Монтаж на плазма
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Монтаж на плазма
По този начин се монтира плазмен километраж на голф 3 

Последна промяна от dobrin на Съб 16 май 2009 20:47, променено общо 1 път.
Причина: Преместено в правилния раздел!
Причина: Преместено в правилния раздел!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Монтаж на плазма
Ето продължението
И на бвм е36 как свети
И на бвм е36 как свети
- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, хубаво изглежда. Стрелките ще светят ли или остават така?
Аз също съм се зарибил за подобно нещо, но на Пасат B4 от 95-та...
Километражите съм ги харесал оттук http://www.bktuning.net/Photos/VW/Passa ... pl_D12.jpg.
На 1-2 места във форума вече питах по темата, но не ми стана много ясно за самия монтаж - как се осигурява захранването, как се поставят циферблатите (колегата racing_team_vidin каза, че или заменят съществуващите, или се поставят отгоре - да, но тогава как се процедира със стрелките). Също така тези, които са на сайта на продавача са със светещи стрелки, а 2-ма колеги вече виждам с плазмени, но стрелките не ми се виждат да светят.
Изобщо, всякакво по-подробно инфо на тема как се монтират тези пущини би било много полезно (най-добре step by step, ама знам че е нагло)
.
Километражите съм ги харесал оттук http://www.bktuning.net/Photos/VW/Passa ... pl_D12.jpg.
На 1-2 места във форума вече питах по темата, но не ми стана много ясно за самия монтаж - как се осигурява захранването, как се поставят циферблатите (колегата racing_team_vidin каза, че или заменят съществуващите, или се поставят отгоре - да, но тогава как се процедира със стрелките). Също така тези, които са на сайта на продавача са със светещи стрелки, а 2-ма колеги вече виждам с плазмени, но стрелките не ми се виждат да светят.
Изобщо, всякакво по-подробно инфо на тема как се монтират тези пущини би било много полезно (най-добре step by step, ама знам че е нагло)

- Sanq_Belov
- Автомобил:
- Двигател:
Ако не се лъжа не светят стрлките, защото са си тези от сток километража т.е. плазмения се поставя върху стария... Това вече трябва да се провери при покупката. 

- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
не ми казвай, че за да свалиш едно табло си разглобил, цялата кола?
сваля се ключа, тапата отдясно и развиваш болтовете, таблото излиза и без да махаш волана и въздуховодите
сваля се ключа, тапата отдясно и развиваш болтовете, таблото излиза и без да махаш волана и въздуховодите

racing_team_vidin написа:не ми казвай, че за да свалиш едно табло си разглобил, цялата кола?
Е да,ама като свалиш въздуховодите и можеш да забършеш вътре,че каква помия е

- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
sa6i4 написа:racing_team_vidin написа:не ми казвай, че за да свалиш едно табло си разглобил, цялата кола?
Е да,ама като свалиш въздуховодите и можеш да забършеш вътре,че каква помия е![]()
сложи си филтър

-
- Автомобил:
- Двигател:
pronobis написа:Колега, хубаво изглежда. Стрелките ще светят ли или остават така?
Изобщо, всякакво по-подробно инфо на тема как се монтират тези пущини би било много полезно (най-добре step by step, ама знам че е нагло).
Колега за стрелките си много прав,не се виждат в момента стокови са
има 2 варианта да се сложат стрелки от кола със заводски бял километраж(там са оранжеви) или с лак за нокти оранжев да си ги боядисаш има и една специална боя която струва 15лв един колега я продава но за 4 стрелки излиза скъпичко

А по въпроса със захранването на плазмата
Аз махам сички основни крушки,които служат за осветление на сток таблото,взимам една от тях те са с фасонки и махам крушката,след това меря къде е + на таблото и запоявам на самата фасонка кабелите на плазмата,ако не светне се обръща фасонката ,на принципа на диодите е в една посоко ако не светне в другата свети

Прикрепването на плазмите става с много финно двойно залепващо тиксо,което се залепва от задната страна на плазмата на 2-3 места само докато се прикрепи и затисне с капачето на километража!
Стрелките не се махат,производителя се е сетил и са преценили отворите да не се махат стрелките,че инак не са верни Км

Поздрави и ако има въпроси съм на среща!
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
E черната кутиика от която излизат кабелите за запалването на циферблатите не ти ли издава един тънък гаден звук?На мойте мн. гадно се чуваше в колата и я прекарах чак под кората на чистачките та шума изчезна когато светят...и помисли за стрелките че така се губи ефекта 

-
- Автомобил:
- Двигател:
SANDO 1 написа:E черната кутиика от която излизат кабелите за запалването на циферблатите не ти ли издава един тънък гаден звук?На мойте мн. гадно се чуваше в колата и я прекарах чак под кората на чистачките та шума изчезна когато светят...и помисли за стрелките че така се губи ефекта
Когато е усилено до край го има и при мен този фум като от баласт за ксенон е

За стрелките съм помислил,но нали е на мойта кола и се ме мързи да го оправя

Цената при мен на плазмите е 110лв ако иска някой

Поздрави
racing_team_vidin написа:sa6i4 написа:racing_team_vidin написа:не ми казвай, че за да свалиш едно табло си разглобил, цялата кола?
Е да,ама като свалиш въздуховодите и можеш да забършеш вътре,че каква помия е![]()
сложи си филтър
Къде?

- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
Downloadera написа:SANDO 1 написа:E черната кутиика от която излизат кабелите за запалването на циферблатите не ти ли издава един тънък гаден звук?На мойте мн. гадно се чуваше в колата и я прекарах чак под кората на чистачките та шума изчезна когато светят...и помисли за стрелките че така се губи ефекта
Когато е усилено до край го има и при мен този фум като от баласт за ксенон е![]()
За стрелките съм помислил,но нали е на мойта кола и се ме мързи да го оправя
Цената при мен на плазмите е 110лв ако иска някой![]()
Поздрави
Downloader, мерси за обясненията по-горе.

От дискусията ви обаче едно нещо не ми хареса - това дето съм го сложил в червено по-горе - са излиза, че и пищят ли...?

- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко е станало супер , освен стрелката за скороста . Стои отвратително , все едно е мъртва 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Бързият написа:Всичко е станало супер , освен стрелката за скороста . Стои отвратително , все едно е мъртва
Махнал съм чопчето,което не и позволява да слиза по надолу,че на моя нямаше фабрична дупка за нея и не смеях да я надупча

Поздрави
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Значи си я зацепил неправилно
Трябвало е преди да я свалиш да забележиш , че като я бутнеш нагоре тя се връща само до едно място и спира сама . Сега вярно ли отчита ?