Пране и пастиране - Софавто или Ситикар бихте препоръчали ?
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пране и пастиране - Софавто или Ситикар бихте препоръчали ?
Ще взема да я видя и аз тази автомивка Енигма
Колега amikus не всички имаме възможността и мястото за да си ги изперем сами .. пък и времето. Моята кола примерно я оставих в петък сутринта а ще я взема в неделя следобяд ( беше голяма кочина
) Не искам да мислиш че ти се заяждам.. просто споделям моето мнение .. 
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега Longora вчера я изпрах в обедната почивка тъй че имаш ли желание всичко става!Пастирах я миналата година пак в обедната почивка и тия дни мисля пак така пп 1 час ми е почивката.Мога и снимки да пусна който невярва.
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Баце ела и мойта в обедната почивка да я пастираш 
Това нали е форум за взаимопомощ

Това нали е форум за взаимопомощ
Последна промяна от batmilko на Съб 16 май 2009 14:44, променено общо 1 път.
Причина: вдигаш си левъла - честито
Причина: вдигаш си левъла - честито
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
amikus написа:Колега Longora вчера я изпрах в обедната почивка тъй че имаш ли желание всичко става!Пастирах я миналата година пак в обедната почивка и тия дни мисля пак така пп 1 час ми е почивката.Мога и снимки да пусна който невярва.
добре де, ни пране за 1 час може да се свърши нито пастиране.
1."Переш" с пяна и парцали (за мене това е по скоро забърсване, не пране) , или с препарат и перяща прахосмукачка (след такова пране, август месец колата съхне около 3 часа, и е хубаво да се демонтират седалките.
2."пастираш" с "паста костенурка" , което всъщност няма нииииищо общо с пастирането, а си е просто вакса , която за 1-2 измивания я няма... или пастираш с 2-3 номера пасти (ПАСТИ, абразивни) и накрая ваксаш с костенурка или нещо по добро???
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
За пране не знам,но за пастиране: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... &start=165
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега amikus не знам каква кола имаш, но аз на моята за 1 час не мога да и направя миене вътре вънка.. да не говорим за пране. Пък и с тая кожа и алкантара не знам как ще се справя с чистене ( защото според мен първо нямам необходимата подготовка, нито оборудване за пране или пастиране на автомобил ) Напълно съм съгласен с колегата freestyler911 . А иначе колкото до момчето от BMW форума, работата му е много добра, но ми идва малко далечко .. 
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
longora, можеш ли да направиш няколко снимки на това как са ти почистили седалките, защото имам същия салон и се чудя дали подлежи въобще на някъкъв вид "почистване"? Мерси предварително!
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега Чудомир снимки ще направя може би утре защото днес връщам колата за рекламация.. Уж при познат и много добър професионалист, но останах неприятно изненадан. Цялата процедура ми струва 300лв - 6 пасти и цялостно пране на салона. Боята наистина е по-добре, но очаквах повече като за 6 пасти. Салона е що годе добре като се има впредвид че колата седя 3 дни в Ситикар, а са пропуснали да изчистят тавана, задния подлакътник, щората на багажника, предните кори на вратите, коланите и да полират единия фар.. Моята седалка от почти черна отново е бежова, но имам забележки отностно мокета .. в ъглите където се е сабирала мърсотията все още си е мръсно и като ги попитах ЗАЩО .. бил много захабен мокета и не можел да се оправи ( е да де ама те така казаха за една гумичка която седи в джоба на шофьорската врата която снощи си изчистих сам, и от много захабена си стана като нова ). Днес като отида мисля да ги накарам да си я изчистят като хората, но в никакъв случай тази услуга не струва 278лв .. а може би 150 - поне според мен на толкова отговаря качеството. На майка ми колата беше изправан с квартална автомивка за 2-3 часа и 60лв и може би е по-добре измита от моята кола... Не бих препоръчал Ситикар на никой колега от този или който и да било форум или познат. Малко ме е яд че не си отидох в Софавто...
П.П. Все пак евала правя на момчето което ми ми колата, защото ми се обади и ми се извини няколко пъти за неудобството което ми е причинил и ми каза когато имам време да мина и да я оправи...
П.П. Все пак евала правя на момчето което ми ми колата, защото ми се обади и ми се извини няколко пъти за неудобството което ми е причинил и ми каза когато имам време да мина и да я оправи...
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
Аз ти препоръчвам Софавто,понеже вече 15 години са на пазара и там се работи възможно най-прецизно,а Сити Кар е също една от водещите ,но поне според мен още не се е наложила.Най-добре сравни цените и си направи равносметка
.Ето резултата от пълна козметика и пастиране с 3 пасти:

longor,ако решиш да отидеш в Софавто драсни едно ЛС

longor,ако решиш да отидеш в Софавто драсни едно ЛС
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stoqn_g60 за жалост всичко вече свърши ... за напред само в Софавто ще ходя !!! След морето ще мина през Софавто за една процедура... Аз принципно щях да си отида в Софавто, но мой колега ми каза че имал познат в Ситикар и бил много добър .. Ще кача снимки на колата утре или вдруги ден, но резултатът общо взето е същия като при теб, само че на мен ми е доста по-скъпо ...
П.П. Когато пак дойде време ще ти драсна едно ЛС .. Мерси!!!
П.П.2 По какво мога да позная дали джантите са полирани ?
П.П. Когато пак дойде време ще ти драсна едно ЛС .. Мерси!!!
П.П.2 По какво мога да позная дали джантите са полирани ?
- stoqn_g60
Поне докато бачках в Софавто ги полирахме първо с киселина да падне голямата гняз и после с някакъв лосион за джанти.Но има разлика от полиране на лети и железарки имай го в предвид.Еми за отличителни белези преди и след интервенцията не се сещам,но ги огледай преди да я оставиш и след това,сам ще се убедиш.Между другото в Софавто,вероятността да я претупат е минимална,за това ти казах ,ако ще ходиш драсни ЛС за инструкци
.Бих желал да видя какво са сторили на твойта,ако може детайлни снимки за да преценя м/у двете автомивки.Благодаря предварително!!!
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="stoqn_g60"][/quote]
Колега аз ще ходя в Софавто, давай инструкциите
Колега аз ще ходя в Софавто, давай инструкциите
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stoqn_g60 нали не трябва да се мие няколко дни след пастиране, а сега след тези дъждове е мръсна .. в сряда ще я измия и ще я снимам. Нещото което ми направи впечатление е че където не беше боядисана добре колата ( малки фугички ) сега се вижда много повече защото в самите фуги явно е влязла паста .. обяснявам му на тоя дето ми ми колата .. ТОВА ГО НЯМАШЕ ПРЕДИ .. а той ми спори че това е издрано отпреди .. не ми беше пипнал двигателя !!! Обясни ми че горели компютрите на тия коли като се мие двигателя и не било хубаво да се мие и днеска като му го закарах им е теглил по един парцал на пластмасите ( аз ще си го измия по-добре ) Пълен нещастник !!! Никой да не ходи в Ситикар НИКОГА ... аз се опарих .. надявам се друг да не се !! Наистина има разлика в колата като цяло ( салона най-вече и боята що годе ) но това което са направили не струва повече от 150лв ...
- stoqn_g60
Ами не е хубаво веднага след пастирането да се мие,между нанасянията на пастите може и е задължително,но след това трябва да се изчака известно време.Много зависи кой я е пастирал,от това което чета смея да твърдя,че си се нахендрил бая жестоко.С две думи си си дал парите на вятъра,ако ми беше намерил място за изява ,сега нямаше да
,но човек се учи от грешките.Това за мотора е така,не всички автомивки го мият,или ако го мият е на отговорност на собственика така е и в Софавто.Инак там завивахме алармите и другите неща и правехме мотора все 1 излиза от конвейра.Ако имаш други въпроси дай на ЛС,щото май темата се превърна в чат 
,но човек се учи от грешките.Това за мотора е така,не всички автомивки го мият,или ако го мият е на отговорност на собственика така е и в Софавто.Инак там завивахме алармите и другите неща и правехме мотора все 1 излиза от конвейра.Ако имаш други въпроси дай на ЛС,щото май темата се превърна в чат -
martines78
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, чета и се чудя какви са тези цени 220-300лв. Никога не бих дал толкова за тези процедури поради простия факт че в последно време качеството на услугите е занижено толкова много и имат клиентела заради изграденото си име от първите години. Имам двама познати които се намират в гр.Радомир /на 40км от София, след Перник/ едното момче е специализирано само в пастирането минава колата но наистина с 4-5 вида пасти в зависимост от това колко е захабена боята на колата и взима 50лв, другия е специалист в прането на автомобили и за 50лв пере цялата кола /таван, кори на вратите,мокет,седалки,багажник/ + измиване на двигател, почистване на джанти с препарат и външно измиване. И така равносметката е 50+50+20гориво = 120 качествена услуга. Момчетата подготвят почти всички коли на местните търговци които продават на Горубляне или Дупница
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”