Как да почистя парното?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
Как да почистя парното?
Значи преди имах филтър или то е по-точно нещо като гъба, отпред до двигателя, дето причиства въздуха който влиза в купето. Но така се случи, че се оказа, че тя е скъсана и цялата в прах и мръсотия и я махнах, уж за кратко сложих една мрежа, такава като бинт. Но за кратко изкарах 1 година с нея... та сега съм решил да си купя отново специалния за целта филтър. Единият ми въпрос е от къде? И другата част, е как да почистя вече замърсеното и прашно по тръбите парно? 

Re: Как да почистя парното?
Колега освен разглабяне на таблото и една яка пароструйка , нищо друго по-ефикасно не ми идва на ума 

- galaboff
- Автомобил:
- Двигател:
В Бриколаж и подобните има спрей за почистване на климатична система, това е един от вариантите според мен. Като се напръска става на пяна и си увеличава обема докато обхване всичко по тръбите. Унищожава бактерии и т.н.
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
Имаше една тема на Ваското1 дето обясняваше как става и със спрей за крака! Купуваш го от аптеката за 5-6 лева, пускаш вентилатора на 6, отваряш вратите на колата и от там дето си махнал филтъра пръскаш на интервали докато не свърши спрея. Успеха е гарантиран 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Филтър примерно от "ТехКо", "Бош" около 12 лв. е без въглен.
Спрейовете за климатици са за почистване на гъбичките и мухъла дето се завъжда когато се спре йклиматика и остане влага по питата . За прах не знам дали ще помогне. А радиаторчето е навряно в кучи г. з./ недостъпно без огромно разглобяване.
Спрейовете за климатици са за почистване на гъбичките и мухъла дето се завъжда когато се спре йклиматика и остане влага по питата . За прах не знам дали ще помогне. А радиаторчето е навряно в кучи г. з./ недостъпно без огромно разглобяване.
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
viewtopic.php?f=17&t=7895&hilit=%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0
А този филтър за купето се купува навсякъде където продават консумативи за коли. Струва горе-долу колкото въздушния филтър.
А този филтър за купето се купува навсякъде където продават консумативи за коли. Струва горе-долу колкото въздушния филтър.
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
Ей сега направих процедурата. Пръсках със спрей за крака и духалката на мах. На 2-3 етапа го направих. Засега ухае много приятно от въздуховодите. Утре ще има основно пране на колата, тапицерии всичко и така ще заухае много добре. След това ще ме е страх да се кача да не я уцапам
А на колегите които дадоха съвети в темата

А на колегите които дадоха съвети в темата

Върни се в “ОФФ-Топик - други”