Покупка на Пасат Б4 1,8mi ABS
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Re: Покупка на Пасат Б4 1,8mi ABS
Колега, мисля ,че трябва преди всичко да !си изясниш какъв тип автомобил ти е необходим ! Пасатът ти дава простор ,удоство при пътуване ,но в големия град е мааалко по тежко с него-дълъг е! Там изпъкват като предимство по- малките габарити на Голфи . Г3 е по- неудобен за пътниците отзад и има доста по -малък багажник!А относно цените на частите-всичко зависи КАКВО и ОТКЪДЕ купуваш-има и по-евтини и по-скъпи части !Желая ти късмет! 

- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Колега продавам такава кола, светло сив металик комби, има абс, ел стъкла и огледала с подгряване, климатик, аербеци, сд сони с мп3, лети джанти с 2 нови гуми, халогенки, плюшен салон, акумuлатора е на 6 месеца застраховка винетка и каско. Всичко работи колата е супер запазена.1995г 1.8GL има и газова уредба. Съгласен съм на бартер с Пасат 1998г с климатроник.Стана на обява, но нещо не мога да изпратя лично съобщение.Можеш да ми пишеш на fena_vd@abv.bg
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е, сега остава да качиш и снимки да й се нарадваме!

- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
fena_vd,
добре звучи, но аз си търся седанче, не ми трябва засега комби(студент съм още
)
До колегата по-горе, който ми беше казал да си изясня каква кола си търся - ами търся си точно 1,8mi 90коня АБС, независимо дали ще е Голф или Пасат, първият читав автомобил и го взимам
п.п Пуснах темата за Пасат тук, защото исках да разбера как е откъм подръжка спрямо голфа, дали излиза по-скъпо или е същата работа. Както и да разбера какво основно да гледам при покупката на този модел
добре звучи, но аз си търся седанче, не ми трябва засега комби(студент съм още

До колегата по-горе, който ми беше казал да си изясня каква кола си търся - ами търся си точно 1,8mi 90коня АБС, независимо дали ще е Голф или Пасат, първият читав автомобил и го взимам

п.п Пуснах темата за Пасат тук, защото исках да разбера как е откъм подръжка спрямо голфа, дали излиза по-скъпо или е същата работа. Както и да разбера какво основно да гледам при покупката на този модел

- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Ами колата е като жената-трябва да поживееш малко с нея, че да я разбереш що за стока е... Иначе на първите срещи са мили ,с поглед пълен с разбиране, мъркат приятно...Sorry за спама!
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Ivaile написа:Ами колата е като жената-трябва да поживееш малко с нея, че да я разбереш що за стока е... Иначе на първите срещи са мили ,с поглед пълен с разбиране, мъркат приятно...Sorry за спама!
Много точно сравнение колега

Иначе аз лично предпочитам пасата.По-голям е ,по-добре седи на пътя и е много трудно да направи някой пироет сам.По-сигурен е и по-приятен за управление.
Минусите му са ,че е малко неприятен за паркиране в центъра на София а и Бургас (заради големината му,иначе е изключително маневрен за габаритите си).Също така 1.8 не е много динамичен за това купе и на голфа ляга по-добре.Не ме разбирай погрешно ,колата си върви много хубаво но едно е 90 коня на 1300кг друго е на 800-900.
Голфа е малко по-нестабилен при високи по-скорости (над 90) но пък е по приятен за дрифтване и въртене на ръчна

Така,че ако ти трябва стабилна и сигурна кола си купи пасат.Ако обичаш по нервното каране си си за голф.
Иначе като подръжка са абсолютно индетични.Части за тях много и на различни цени (и качество)
Моят съвет е да пообиколиш по Горубляне или да помолиш някой познат и да покараш и голф и пасат с такъв двигател.Ти сам ще си усетиш коя кола е за теб.
Успех и ти пожелавам да си вземеш хубав екземпляр.
П.П. и да ни се похвалиш какво си си купил да пуснеш некоя снимка,че да пиеме по една бира за твое здраве

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Ivaile написа:Ами колата е като жената-трябва да поживееш малко с нея, че да я разбереш що за стока е... Иначе на първите срещи са мили ,с поглед пълен с разбиране, мъркат приятно...Sorry за спама!
И колкото повече пари даваш за тях толкова по вярно ти служат

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Winner25 написа:Ivaile написа:Ами колата е като жената-трябва да поживееш малко с нея, че да я разбереш що за стока е... Иначе на първите срещи са мили ,с поглед пълен с разбиране, мъркат приятно...Sorry за спама!
И колкото повече пари даваш за тях толкова по вярно ти служат
Е...важно е и редовно да си я оправяш...да си полежаваш под нея

Иначе за темата - на голф-а тоя мотор се държи много добре - върви доста добре,има си динамика.На пасат-а му идва леко малък...поне за моите разбирания

Ако караш предимно извн града ти трябва Пасат 2.0 с климатроник..или климатик...ама троника е по-готин понеже си го гласиш на някакви градуси и забравяш

Не,че аз не карам Пасат и то комби все в града....и то само аз вътре...ама то това е понеже съм идиот и не обичам малки коли...харчи си ми 16-18 на 100 газ с климатроника...и не ми дреме

- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Не,че аз не карам Пасат и то комби все в града....и то само аз вътре...ама то това е понеже съм идиот и не обичам малки коли...харчи си ми 16-18 на 100 газ с климатроника...и не ми дреме
Така е колега.Толкова ни е гот с тези големи коли,че не обръщаме внимание на разхода и движението в града.Иначе за извънградско няма равен.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
имаме един такъв Б4 комби на 285 000 км, по мотора само моторче за празен ход и консумативи (масла, филтри, ремъци, свещи, накладки), ааааа и като току що го вкарахме от германия гумички на клапаните, иначе останалите неща са, амортисьори (4-те), всичко гумено по окачването, предни дискове, рециклиране на кормилна рейка, повдигач на шофьорското стъкло, че беше изяло зъбите и кажи речи това е общо взето 
Късмет с избора!

Късмет с избора!
Имам точно такъв Пасат 1.8 ABS, много съм доволен, това че не е много динамичен е вярно, но е много издръжлив. Карам го вече над три години в БГ, минах 60000 км, грижи не е създавал. Добре върви на газ, разхода не е голям, извънградско 8л/100, дори не съм настройвал газовата откакто е сложена. По едно време смених пластмасов утлътнител за водно охлаждане, всичко друго са били консумативи, свещи, гарнитури, масла, амортисьори. Ходова част е здрава, товарих го много и всеки ден минавам поне 120 км. Имам забележки към купето, пластмасови части постепенно се чупят, отказаха ел.контакти за прозорци, един след друг, тавана е увиснал. Ако ти трябва работен код с голям багажник, си заслужава, иначе Голфа със сигурност е по-пъргав и за града отива повече.