде се губи логиката. Когато е студена и маслото е по-гъсто не трака, а започва да чука след като загрее и маслото стане по-рядко. Според мен ако сложа 5х40 положението ще се влоши. Аз си мисля за вариант 15х40.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 02 яну 2009 22:33

На първо време отиди да ти премерят налягането на маслото.
След това можеш да смениш маслото.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 02 яну 2009 22:46

Ако проблема е в повдигачите решението няма да ти хареса, колега, още повече, че твоите повдигачи са повечко на брой от моите, например ;)
Според това, което си написал, мисля, че просто масълцето не е твоето!
Пробвай с някое друго, от друг магазин.
п.п. вискозитетния клас за сега си го запази същия: 10W40 ;)

boss_72
Автомобил:
Двигател:

Re: Силно чукане в при загрял двигател на ниски обороти. Помощ!

Мнениеот boss_72 » Нед 22 фев 2009 16:19

На моя пасат 1.8моно тракаха повдигачите,сложих една руска добавка за маслото "Ресурс" на цена 7.5лв.За сега 4 месец нямам ядове с това досадно чукане на повдигачите.Но при теб не знам от какво е това чукане.Ходи при кадърен майстор,че тук Г.Орях.само пишман майстори.

gbgeorgiew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gbgeorgiew » Пет 15 май 2009 10:42

Колеги вчера смених маслото. Промих маслената система с добавка за почистване на Vallvoline, сложих Motul 10-40, но проблема си остана същия. Силно чукане на двигателя на празен ход. След като е вдвижение и спра колата и работи на празен ход чукането го няма. Когато я изгася за около 2-3 мин. и я запаля без газ чукането се появява(но само при загрял двигател). Като подам гас и я форсирам леко чукането изчезва и дори на празен ход не чука.

Потребителски аватар
eraser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eraser » Пет 15 май 2009 17:09

gbgeorgiew написа:Колеги вчера смених маслото. Промих маслената система с добавка за почистване на Vallvoline, сложих Motul 10-40, но проблема си остана същия. Силно чукане на двигателя на празен ход. След като е вдвижение и спра колата и работи на празен ход чукането го няма. Когато я изгася за около 2-3 мин. и я запаля без газ чукането се появява(но само при загрял двигател). Като подам гас и я форсирам леко чукането изчезва и дори на празен ход не чука.

Абсолютно същото е положението и при мен колега, казаха ми на няколко места, че са повдигачите и че принципно мога да си карам и така.
Днес смених маслото със пълна синтетика на Elf 5W40 - казаха ми че тези двигатели били от най-капризните откъм масло и се препоръчват само напълно синтетични масла. Откакто го смених, тракане не съм чул, но ще видим. Ако изчезне при мен, явно и твоят проблем е с маслото (дай Боже :bowdown ). Досега бях с Castrol 10W40, а тракането се появи преди 2-3000 километра. Мотора ми е 1.8 Turbo AEB.

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Пет 15 май 2009 23:21

този двигател е за основен ремонт според мене ,замери налягането на маслото

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Съб 16 май 2009 7:39

Не, двигателя не е за основен ремонт, както пише колегата по горе! :screwy Дайте сега, като ни хлопне или тропне нещо по мотора и да му правим основен ремонт :lol: Смешна работа! След като не му гори масло и пали и има мощност, значи не е за основен ремонт! Понякога повдигачите тракат от маслото, друг път се разтракват от смяна на гумички и после след известен пробег спират да тракат. Колега, карай си колата и не се занимавай с глупости.

Върни се в “Passat”