Говорители задна линия за Поло , какви ?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
kickcho
Автомобил:
Двигател:

Re: Говорители задна линия за Поло , какви ?

Мнениеот kickcho » Пон 11 май 2009 21:23

То тука ,колега , май излиза че всеки хвали неговото си ! Виж аз не мисля да водя спор кое е по-добре - радвам се на това което имам , пък дори малко или много........ :drunk

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 12 май 2009 9:57

На тоя свят сме около 8 милярда маймуни (демек хора) и ако има двама, които чуват по-един и същи начин ще е добре (то може да има и 100 човека с идентична аудиограма на слуховия апарат ама на татък как се интерпретират нещата от мозъка и какво получават тези 100 човека като информация, усещане, възприятие е строго индивидуално). Така, че въпрос на слух :wink:

Потребителски аватар
Soyer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Soyer » Вто 12 май 2009 11:09

.. за херцовете не се и съмнявам, че свирят супер отзад на кората. аз обаче се отказах да я пробивам и съм решил да сложа едни 16-ки двулентови само за бас във вратите.. но незнам какви :| а ми трябват съвсем обикновени щото вече имам едни малки херцове горе в таблото и хич не са зле :beer

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Вто 12 май 2009 11:30

относно пробиването на кората, намери си втора ръка кора и си я издупчи.Пък като искаш си запази оригиналната кора !

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Съб 16 май 2009 20:17

За марките си напълно прав колега.
Ако някой има удоволствието да види как се произвежда и тества един качествен говорител, ще разбере че разлика между Хертц и Бошмен почти няма или поне тя не е доловима за обикновенния потребител. Естественно не казвам че Бошмена е същото като Хертца :beer Просто като се взимат елипси се търсят такива които да държат на стъпалце до 50 вата рмс за да може в последствие ако реши човек да ги напомпа малко, иначе всички честоти в елипса ,НО УЕЙ :beer бас това чудо не може да извади

burgasko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот burgasko » Сря 20 май 2009 15:25

В моя "половер" съм заложил на Pioneer http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/TS-E6996/index.html
свързани са през едно усилвателче и съм много доволен.

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Сря 20 май 2009 16:01

и аз си имам усилвател, и ще взема в крайна сметка да си го монтирам, да усетя разликата

burgasko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот burgasko » Чет 21 май 2009 6:13

да беше взел по хубави говорители като имаш усилвател ... за да усетиш разликата ... с това което си закупил ... най много да усетиш кривенето на по ниските честоти (и не само) или да е на 30-40% усилен (ама то зависи и от усилвателя де)

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Чет 21 май 2009 8:47

слушах в 1000 магазина 1 000 000 различни говорители, като започнеш Hertz,JBL,DLS,Infinity,Focal и продължиш с ниския клас Sony, Panasonic, JVC, Kenwood, pioneer, thunder, elit, и прочее...

Така и не открих разлика между Бушменките и тия горните , заради която да доплатя още 250 кинта отгоре...
Разлика дори немога да кажа че има, просто въпрос на вкус... (е определено свирят по добре от тъндър и елит...)
То като дадеш 300 лева за две елипси, после просто мисълта колко струват ги кара да свирят добре :063:

Потребителски аватар
kickcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickcho » Чет 21 май 2009 9:55

Съжалявам ,колега, но с всеки следващ пост показваш как си хвалиш твоето и това е !

Добре , какво искаш да кажеш че ако ти дадът елипси Hertz и твойте Бушменки на една и съща цена (примерно 50лв ) ,ще сложиш Бушменките така ли ? :063:
Виж ,не мисля че съм толкова глупав да споря по форумите с теб , но ме дразни как си хвалиш бушменките ! :eyecrazy :no-no

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Чет 21 май 2009 21:59

те тва е то по велики от БУШМЕНКИТЕ (и то моите ) няма ! :bowdown :screwy :screwy :screwy :screwy

доволен ли си ?

аз ли говоря неразбираемо, или какво. За 60 лева ми покажи по добри говорители, и ще ходя на ръце и ще говоря с г*за си, специално за тебе !

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 22 май 2009 9:58

Миналата година докато все още работеше гаража ми идва клиент с една Ксантия и ми вика: -Да сложим едни нови колонки и да ми монтирате ей тоя касетофон, че слушам предимно радио. Касетофона си беше на клиента и беше ЯПОНСКИ Pioneer в перфектно състояние, но модела не помня. Викам си на акъла тая машина е много истинска и ще е грехота да и се вържат някакви китайски говорителчета, но клиента запова с изречението: - Ами аз не разполагам смного излишни средства. И стана интересно...

Ксантията е с заводски места за компонентна система с 16.5см мидбас отпред, а в задните врати са предвидени места за 13см широколентов или коаксиален. На мен ми се върти в главата DSK165 + DCX130 на Херц ама сумата им наближава 200лв. Отидохме при моя снабдител при, който има от всичко и аз все пак му предложих Херцовете както и аналогичен вариант на Boshmann като при Бошмана всичките говорители излизаха 70-80лв. Викам дай да му ги пуснем на човека да ги чуе и тия и тия пък сам да избере. До тогава точно такова сравнение на място не бях правил, но разликата беше ушевадна, а клиента без да се замисли каза: - Взимам херцовете. А пак как свирят на Японската машина не е истина.

Но щом твойте си те радват със здраве да си ги слушаш.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”