Скорости голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Скорости голф 3

Мнениеот doaiena » Пет 15 май 2009 14:07

Колеги проблема е следния:
От време на време неще да включва скоростите, трябва да се изгаси двигателя и влизат без проблем, пуска се двигателя и пак неще!
За да разблокирам скоростите изключвам двигателя, вкарвам 1ва и паля на съединител и потегля и се разблокира и така до следващия път!
Двигателя е 1.6Mi ABU!
Ходих на сервиз и ми регулираха лоста на скоростите но ефект никакъв!
Предполагат нещо за огледалния диск...

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Re: Скорости голф 3

Мнениеот doaiena » Съб 16 май 2009 15:23

Колеги никой ли няма идея :|

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Нед 17 май 2009 6:26

За да не ти включват скоростите първо си провери дали имаш масло в СК. Тя е с код 085 и събира около 3.2 литра масло. След това провери съединителя, дали не приплъзва и не е за смяна/отделя високо, увеличават се обротите, а колата не върви и др./ Тука във форума бях чел и като включиш на 3 ск. на място и пробваш да тръгнеш, ако колата изгасне то съединителя е ОК, но не съм го пробвал. Ако всичко относно съединителя ти добре, тогава отваш на най-лошият вариант, а именно сваляне на СК и ремонт. Настройката на СК чрез лостовия механизъм е почти невъзможна защото при теб е само един лост, който влиза в нея. На място като не работи двигателя може да вкючваш всички скорости, но в движение е много по-различно. Успех!

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Нед 17 май 2009 10:24

Проверих ме маслото в сервиза и трябваше да се долее 1/2 литър /долях ме/!
Лостовата система се настрои, но уви не е от нея!
Съединителя си отделя нормално и не боксува!
Момчетата от сервиза казаха нещо за огледалния диск проблема идвал от него, попитах дали няма да се прецака на пълно да блокира и те казаха, че няма такава вероятност, също попитах дали е вредно за скоростната кутия, те казаха, че няма проблем да карам докато не дойде време за смяна на съединителя :?
Кажете някакво мнение колеги!

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Нед 17 май 2009 10:55

наистина,ако огледалния диск е много вкопан се получават такива ефекти.феродовия залепя за него,а диафрагмите нямат сила да го отлепят.когато си на скорост и почне да върти стартера,от удара съединителя отлепя.най-често се получава,когато колата истине напълно и първото "отлепяне" е най-трудно

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 17 май 2009 11:00

Колега ако имаш проблем с огледалния диск по-добре карай по внимателно и щади съединителя защото на един другар му беше напукан огледалния диск и когато напъна съединителя и му се спука напълно огледалния диск

п/п Колега не чакай последния момент да се прецака ептем работата защото остави ли те на пътя лоша работа.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”