Моторче на празен ход или комп

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
KrasimirN
Автомобил:
Двигател:

Моторче на празен ход или комп

Мнениеот KrasimirN » Съб 16 май 2009 19:33

Здравейте колеги !
Пасата е Б3 1.8 моно ABS мотор.
Вчера си паркирах нормално и тая сутрин проблем :(
Ниски обороти...а-а да угасне.Установих,че моторчето на празния ход изобщо не реагира.Смених го с едно старо/работещо предполагам/-същата работа.Контакта за празния ход работи-мернах го.После мернах буксата от ECU-то.На едното краче има 12 волта,това за контакта за празния ход,а на тези които отиват на самото моторче...нищичко,ако изключим някакви си о.2 волта.Дали е заминал компа и евентуално той има ли някакво захранване /надявам се/.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Моторче на празен ход или комп

Мнениеот rudoni » Съб 16 май 2009 22:12

не бъркай ЕБУ -то ! почисти си мпх ,но съм сигурен ,че има и друго! иди на диагностика!поне при вас е лесно ! на всеки завой и кръстовище със сервизи!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 16 май 2009 22:33

така де...заведи я да я видят :) Ще си каже и самичка какво и е.
Иначе - не можеш да мериш напрежението за управление на моторчето за ПХ с мултицет...понеже се променя през 2ms...така си го управлява ЕКУ-то....съответно не можеш да го измериш.Сменяш с друго - ако няма реакция следва да видиш дали не е записано като грешка и контролера д а го е отшибал или да е дуфнал транзистора в ЕКУ-то...и това се случва често...ама без диагностика трудно може да се каже...а диагностика правят навсякъде....дори да видиш в темата със сервизи нашата с колегата The_Machine е най-отгоре и и с това се занимаваме...както и поне още 2-3 човека от форума...и никой няма да ти откаже да погледне с Ваг-а за 5 минути какво се случва ;)
Ако все пак искаш да го бориш сам - ще помагаме с каквото можем ама то не е особено много за такъв тип проблем...понеже си иска диагностика и да се пробва с друго 100% изправно моторче.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 17 май 2009 9:08

Колко Ома е моторчето?TPS или проводник към него,може да е прекъснал!

Потребителски аватар
KrasimirN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KrasimirN » Нед 17 май 2009 11:31

Старото моторче е 8 ома ,а новото,което е на около една година е 12 ома.Кабелите ги просвирих от буксата на моторчето до буксата на компа-наред са.
Направи ми впечетление,че на газ по се държат оборотите /въпреки,че не реагира моторчето/,а на бензин веднага гасне и се усеща мирис на бензин все едно се дави.При подаване на газ чак към 2000 оборота работи без да прекъсва/на бензин/.При работа на газ не се получава това давене. Възможно ли е ако има проблем в моното,компа да изключва моторчето или компа се е сдухал и при бензин прави мазало?
П.П.За диагностика-не знам.Още от както съм го взел пасата колко диагностики съм правил и никога не е отчитало грешки,въпреки че например ламбда сондата ми е откачена.

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Нед 17 май 2009 13:50

Не писа нищо за ТПС-а!Има ли 5в до него?Като движиш на ръка дросела,променя ли се напрежението в/у ТПС-а?

П.П Ако има проблем с ТПС-а и моторчето няма да се управлява!

Потребителски аватар
KrasimirN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KrasimirN » Нед 17 май 2009 17:12

ТПС-това графитния датчик на дроселовата клапа ли е?Ако е той-мерих му само омовете според руската инструкция за експлоатация,но нещо се разминават драстично показателите.На кое краче трябва да идват тези 5 волта?

Между другото имам едно моно от RP мотор.Пробал съм да заменя цялото алуминиево блокче което е с датчика и почва да ми държи 1800 оборота.По принцип не са ли еднакви тези датчици за RP и ABS?

Потребителски аватар
KrasimirN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KrasimirN » Нед 17 май 2009 18:05

pas1.8mi написа:Не писа нищо за ТПС-а!Има ли 5в до него?Като движиш на ръка дросела,променя ли се напрежението в/у ТПС-а?

П.П Ако има проблем с ТПС-а и моторчето няма да се управлява!

Тоя път измъкване няма :-) Утре съм дежурен,но във вторник след 19.00 ако ти е удобно /ще се разберем/,те чакам в северния парк на бира и цаца.

Значи за проблема...Точно на входа на буксата в гумата,която я предпазва беще прекъснал проводника с 5-те волта.Свързах и всичко е на шест.Много мерси за съвета...и чакам ЛС за да се разберем за бирата :wink:

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Нед 17 май 2009 21:33

Ще те имам в предвид! :wink: Радвам се,че съм ти помогнал! :beer

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 17 май 2009 22:16

браво ! колегиално поведение! и ние от прованса сме с вас!
а за това ,че си ходил на диагностика и не са хванали проблема - повече не ходи там! :beer

Върни се в “Passat”