+/- за ксенон Н7 на дългите светлини при Пасат В 5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Re: +/- за ксенон Н7 на дългите светлини при Пасат В 5.5

Мнениеот besnia7 » Нед 17 май 2009 12:26

Здравейте,
Аз като взех моя пасат б5.5 и фаровете бяха потъмнели. Десния даже може да се каже,че не светеше. Много се чудех за ксенон тогава (междувременно си търсех десен фар на старо). Обаче реших че на старо няма смисъл и взех два нови на Хела и съм много доволен.
Обаче все още се изкушавам да сложа ксенон на късите само. :?
Въпроса ми е към тези който имат ксенон, да кажат самите кабели как са ги прекарали до самата крушка във фара, че не ми се ще нов фар да му режа гумените уплътнения за да прекарам кабелите за ксенона.На предишните фарове гумените уплътнения бяха се прецакали и от там и фаровете.
Ако качите и снимки ще е най-добре. :)
Мерси :drunk

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 17 май 2009 15:39

Е то около самият кабел който влиза във фара си има уплътнение, което не позлволява да влиза вода и т.н. Аз моите си ги слагах сам и станаха добре, до сега не съм имал проблеми.

Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besnia7 » Нед 17 май 2009 18:41

AmW написа:Е то около самият кабел който влиза във фара си има уплътнение, което не позлволява да влиза вода и т.н. Аз моите си ги слагах сам и станаха добре, до сега не съм имал проблеми.

Добре де откъде си прекарал кабелите. Рязъл ли си уплътненията(който са кръгли и като ги махнеш и сменяш изгорялата крушка) или не.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 17 май 2009 19:15

Да, те имат дупка по средата, колко да минат 2та кабела.

http://evrobom.com/eshop/images/DSC00231.JPG

Ето виж как изглежда уплътнението.Има канал в който застастава "капачката" на фара, и не пуска вода и мизерии после

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Нед 17 май 2009 21:00

Колегата Тони1, спомена, че е с оригинален би-ксенон на късите и ксенон на дългите.
Имам следното питане: биксенон не онзначава ли че "крушката" се ползава и за дълги и за къси? :oops:

Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besnia7 » Нед 17 май 2009 22:44

Мерси AmW,
Значи ако искам да сложа ксенона ще трябва да прежаля гумените капачки за да прекарам кабелите.
Можеш ли да го снимаш монтиран? Аз също мисля сам да си го монтирам.
Мерси предварително.

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Пон 18 май 2009 11:55

Всъщност при мене е малко по различно от биксенона...там нещо и аз не съм наясно във фара изменя ъгъла на лупата и от там се получава БИ ефекта.Колкото до момчето дето иска да слага ксенон,все нещо ще измислиш, като свалиш фара.Отдолу на моите поне има дупка със гумен тампон през,които минават кабели за крушките,та от там може да ги прекараш...най хубаво разглоби всичко и разгледай внимателно... аз моята броня я свалям вече 4-5 пъти а в сервизите ми искат 80 лева за разглабяне което е 15-минутно :talk: монтажа е детска работа слагал съм всичко са,защото не мисля че някой ще работи по внимателно...

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 18 май 2009 12:04

Ако си с би-ксенон на късите, това би трябвало да значи, че като пуснеш дългите, светят ЗВЕРСКИ и двете секции на фаровете ти. Така ли е?
Ако е, не те ли е срам, бе? Да не си катер на брегова охрана, та да светкаш така на насрещните хорица? mhihi

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Пон 18 май 2009 12:34

Това за катера ме уби батка :bowdown принципно на няколко пъти щях да изгубя съзнание,когато се самозаслепявах във вратите на бензиностанциите mhihi .Иначе за хорицата аз съм с лупа и фактически за да ги заслепя(много) трябва да съм изцяло насочен към тях.Иначе за капацитетите дето ми мутреят на дълги много бързо ги предресирвам,ако остане време вечерта ще направя снимки на фаровете...не ми се искаше да слагам снимки на колата,че пак ще се мъчат да я крадат,ама ще има отпор =)

Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besnia7 » Пон 18 май 2009 21:27

Тони1 написа:Всъщност при мене е малко по различно от биксенона...там нещо и аз не съм наясно във фара изменя ъгъла на лупата и от там се получава БИ ефекта.Колкото до момчето дето иска да слага ксенон,все нещо ще измислиш, като свалиш фара.Отдолу на моите поне има дупка със гумен тампон през,които минават кабели за крушките,та от там може да ги прекараш...най хубаво разглоби всичко и разгледай внимателно... аз моята броня я свалям вече 4-5 пъти а в сервизите ми искат 80 лева за разглабяне което е 15-минутно :talk: монтажа е детска работа слагал съм всичко са,защото не мисля че някой ще работи по внимателно...

Ако можеш да дадеш линк със снимки или да обясниш как я сваляш и качваш бронята, че за непросветените е като виша математика (не че не съм я взел :) ). А неможе ли без да я свалям бронята.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 18 май 2009 23:06

besnia7 написа:Мерси AmW,
Значи ако искам да сложа ксенона ще трябва да прежаля гумените капачки за да прекарам кабелите.
Можеш ли да го снимаш монтиран? Аз също мисля сам да си го монтирам.
Мерси предварително.

Няма проблеми колега, утре ще го снимам и ще кача снимки. Но определено не е нищо осебенно.Аз се справих само по упътването и това
Не съм се замислял дали може да прекараш кабела от друго място, защото не ме притеснява факта, че ще дупча капачката :)

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Вто 19 май 2009 23:30

ето една снимка,но май ще го махам и ще слагам няакви крушки ,които белеят от рода на осрам или филипс,тъй като късите като са биксенон и премигват много хубаво а дългите докато сгреят и се дразня малко,да не говорим ,че супер рядко присветвам на хората за полиция поради тази причина,само на халогените ще се слага сигурно...
Изображение

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 20 май 2009 7:16

аз затова не виждам смисал от ксенон на дългите . бавно сгрява , пък и от късите свети супер и няма смисал от дълги

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Сря 20 май 2009 9:30

поне на моят фар не си заслужава тъй като лупата в опция на къси ми свети доста слабо(хем фаровете са полирани и са с нови крушки)когато е на дълги тогава по се вижда тъй като пречупва светлината,но пък тогава светва и секцията с рефлектора и става обърквация...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 20 май 2009 16:14

Моите дълги 45W ( от Santo ) за "светлитнен клаксон" са готови веднага, но не осветява пътя. След 4 секунди вече свети доста, а на 7 секудни вече си е загрял. А ксенон от Santo на 35W загрява по-бързо и ще е по-удобен, но свети малко по-слабо.. Другия минус на 45W е че по-бързо изтива, но за мен няма по хубаво нещо от ксенона .. вечер като пусна всичко и става ден ..

Върни се в “Passat”