Хидравлика на Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
marine
Автомобил:
Двигател:

Хидравлика на Б4

Мнениеот marine » Пон 18 май 2009 12:53

От определено време се чува особен звук когато въртя волана надясно.Звука е само при въртене надясно, наляво го няма.Но не е като при крайно положение на волана...а по скоро скрибуца все едно опира гума в гума.Проблема е на място и с ниска скорост при завои например навтора предавка.Колата е пасат Б4 1.8 ми.Маслото има ниво... какво ще ме посъветвате освен да отида на майстор :)

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Re: Хидравлика на Б4

Мнениеот pronobis » Пон 18 май 2009 13:48

marine написа:...какво ще ме посъветвате освен да отида на майстор :)

Ми... да си го оправиш сам! :Mr Green Fun
Сега сериозно: миналата седмица при майстор оправих такъв проблем (колата ми е същата). При мен обаче скрибуцането беше и в двете посоки, направо душата ми късаше с изтерзани звуци. Майсторчето вика "Абе, тази красавица артрит е фанала..." Оказа се, че и двата тампона на макферсона бяха със спечени лагерчета, а и накрайниците на кормилната щанга бяха почти бетон. След смяната въртенето на волана е пълна "мазня", ако мога така да се изразя. Така че, това може да са едни от причините за твоята болка. За другите - search enginе-а на форума.
Успех. :wink:

Потребителски аватар
vwpassatblade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwpassatblade » Пон 18 май 2009 15:05

e колко лв ти излезе колета че и моят маи е болен :mrgreen: ?

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Пон 18 май 2009 15:18

vwpassatblade написа:e колко лв ти излезе колета че и моят маи е болен :mrgreen: ?

Ммм, ще предположа, че мен питаш, въпреки че не се разбира пряко от поста ти.
Точно за това цена няма как да ти кажа, защото аз всъщност отидох за смяна на гумички на клапани, ама взех да се умилквам около майстора да погледне и това.
Та разбивката е следната:
1. Смяна гумички на клапани.
2. Всичките му там прилежащи гарнитури и сие и прочие.
3. 2-та макферсон тампона.
4. Накрайници на кормилната щанга.
5. (Вероятна) смяна на семеринг на разпределителен вал - тук не съм сигурен, щото забравих да попитам дали е сменен, говореше се като опция ако е в кофти състояние.
Да уточня, че съм живо олицетворение на технически профан, така че точка 5, както съм я написал, може и да докара на някой спукана диафрагма от смях... mhihi
Тотал: 289 лв. с труда.
Дано съм бил полезен. :wink:

Потребителски аватар
vwpassatblade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwpassatblade » Вто 19 май 2009 9:42

Определено е полезна информация :да:

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 19 май 2009 16:56

И ако не си направил реглаж на предницата след този ремонт, задължително тичай, да не сменяш и гуми скоро.
Цената в гуми център Диана е 28лв и там го правят добре, но ако ходиш другаде гледай задължително стенда им да е компютърен - другия тип с разни рулетки и т.н. в някой гараж е ала-бала.

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Вто 19 май 2009 18:36

dj_tuhla написа:И ако не си направил реглаж на предницата след този ремонт, задължително тичай, да не сменяш и гуми скоро.
Цената в гуми център Диана е 28лв и там го правят добре, но ако ходиш другаде гледай задължително стенда им да е компютърен - другия тип с разни рулетки и т.н. в някой гараж е ала-бала.

Прав си, Диана ми е близко относително, а и оттам пазарувам гумите принципно, така че наистина ще мина. Мерси за напомнянето! :wink:

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пет 22 май 2009 12:30

pronobis написа:
dj_tuhla написа:И ако не си направил реглаж на предницата след този ремонт, задължително тичай, да не сменяш и гуми скоро.

Прав си, Диана ми е близко относително, а и оттам пазарувам гумите принципно, така че наистина ще мина. Мерси за напомнянето! :wink:

Дано правят реглаж по добре от гуми.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 22 май 2009 16:45

Има тема в сервизи да ги редиш щом не си доволен, но за 3 пълни комплекта гуми дето съм сменил и купил от тях (аз лично, на мои коли), нямам оплаквания нито към баланс, нито към изправяне на джанти, а реглаж след 3 предишни места вече не правя на друго място. Същото впечатление имат и мои приятели дето също ходят там. Така че явно си зависи И от други работи, ако си им закарал линулеум 3-а употреба дот 01 да ти ги сложат на 4-те различни криви железарки няма да си доволен , това в кръга на майтапа :Mr Green Fun , за центъра на Ботевградско говоря.

Гергин

Мнениеот Гергин » Пет 22 май 2009 20:49

dj_tuhla написа:Има тема в сервизи да ги редиш щом не си доволен, но за 3 пълни комплекта гуми дето съм сменил и купил от тях (аз лично, на мои коли), нямам оплаквания нито към баланс, нито към изправяне на джанти, а реглаж след 3 предишни места вече не правя на друго място. Същото впечатление имат и мои приятели дето също ходят там. Така че явно си зависи И от други работи, ако си им закарал линулеум 3-а употреба дот 01 да ти ги сложат на 4-те различни криви железарки няма да си доволен , това в кръга на майтапа :Mr Green Fun , за центъра на Ботевградско говоря.

Аз говоря за Околовръсното :lol: . И като знам за текучеството и материалите с които се работи (тежести и т.н) съм склонен да вярвам. Никога не съм ходил там, но при мен много са идвали от там. На Ботевградско може да е станало чудо :shock
И да те питам само за реглажа, на какъв подемник го правят? Двуколонен, четириклонен, на плочи, без плочи, и проверихали ти колко са напомпани гумите преди реглажа :wink: Да си доволен и да е както трябва за мен не е едно и също.

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Пет 22 май 2009 21:03

Днес бях там, на Околовръстното имам предвид. Цената вече е 35 лева. :roll:
Направиха реглажа иначе, върви си колата... Но знае ли човек, като ви чете тук.
Още веднъж мерси на dj_tuhla - направо си бях пропуснал процедурата, ако не беше той. :wink:

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 22 май 2009 22:35

sasho07 написа:... Никога не съм ходил там, но при мен много са идвали от там.

Охо, конкуренция си им значи... ясноо.
Е кво, по другите гумаджииници вкарвате тежестите от Канада, пък те ползват китайски ли :applause:

P.S. Факт е, че има некадърници и мърлячи навсякъде и е въпрос на късмет в повечето случаи със всякакви майстори за съжаление. Единствено може да се стараем да си гледаме нашата работа като хората и да не забравяме че на клиента днес утре ние може да сме му клиенти, така че е добре да помислим какво отношение бихме очаквали.

Гергин

Мнениеот Гергин » Съб 23 май 2009 21:37

dj_tuhla написа:
sasho07 написа:... Никога не съм ходил там, но при мен много са идвали от там.

Охо, конкуренция си им значи... ясноо.
Е кво, по другите гумаджииници вкарвате тежестите от Канада, пък те ползват китайски ли :applause:

P.S. Факт е, че има некадърници и мърлячи навсякъде и е въпрос на късмет в повечето случаи със всякакви майстори за съжаление. Единствено може да се стараем да си гледаме нашата работа като хората и да не забравяме че на клиента днес утре ние може да сме му клиенти, така че е добре да помислим какво отношение бихме очаквали.

Послеписът ти много ми хареса. Бих казал, че написаното важи не само за "майсторите".

Работят с български тежести (лепящи), правени в гараж и китайски, мешано. Не, не съм им конкуренция. Работя във фирма за автосервизно оборудване и виждам и чувам доста неща :beat_butt2

Върни се в “Passat”