Покупка на Пасат Б4 1,8mi ABS

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Re: Покупка на Пасат Б4 1,8mi ABS

Мнениеот Ivaile » Пет 15 май 2009 12:29

Колега, мисля ,че трябва преди всичко да !си изясниш какъв тип автомобил ти е необходим ! Пасатът ти дава простор ,удоство при пътуване ,но в големия град е мааалко по тежко с него-дълъг е! Там изпъкват като предимство по- малките габарити на Голфи . Г3 е по- неудобен за пътниците отзад и има доста по -малък багажник!А относно цените на частите-всичко зависи КАКВО и ОТКЪДЕ купуваш-има и по-евтини и по-скъпи части !Желая ти късмет! :да:

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_vd » Пет 15 май 2009 22:47

Колега продавам такава кола, светло сив металик комби, има абс, ел стъкла и огледала с подгряване, климатик, аербеци, сд сони с мп3, лети джанти с 2 нови гуми, халогенки, плюшен салон, акумuлатора е на 6 месеца застраховка винетка и каско. Всичко работи колата е супер запазена.1995г 1.8GL има и газова уредба. Съгласен съм на бартер с Пасат 1998г с климатроник.Стана на обява, но нещо не мога да изпратя лично съобщение.Можеш да ми пишеш на fena_vd@abv.bg

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Съб 16 май 2009 7:45

Е, сега остава да качиш и снимки да й се нарадваме! :lol: :да:

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Съб 16 май 2009 15:12

fena_vd,
добре звучи, но аз си търся седанче, не ми трябва засега комби(студент съм още :Mr Green Fun )
До колегата по-горе, който ми беше казал да си изясня каква кола си търся - ами търся си точно 1,8mi 90коня АБС, независимо дали ще е Голф или Пасат, първият читав автомобил и го взимам :mrgreen:

п.п Пуснах темата за Пасат тук, защото исках да разбера как е откъм подръжка спрямо голфа, дали излиза по-скъпо или е същата работа. Както и да разбера какво основно да гледам при покупката на този модел :oops:

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Мнениеот Ivaile » Съб 16 май 2009 16:29

Ами колата е като жената-трябва да поживееш малко с нея, че да я разбереш що за стока е... Иначе на първите срещи са мили ,с поглед пълен с разбиране, мъркат приятно...Sorry за спама!

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Съб 16 май 2009 19:08

Ivaile написа:Ами колата е като жената-трябва да поживееш малко с нея, че да я разбереш що за стока е... Иначе на първите срещи са мили ,с поглед пълен с разбиране, мъркат приятно...Sorry за спама!

Много точно сравнение колега :D :D :D

Иначе аз лично предпочитам пасата.По-голям е ,по-добре седи на пътя и е много трудно да направи някой пироет сам.По-сигурен е и по-приятен за управление.
Минусите му са ,че е малко неприятен за паркиране в центъра на София а и Бургас (заради големината му,иначе е изключително маневрен за габаритите си).Също така 1.8 не е много динамичен за това купе и на голфа ляга по-добре.Не ме разбирай погрешно ,колата си върви много хубаво но едно е 90 коня на 1300кг друго е на 800-900.
Голфа е малко по-нестабилен при високи по-скорости (над 90) но пък е по приятен за дрифтване и въртене на ръчна :wink: .А и има повече тунинг джиджавки за него
Така,че ако ти трябва стабилна и сигурна кола си купи пасат.Ако обичаш по нервното каране си си за голф.
Иначе като подръжка са абсолютно индетични.Части за тях много и на различни цени (и качество)
Моят съвет е да пообиколиш по Горубляне или да помолиш някой познат и да покараш и голф и пасат с такъв двигател.Ти сам ще си усетиш коя кола е за теб.
Успех и ти пожелавам да си вземеш хубав екземпляр.
П.П. и да ни се похвалиш какво си си купил да пуснеш некоя снимка,че да пиеме по една бира за твое здраве :D :beer

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 16 май 2009 23:10

Ivaile написа:Ами колата е като жената-трябва да поживееш малко с нея, че да я разбереш що за стока е... Иначе на първите срещи са мили ,с поглед пълен с разбиране, мъркат приятно...Sorry за спама!

И колкото повече пари даваш за тях толкова по вярно ти служат :Mr Green Fun

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 16 май 2009 23:17

Winner25 написа:

И колкото повече пари даваш за тях толкова по вярно ти служат :Mr Green Fun

Е...важно е и редовно да си я оправяш...да си полежаваш под нея mhihi ...иначе започва да ходи по чужди...сервизи mhihi
Иначе за темата - на голф-а тоя мотор се държи много добре - върви доста добре,има си динамика.На пасат-а му идва леко малък...поне за моите разбирания mhihi .Иначе като пододръжка на Пасат-а е леко по-скъпа ама леко....съединителя е на помпи...иначе е на жило...по предницата няма особени разлики както и по задницата.Общо взето по мотора всичко е еднакво...понеже е еднакъв.Ама Пасат-а си е Пасат и си е доста комфортна кола...голяма,стабилна....няма нишо общо с голф-а....ама не става да се състезаваш с нея....тръгваш последен от светофара,пълен с Голф-ове mhihi .Обшо взето ако ще си бръмчиш из града насам-натам ти трябва Голф 1.8 моно с газова и климатик....мечта :)
Ако караш предимно извн града ти трябва Пасат 2.0 с климатроник..или климатик...ама троника е по-готин понеже си го гласиш на някакви градуси и забравяш :)
Не,че аз не карам Пасат и то комби все в града....и то само аз вътре...ама то това е понеже съм идиот и не обичам малки коли...харчи си ми 16-18 на 100 газ с климатроника...и не ми дреме mhihi

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Нед 17 май 2009 13:05

Не,че аз не карам Пасат и то комби все в града....и то само аз вътре...ама то това е понеже съм идиот и не обичам малки коли...харчи си ми 16-18 на 100 газ с климатроника...и не ми дреме

Така е колега.Толкова ни е гот с тези големи коли,че не обръщаме внимание на разхода и движението в града.Иначе за извънградско няма равен.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Нед 17 май 2009 18:51

имаме един такъв Б4 комби на 285 000 км, по мотора само моторче за празен ход и консумативи (масла, филтри, ремъци, свещи, накладки), ааааа и като току що го вкарахме от германия гумички на клапаните, иначе останалите неща са, амортисьори (4-те), всичко гумено по окачването, предни дискове, рециклиране на кормилна рейка, повдигач на шофьорското стъкло, че беше изяло зъбите и кажи речи това е общо взето :)

Късмет с избора!

nikolaiserdiuk

Мнениеот nikolaiserdiuk » Вто 23 юни 2009 14:07

Имам точно такъв Пасат 1.8 ABS, много съм доволен, това че не е много динамичен е вярно, но е много издръжлив. Карам го вече над три години в БГ, минах 60000 км, грижи не е създавал. Добре върви на газ, разхода не е голям, извънградско 8л/100, дори не съм настройвал газовата откакто е сложена. По едно време смених пластмасов утлътнител за водно охлаждане, всичко друго са били консумативи, свещи, гарнитури, масла, амортисьори. Ходова част е здрава, товарих го много и всеки ден минавам поне 120 км. Имам забележки към купето, пластмасови части постепенно се чупят, отказаха ел.контакти за прозорци, един след друг, тавана е увиснал. Ако ти трябва работен код с голям багажник, си заслужава, иначе Голфа със сигурност е по-пъргав и за града отива повече.

Върни се в “Passat”