Монтаж на плазма

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Downloadera
Автомобил:
Двигател:

Монтаж на плазма

Мнениеот Downloadera » Съб 16 май 2009 20:45

По този начин се монтира плазмен километраж на голф 3 ;)

Последна промяна от dobrin на Съб 16 май 2009 20:47, променено общо 1 път.
Причина: Преместено в правилния раздел!

Downloadera
Автомобил:
Двигател:

Re: Монтаж на плазма

Мнениеот Downloadera » Съб 16 май 2009 20:45

Ето продължението

И на бвм е36 как свети

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Съб 16 май 2009 21:29

Колега, хубаво изглежда. Стрелките ще светят ли или остават така?
Аз също съм се зарибил за подобно нещо, но на Пасат B4 от 95-та...
Километражите съм ги харесал оттук http://www.bktuning.net/Photos/VW/Passa ... pl_D12.jpg.

На 1-2 места във форума вече питах по темата, но не ми стана много ясно за самия монтаж - как се осигурява захранването, как се поставят циферблатите (колегата racing_team_vidin каза, че или заменят съществуващите, или се поставят отгоре - да, но тогава как се процедира със стрелките). Също така тези, които са на сайта на продавача са със светещи стрелки, а 2-ма колеги вече виждам с плазмени, но стрелките не ми се виждат да светят.

Изобщо, всякакво по-подробно инфо на тема как се монтират тези пущини би било много полезно (най-добре step by step, ама знам че е нагло) mhihi.

Потребителски аватар
Sanq_Belov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sanq_Belov » Съб 16 май 2009 21:47

Ако не се лъжа не светят стрлките, защото са си тези от сток километража т.е. плазмения се поставя върху стария... Това вече трябва да се провери при покупката. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Съб 16 май 2009 21:51

не ми казвай, че за да свалиш едно табло си разглобил, цялата кола?
сваля се ключа, тапата отдясно и развиваш болтовете, таблото излиза и без да махаш волана и въздуховодите :wink:

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Съб 16 май 2009 22:36

racing_team_vidin написа:не ми казвай, че за да свалиш едно табло си разглобил, цялата кола?
сваля се ключа, тапата отдясно и развиваш болтовете, таблото излиза и без да махаш волана и въздуховодите :wink:

Е да,ама като свалиш въздуховодите и можеш да забършеш вътре,че каква помия е :| mhihi

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Съб 16 май 2009 22:40

sa6i4 написа:
racing_team_vidin написа:не ми казвай, че за да свалиш едно табло си разглобил, цялата кола?

Е да,ама като свалиш въздуховодите и можеш да забършеш вътре,че каква помия е :| mhihi

сложи си филтър :wink:

Downloadera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Downloadera » Нед 17 май 2009 0:16

pronobis написа:Колега, хубаво изглежда. Стрелките ще светят ли или остават така?
Аз също съм се зарибил за подобно нещо, но на Пасат B4 от 95-та...
Километражите съм ги харесал оттук http://www.bktuning.net/Photos/VW/Passa ... pl_D12.jpg.

На 1-2 места във форума вече питах по темата, но не ми стана много ясно за самия монтаж - как се осигурява захранването, как се поставят циферблатите (колегата racing_team_vidin каза, че или заменят съществуващите, или се поставят отгоре - да, но тогава как се процедира със стрелките). Също така тези, които са на сайта на продавача са със светещи стрелки, а 2-ма колеги вече виждам с плазмени, но стрелките не ми се виждат да светят.

Изобщо, всякакво по-подробно инфо на тема как се монтират тези пущини би било много полезно (най-добре step by step, ама знам че е нагло) mhihi.

Колега за стрелките си много прав,не се виждат в момента стокови са
има 2 варианта да се сложат стрелки от кола със заводски бял километраж(там са оранжеви) или с лак за нокти оранжев да си ги боядисаш има и една специална боя която струва 15лв един колега я продава но за 4 стрелки излиза скъпичко :)

А по въпроса със захранването на плазмата
Аз махам сички основни крушки,които служат за осветление на сток таблото,взимам една от тях те са с фасонки и махам крушката,след това меря къде е + на таблото и запоявам на самата фасонка кабелите на плазмата,ако не светне се обръща фасонката ,на принципа на диодите е в една посоко ако не светне в другата свети :)

Прикрепването на плазмите става с много финно двойно залепващо тиксо,което се залепва от задната страна на плазмата на 2-3 места само докато се прикрепи и затисне с капачето на километража!

Стрелките не се махат,производителя се е сетил и са преценили отворите да не се махат стрелките,че инак не са верни Км ;)

Поздрави и ако има въпроси съм на среща!

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 17 май 2009 11:15

E черната кутиика от която излизат кабелите за запалването на циферблатите не ти ли издава един тънък гаден звук?На мойте мн. гадно се чуваше в колата и я прекарах чак под кората на чистачките та шума изчезна когато светят...и помисли за стрелките че така се губи ефекта :wink:

Downloadera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Downloadera » Нед 17 май 2009 12:32

SANDO 1 написа:E черната кутиика от която излизат кабелите за запалването на циферблатите не ти ли издава един тънък гаден звук?На мойте мн. гадно се чуваше в колата и я прекарах чак под кората на чистачките та шума изчезна когато светят...и помисли за стрелките че така се губи ефекта :wink:

Когато е усилено до край го има и при мен този фум като от баласт за ксенон е :lol:
За стрелките съм помислил,но нали е на мойта кола и се ме мързи да го оправя :D

Цената при мен на плазмите е 110лв ако иска някой :)
Поздрави
Прикачени файлове
17052009686 plazma 100%.jpg

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Нед 17 май 2009 13:17

racing_team_vidin написа:
sa6i4 написа:

сложи си филтър :wink:

Къде? mhihi

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Нед 17 май 2009 14:45

Downloadera написа:
SANDO 1 написа:E черната кутиика от която излизат кабелите за запалването на циферблатите не ти ли издава един тънък гаден звук?На мойте мн. гадно се чуваше в колата и я прекарах чак под кората на чистачките та шума изчезна когато светят...и помисли за стрелките че така се губи ефекта :wink:

Когато е усилено до край го има и при мен този фум като от баласт за ксенон е :lol:
За стрелките съм помислил,но нали е на мойта кола и се ме мързи да го оправя :D

Цената при мен на плазмите е 110лв ако иска някой :)
Поздрави

Downloader, мерси за обясненията по-горе. :да:
От дискусията ви обаче едно нещо не ми хареса - това дето съм го сложил в червено по-горе - са излиза, че и пищят ли...? :roll:

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 17 май 2009 16:14

Всичко е станало супер , освен стрелката за скороста . Стои отвратително , все едно е мъртва mhihi

Downloadera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Downloadera » Нед 17 май 2009 19:32

Бързият написа:Всичко е станало супер , освен стрелката за скороста . Стои отвратително , все едно е мъртва mhihi

Махнал съм чопчето,което не и позволява да слиза по надолу,че на моя нямаше фабрична дупка за нея и не смеях да я надупча ;)

Поздрави

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 17 май 2009 21:03

Значи си я зацепил неправилно :wink: Трябвало е преди да я свалиш да забележиш , че като я бутнеш нагоре тя се връща само до едно място и спира сама . Сега вярно ли отчита ?

Върни се в “Направи си сам!”